Şimdi Ara

Biyoloji dersinde aklıma takıldı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoca üremeyi anlatıyordu. Konu kurbağalar ve kaplumbağalar gibi dış döllenme yapan canlılara geldi.
    Hoca anlatıyor işte bu tür canlılar yumurtalarını suya bırakır ve erkek canlı gelip bu milyonlarca yumurtayı döller.
    Annelere yumurtaları bırakıp gider onlarla ilgilienmez hiç görmez dedi.

Şimdi benim aklıma takılan soru şu !!
    Bu yumurtadan yeni çıkan yavrular annelerini veya babalarını görmüyorlar ya,
    1-) Büyüyünce gidip annesiyle felan çiftleşiyormudur?
    2-) Annesiyle veya babasıyla çiftleşirse sakat doğum olur mu ?

Not: Kullandığım terimler biraz ayıp gibi gelebilir ama bunlar bilimsel terimler olduğu için lütfen yanlış algılamayın, hocalarda bize böyle anlatıyor.

• hmm gerçektende güzel soru 8.sınıfmısın? banada aynı şey takıldıda
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssj2vegeta

hmm gerçektende güzel soru 8.sınıfmısın? banada aynı şey takıldıda

yok lise 2
  • yavrular üreyecek büyüklüğe gelene kadar anne ve baba kurbağa ölmüş olur
  • Daha ciddi cevaplar verilmesi için konuyu bu bölüme taşıdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nuri Alço

Hoca üremeyi anlatıyordu. Konu kurbağalar ve kaplumbağalar gibi dış döllenme yapan canlılara geldi.
    Hoca anlatıyor işte bu tür canlılar yumurtalarını suya bırakır ve erkek canlı gelip bu milyonlarca yumurtayı döller.
    Annelere yumurtaları bırakıp gider onlarla ilgilienmez hiç görmez dedi.

Şimdi benim aklıma takılan soru şu !!
    Bu yumurtadan yeni çıkan yavrular annelerini veya babalarını görmüyorlar ya,
    1-) Büyüyünce gidip annesiyle felan çiftleşiyormudur?
    2-) Annesiyle veya babasıyla çiftleşirse sakat doğum olur mu ?

Not: Kullandığım terimler biraz ayıp gibi gelebilir ama bunlar bilimsel terimler olduğu için lütfen yanlış algılamayın, hocalarda bize böyle anlatıyor.

1 Bu imkansız. Bence bunu önleyeyici bir içgüdü vardır
    2 Birinci durum imkansız oldugu için buda imkansız

Birden sen nasıl lise2 sin bende lise2 yim. Bizde üreme filan yok. Çömez lise2 misiniz

• ilk önce şunu açıklayayım.
    quote:

Konu kurbağalar ve kaplumbağalar gibi dış döllenme yapan canlılar

kaplumbağalar sürüngendirler ve dış dölenme yapmazlar. iç döllenme yaparlar.

soruna gelince. 1.sorunun cevabı;evet. burda kurbağalar ebeveyinleriyle döllenebilir. ama bu düşük bir ihtimaldir.
    2.sorunun cevabı;hayır.insanlardaki hastalıklara benzer hastalıklar kurbağalarda görülmez..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canlılar karmaşıktan basite doğru gidildikçe akrabalar ile çiftleşmede dezavantaj kalmıyor. Kurbağa ve balık gibi canlılarda ise bunun hiç bir anlamı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Canlılar karmaşıktan basite doğru gidildikçe akrabalar ile çiftleşmede dezavantaj kalmıyor. Kurbağa ve balık gibi canlılarda ise bunun hiç bir anlamı yok.

Bildiğim kadarıyla memeliler arasında da olası kusurların görülme sıklığı ve boyutu değişebiliyor. Bunun nedenini bilen var mı?
  • insanlarda akraba evlilikleri her zaman olumsuz netice vermez. resesif olumsuz karakterlerin iki bireyde bir araya gelmesi sakatlıklara sebep olur. aynı şekilde resesif olumlu karakterlerin de olumlu netice vereceği unutulmamlıdır.

dolayısı ile her akraba evliliğinde sakat doğum olacak diye birşey söz konusu değildir ama risk oranı biraz daha yüksektir.

hayvanlara gelince;

hayvanlar insanlardan bağımsız olarak tedavi olamazlar. hayatlarında zayıf bireyler doğal olarak elenirler. dolayısı ile genel manada tabiaatta çiftleşmeye kadar yaşayan bireyler genel manada sağlıklıdır. dolayısı ile akraba evliliklerinde görülen kötü durumlar onlarda görülmez.

ayrıca;

grup halinde yaşayan hayvanlardan (aslan çita vs) genç erkekler sürüden kovulurlar. ki kendilerine başka eşler bulsunlar diye. muhtemelen de o sürüye dışarıdan bir erkek gelerek eski erkeği halt edip o sürünün lideri olur.

