< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 11 Kasım 2020; 14:1:32 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var (2. sayfa)
Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var
(En Son Oy Tarihi: 11.5.2024)
-
-
Hocam evli değilim belki size tavsiye verebilecek yaşta da değilim ama yazdıklarınızı okuduktan sonra yaşadıklarımdan içimde olan kıpırtılardan bir kaç parça bir şey söylemek istiyorum.
Anladığım kadarıyla işiniz gereği şehir dışına sıklıkla çıkıyorsunuz döndüğünüzde ise az da olsa ilgi görmek yorgunluğunuzu atmak huzurlu hissetmek istiyorsunuz. Yaklaşık 6 senedir evli olduğunuzu ve yaşadıklarınızı ne yaşamak istediğinizi anlattınız. Ben okuduklarımdan yola çıkarak değer görmediğinizi fark ettim. Değer görmediğiniz yerde bir müddet daha durmanızın mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü hayata bir kere geliyoruz zamanın telafisi yok hep kendinizinden fedakarlık ederek nereye kadar devam edebilir ki...
Belki başıma gelmedi çok kolay bir şeymiş gibi konuşuyorum yaşamadım bilmiyorum ama kendi hayatımdan yola çıkarak değer görmediğim bir yerde durmanın mantığı olduğunu düşünmüyorum. Belki üzüleceksiniz boşandığınızdan ama elbet bir gün dizinde değerinizi bilen biri çıkacaktır umudunuzu kaybetmemeniz dileğiyle...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MrOpen
Üstad kaç yaşındasın bilmiyorum onu ama eminim önünde daha uzun yıllar vardır Allah'ın izniyle..
İşten çıkınca eve gidiyorum demek yerine yuvama gidiyorum demeli bir insan hep söylerim bunu..
Sizinki ev dahline bile girmiyor sanırım..
Kısacası üstad, sevgi ve mutluluk, sevgi ve mutluluk, sevgi ve mutluluk, bunlar yoksa direkt boşan,uğraşma bile , yıllarım heba oldu diye de düşünme, belki 1 sene sonra tekrar evlenirsin, ve dünyanın en mutlu insanı sen olursun..
Son olarak; boşanmak demek dul kalmak demektir, ayrılmak demek, ama insan her an dul kalabilir, ölümlü dünya, insan her an ölebilir, geçen sene de ayrilabilirdin, yarin da ayrilabilirsin, tek sebep boşanmak degil.
Tekrar kısacası üstad, ölümün var olduğu dünyada hayatını heba etme, ziyan etme, boşan ve yeniden mutlu olabileceğin bir yuva kur nasip olursa..
Boşa geçen yillarina üzülme, boşa geçmeyecek yıllarına sevin kardeşim...33 yaşımdayım, boşanmayı ayrılmak değil yeni bir başlangıç olarak görüyorum, 6yıl çok uzun bir zaman değil ama yılların verdiği alışkanlıklar, biriktirilen anılar. Duygusal düşünmeye itiyor insanı, başkalarının evliliğini, eşlerinin tutumlarını görünce insan içten içe imreniyor ben neden yaşayamıyorum diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam nafaka falan girmeyecekse boşanın gitsin eşinizin size olan tavrını beğenmedim sizi hak etmiyor gibi geldi.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: diadhaidhrigh
Hocam evli değilim belki size tavsiye verebilecek yaşta da değilim ama yazdıklarınızı okuduktan sonra yaşadıklarımdan içimde olan kıpırtılardan bir kaç parça bir şey söylemek istiyorum.
Anladığım kadarıyla işiniz gereği şehir dışına sıklıkla çıkıyorsunuz döndüğünüzde ise az da olsa ilgi görmek yorgunluğunuzu atmak huzurlu hissetmek istiyorsunuz. Yaklaşık 6 senedir evli olduğunuzu ve yaşadıklarınızı ne yaşamak istediğinizi anlattınız. Ben okuduklarımdan yola çıkarak değer görmediğinizi fark ettim. Değer görmediğiniz yerde bir müddet daha durmanızın mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü hayata bir kere geliyoruz zamanın telafisi yok hep kendinizinden fedakarlık ederek nereye kadar devam edebilir ki...