• Ben sadece domuzlarda bu tür çiftleşmelerin olduğunu duymuştum...
  • Çok uzağa bakmaya gerek yok, kedilerde bile bu durum görülebilir.
  • Bbc de gormustum.Afrikada bir felaket sonucu(hatirlayamiyacagim ne idi),yeniden olusan bir bolgeye yerlesen bir kaç aslan.O bolgedeki yiyecek bollugundan,geliserek diger yorelerde yasayan aslanlardan daha kuvvetli ve iri oluyorlar.Bu güçlülük onlari diger aslanlarla karismasini önlüyor.Bu yeni bolgedeki aslanlarin aniden olmelerini arastiran bilim adamlari,bunun o bolgedeki aslanlarin hep ayni kandan çogalmalari yuzunden diger aslanlara karsi kuvvetli olmasina ragmen,vucutlari dirençlerini kaybederek hastaliktan hepsinin telef olmalarini açikliyor
    Yani Deep arkadasin akraba evliliginde fazla bir risk olmamasini demesine sasirdim.Zira belki bir veya iki yada üç jenerasyondan bahsetmiyoruz.Doguda ve anadoluda yüz yillardir kuzenle evlenen insanlar var.Ben Turkiyede yasarken bunu farketmemistim.Ama avrupada boyle hep akraba evliligi yapan turklerin hem çocuklarinda hemde kendilerinde büyük sorunlar var.Vucutlari hiç dirençli degil.hep hasta oluyorlar.Sakat dogum ve gelisme ozurlulukleri diger milletlere gore daha fazla.Bunlar benim degil buradaki yapilan arastirmalardan okuduklarim.Kusura bakmayin ama lutfen birbirimizi kandirmayalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000watts -- 19 Nisan 2007; 21:52:29 >

• Hayvanlar aynı kandan olunca nasıl vücut dirençleri kayboluyo anlamış değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RasHeeD__

Hayvanlar aynı kandan olunca nasıl vücut dirençleri kayboluyo anlamış değilim

Akrabalar arasında kan bağı olduğu için farklı hastalıkları bünyelerinde, çekinik olarak taşıyabilirler. Ve bu insanların kendi aralarında çocuklarının olması durumunda çekinik olan bu gen, hasta çocukların meydana gelmesine sebep olabilir. Direncin kaybolması derken zannedersem bu kastedilmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Biyolog61

quote:

Orjinalden alıntı: __RasHeeD__

Hayvanlar aynı kandan olunca nasıl vücut dirençleri kayboluyo anlamış değilim

Akrabalar arasında kan bağı olduğu için farklı hastalıkları bünyelerinde, çekinik olarak taşıyabilirler. Ve bu insanların kendi aralarında çocuklarının olması durumunda çekinik olan bu gen, hasta çocukların meydana gelmesine sebep olabilir. Direncin kaybolması derken zannedersem bu kastedilmiş.

Aynen.Burada vücut direnci sözcükleri kafamı karıştırdı heralde (söz konusu olan hastalık burada)

• Ya hayvan onlar işte başka açıklaması olmaz ki
  • hayvanları insanlar gibi düşünmemek lazım herşey yapabilirler akılları yok sonuçta
  • Genel olarak ömürleri yetmedikleri için böyle şeyler olmaz(anne ve babanın). Ama olamayacak bir şey değil. Buna en iyi örnek akvaryum balıkları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_point

ilk önce şunu açıklayayım.
    quote:

Konu kurbağalar ve kaplumbağalar gibi dış döllenme yapan canlılar

kaplumbağalar sürüngendirler ve dış dölenme yapmazlar. iç döllenme yaparlar.

soruna gelince. 1.sorunun cevabı;evet. burda kurbağalar ebeveyinleriyle döllenebilir. ama bu düşük bir ihtimaldir.
    2.sorunun cevabı;hayır.insanlardaki hastalıklara benzer hastalıklar kurbağalarda görülmez..

Kaplumbağalar dış döllenme yaparlar. (Döllenen yumurtaların bir kısmını, embriyo gelişene kadar dişi, midesine alır. Ama buna döllenme denmez.)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.