Belki başıma gelmedi çok kolay bir şeymiş gibi konuşuyorum yaşamadım bilmiyorum ama kendi hayatımdan yola çıkarak değer görmediğim bir yerde durmanın mantığı olduğunu düşünmüyorum. Belki üzüleceksiniz boşandığınızdan ama elbet bir gün dizinde değerinizi bilen biri çıkacaktır umudunuzu kaybetmemeniz dileğiyle...Akılın yaşta olmadığına inanıyorum, birisi bana bunları anlatsa bende boşan derdim, ama insanın başına gelmedikçe anlaması hissetmesi gerçekten çok zor
-
Hocam anladığım kadarıyla çok değer vermişsin eşin de bunu hep kullanmış. Ben de 6 yıllık evliyim. O yapıyorum dediğiniz şeyleri çok nadir yaparım ki değerli olsun. Sen onun istediği her şeyi yaparsan zamanla etkisini yitirir. O senin her zaman avucunda olduğunu onsuz yapamayacağını düşünür. Eş de olsa kullanır. Bence sizin yapmanız gereken sizin ne kadar değerli olduğunuzu onun anlaması. Bunun içinde iyice burnunun sürmesi gerekiyor. Adımlarınızı bilinçli atın yelkenleri hemen suya indirmeyin onu zorlayın önemsemeyin ki sizin gibi birisini bulamayacağını anlasın. Kadınlar genellikle cinselliği koz olarak kullanırlar. Kocasını elde tutmak için başka kadınlara bakmasın diye istemese de yaparlar. Anladığım kadarıyla sizin eşiniz sizi hiçbir zaman tehlike olarak görmemiş. kendisine o kadar guvenmiski bu bensiz yapamaz diye düşünmüş cinselliğe bile gerek duymamış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkolingesas -- 11 Kasım 2020; 14:27:8 >
quote:
Orijinalden alıntı: general4242
"O gunler gecti carpediem" den sonra zebani falan bekledim. Sanki 40 yil gecmişte her seyi yaşamissiniz da oyle diyor.
Kadının boşanalim demesindeki rahatlik da nafakafan geliyor herhalde.
Cogu zaman ev islerini siz yapmişsiniz karsi taraf kadınlık görevini bile yerine getirmemiş sevgi yok saygı yok. Bu evlilik neden yürüsün?
Hadi konustun bundan sonra normal davranmaya basladi diyelim. 6 yıldır böyle davranmasinin bir sebebi var. Seni sözde, koca olarak görmüş :( aldatma durumu kesin vardir denemez. Kimisi evlenir boyle işini gördürur vs.Oturduğumuz ev kendimizin daha doğrusu 5yıl daha kredisi var, evdeki hakkımı tazminat, düğün altınları, evden alacağım eşyalar hakkı için vs durumlar için ona bıraktım, 1 yıllığına ayda 500tl nafaka ödemeyide kendim teklif ettim buna göre protokol hazırladık
-
Bence evliliğinize bir şans daha verin. İlk önce kendi hatalarinizi bulun onları düzeltin. Sevdiğimiz kişilere taviz veririz. Onlar da bunu kullanır. Çocuklar bile kullanır
Allah mutluluğunuzu daim etsin, istemem ki hiç bir insan evladı o mahkeme kapılarına düşsün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tüm kalbimle evliliğimi düşünerek yazdım . İnsan ne kadar sevse de değer verse de karşıya bunun hepsini göstermemeli. İnsan elde edemediği ya da avucundan kayıp gidecek şeylere daha değer verir.
Mağdur olan sizsiniz ve birde hak mı bırakacaksınız karşı tarafa? Ne diyeyim, siz nasıl isterseniz öyle yapın hocam.
-
Evliliğinizle ilgili artıları ve eksileri yazıp kendiniz karar verin. Burada çıkacak anket sonucundan daha vicdani bir sonuç alırsınız. Çoğunluğu bekar olan ve evliliğin ne olduğunu ana babasında gören kişilerin fikirlerine itibar etmemenizi öneririm. Evliliğiniz için çok emek harcadığınızı göz önünde bulundurarak herhangi bir şıkkı işaretlemedim. Bu karar tamamen size ait olmalı, hayatınızın ileriki zamanlarını daha mutlu geçirmeniz dileğiyle...
-
Bak kardeşim...
Peygamber efendimizi üstün tutan şey Allah'ın ona karşı duyduğu sevgidir.
Bu ümmeti diğer ummetlerden üstün kılan, peygamberinin ümmetine karşı beslediği sevgiden ötürüdür..
Bir evlat , bir anne ve babadan olur. Bir evlat için anneyi daha üstün tutan şey, annenin evlada karşı beslediği sevgidir..
Anne çok eziyet çektiği için mi cennet annelerin ayaklarınin altındadır denmiştir hayır, çünkü hissettiği sevgi çok fazladır..
Bu vatanda bir çok insan şehit oldu. Neden??
Önce Allah'a ve sonra vatana duydukları sevgiden ötürü..
Sahabeler, anam babam sana feda olsun derlerdi Resulullaha. Neden sırf peygamber oldukları icin mi,hayır? Çünkü çok severlerdi..
Dünyanın yaratılışının temelinde bile sevgi varken, senin evliliginin temelinde sevgi yoksa, seni sevmiyorsa hala burda bu yazdıklarımı okuyup düşünmen bile hata. Çoktan kararını vermiş olman gerekirdi..
Yaşanmış yillar, alışkanlıklar filan geçer. Yeni yıllar yeni alışkanlıklar kazanırsın..Hayatını heba etme sana tavsiyem..
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Sonuna kadar okudum.
Analizim;
Sizin evliliğiniz hiç evlilik olmamış ki.
BİTİRİN diye oy kullandım ama bir ihtimal şunu yapabilrisiniz. Profesyonel bir danışmanlık alın. Eğer gerçekten birbirinize değer veriyorsanız.
Ama şu laf bile BİTİRİN'e gider "O günler geçti...."
-
Hemen boşanırım diyenlerden bir uzak durun hocam. Bekara karı boşamak kolay olur derler.
Aynı durumda olsaydım o akşam yemeğe beraber oturur mevcuyu sıkıntıları enine boyuna açıkça konuşurdum. Karşıdaki insana sorardım. Bu evlilikten ne bekliyorsun ne alıyorsun. İsteklerin neler diye. Sonra kendi düşüncelerimi, mevcut problemleri, evlilikten beklentilerimi açıklardım. Bu işin bir terazisi var. Evliliğe başlarken nasıl ki orta noktalarınızı zıtlıklarını görerek başlıyorsunuz şimdide benzer bir durum var. İkiniz beraber eksileri artıları tartışın. Sizin sıkıntılarınızı o nasıl çözüme kavuşturuyor. Onun beklendilerini siz nasıl karşılıyorsunuz. Sonuç itibariyle artılar daha fazlaysa ve iki taraflı mevzular çözülüyorsa bir şans daha vermeye değer. Yok onun isteklerini siz, sizin isteklerinizi o karşılayamayacaksa yapamam diyorsanız birbirinizi yıpratmanın hiç bir anlamı yok.
En nihayetinde çözüm başbaşa oturup tüm sıkıntıları konuşmak. Ama öyle bağırarak ses tonunu yükselterek değil. Ne varsa konuşarak. Sonra zaten ne yapacağınız ortaya çıkacaktır.
İnşallah ortak bir yol bulursunuz.
Edit : Anketi şimdi gördüm. Bu iş anketle olacak iş değil. Kaldırabiliyorsanız hemen kaldırın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingilizceturkcekelime -- 11 Kasım 2020; 15:7:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Burada daha önce bir kadınla doğru düzgün iletişim bile kurmamış olanlar yine hemen boşanın diyip geçmiş.
Tavsiyem ilişki terapistine gitmeniz hem de eşinizle doğru düzgün konuşup bir karara varmanız eşiniz hala uzlaşmaya yanaşmıyorsa karar size kalmış artık.
Hocam kusuruma bakma yanlış anlama ben de evliyim ama başka bir adam olabilir mi acaba yengenin hayatında? Ne bileyim anlattıkların çok garip geldi sanki öbür kişi boşanacağını duyunca yengeye yol verdi de o da yan ceptekine dönmüş gibi olmuş Allah hakkında hayırlı olanı verir inşallah hep mutlu olursun bundan sonra
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu dedikleriniz 2 tarafta birbirini sevdiği zaman yapılacak şeylerdir.
2 taraf birbirini çok sever ama istekleri farklıdır, anlaşamazlar, gereksiz inat vardır ortada.
O zaman dediğiniz şekilde yapılır. Oturulur konuşulur. Ama sevgi yoksa ne konuşması olur kardeşim..
-
Arkadaş belliki seviyor. Karşıdaki kişide ya seviyor yada kullanmaya devam etmek istiyor. Bunu başka bir yolla nasıl anlayabilirsin ki? Ortak bir karar çıktıktan sonra o sofradan sözler verilerek kalkarlar. Dolayısıyla kadın sevdiğinden mi yoksa kullanmaya devam etmek istediğinden mi sorusu o masada belli olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X