Şimdi Ara

Bitcoin ve Altcoin Borsaları - Özet Liste - Koineks Güncelleme...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
9
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gücelleme: Koineks'de işlem yapan bir dostumuzun BTC transferi gerçekleşmemişti, 1-2 gün bekledikten sonra firmanın Itower'da bulunan ofislerine gidip bilgi almak istedik fakat bina yöneticisi koineks'in eşyalarını bırakıp bir süre önce kaçarcasına çıkıp gittiğini belirtti... Bunun üzerine bir panik yaşadık ve durumu burada paylaştık, bu süre içerisinde diğer kullanıcılar sorunsuz bir şekilde işlem yapıyordu. 2 gün önce Koineks arkadaşımızın Bitcoin'lerini hesabına yükledi ve arkadaşımız malum borsadan çıktı. Şuan için bir mağduriyet yok fakat yaşanan bu teknik problemden dolayı günlerce işlem yapamadık. Durumun özeti bu şekildedir...

Arkadaşlar çok uzun süredir bu forumdayım, çok emek veren ve bilgi paylaşmak için ciddi mesai harcayan insanlar ile tanıştım. Bu insanlar ciddi mesailer harcayıp insanları doğru bilgilendirdi ve karşılığında üç beş kuruş bir şey kazandılar. Bunlardan birine belki de efsanevi araç kamerası konusunu açan OlguErhan örnek verilebilir.

Bakıyorum ki burada kendini ''Coin Uzmanı'' ilan eden, daha 3-5 aydır bu konuyu araştıran ve konuya hakim olmayıp kendini uzman ilan eden insanlar var. 2 cümle kurup referans linki paylaşıp üstünüzden para kazanmaya çalışıyorlar, size de bu işin maliyeti olmadığını söylüyorlar, bunların linklerini kabul etmeyin, bilgi paylaşmadan - insanlara katkı sağlamadan prim bekleyen insanlara prim vermeyin lütfen.

Size aşağıda referans linki olmadan işlem yapabileceğiniz siteleri paylaşıyorum, forumlar bilgi paylaşım ortamlarıdır, ticarethane değildir, referans linki atıp dilencilik yapan insanlara para kazandırmayın....

Ekleme yapmamı isteyenler de varsa belirtsin düzeltmemi yapıyim, yeni başlayanlara doğru yolu gösterelim. Vaktim oldukça aşağıda eksik kalan yerleri dolduracağım.

Bu arada ilk Bitcoin'imi 2012 sonunda almıştım, 2013'de mining yapmayı planlarken o zamanki dalgalanma ve maddi sıkıntılarımdan dolayı yapamamıştım, dostlarım bitcoin ve altcoinler konusunda konuya çok hakim olduğumu söyleseler dahi bugüne kadar kendime hiç uzman demedim, konuyu çok iyi bilirim dahi demedim, diyene de inanmadım, kısaca piyasayı sadece yakın takip eden biriyim.

- Türkiye'den işlem yapabileceğiniz borsalar -

Btcturk - Bitcoin, Ethareum
    Koinim - Bitcoin, Litecoin
    Paribu - Bitcoin

- Yurt dışında işlem yapabileceğiniz popüler borsalardan 10 tanesini aşağıda belirtiyorum -
    -Sıralama işlem hacmine göre yapılmıştır, an itibariyle en yüksek işlem hacmine Bittrex sahiptir-

Bittrex
    Binance
    Bitfinex
    Bithumb
    Okex
    Poloniex
    Gdax
    Bitstamp
    Gemini - Ilk Bitcoin milyarderleri Winklevoss kardeşlerin kurduğu platform. Merkezleri New York.
    Yobit

-Kredi kartıyla Bitcoin ve Ethareum alabileceğiniz platformlar-:

coinmama
    cex

- Cloud Mining Yapabileceğiniz Platformlar -
    - Cloud mining en çok dikkat etmeniz gereken ve en çok dolandırılma vakası yaşanan platformlardır. Genesis-mining şuan donanım altyapısı yeterli olmadığı için Monero hariç müşteri kabul etmiyor, kısaca komple dolular, Hashflare ise hala üye alıyor. Hashflare üzerinde her an kapanabilir olduğuna dair çok dedikodu dönüyor, site şuan kusursuz çalışıyor fakat dikkatli olmakta fayda var, her an kaçıp gidebilirler -

genesis-mining
    cex

Yukarıda belirttiğim borsaların tamamı piyasa şartlarına göre güvenilirdir.
    Her birinin eksisi ve artısı vardır, bunları google yaparak bile öğrenebilirsiniz...
    Benim şahsi olarak hesabımın bulunduğu platformlar:
    TR'de Btcturk, Paribu ve Koinim- Yurt Dışında ise Bitfinex, Binance, Yobit, Hashflare ve Gemini'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 2 Ocak 2018; 16:59:42 >

• Hay ağzına sağlık. Bende aynı çakallıktan çok rahatsızım. 10'dan fazla bu tip ipsiz sapsız kullanıcıyı blokladım.

Bu işe yeni başlayan kişilerin dikkat etmesi gereken ilk şey, ne işin teknolojisi, ne coin hacmi, ne borsa bilgisi, ne de başka bişeydir. İlk olarak direk bu çakallardan kaçınmaları gereklidir.

Bazı acınası zavallı tipler sırf Ref'li linkini verip 3 kuruş kazanmak için, aptal saptal, ipe sapa gelmez, hiçbir dayanağı olmayan şeyler yazıp altınada "burdan alabilirsiniz" diye refli link paylaşırlar. Bu işe yeni başlayan arkadaşlara söylüyorum, Ref'li link'ini gördünüz kullanıcıyı direk engelleyin ki "şu coin şöyle, bu coin böye" tipindeki hiçbir dayanağı olmayan, sırf altına link vermek için öylesine yazılmış önermeler boşuna aklınızı bulandırmasın.

Kullanıcı adı "coinuzmanı, kriptoustası, bitcoindestek, altcoindanışman" vs. yapanlara kesinlikle müsama göstermeyin. Bunların hepsi "ben demiştimci" çakallar olurlar. Her coin konusuna tek tek girip "bu coin çok iyi, bugün uçacak, yarın çıkacak" derler. İçlerinden biri +%20 +%30 oynayınca ki oynamama şansı yok, "ben demiştim" diye peydah olup ahkam keserler. Bunlara danışırsanız kendinizi şu iddaa kuponu satan çakallarınkine benzer, paralı bir vip gruba dahil edilmeye çalışırken diğer bi deyişle ayak üstü kazıklanırken yada yanlış yatırım sonucu elinizdeki coinler sürekli azalırken bulursunuz.

Son olarak yine uzak durmanız gereken "şurdaki reklamı izleyince bedava zartcoin veriyor, şu siteden saat başı zurtcoin geliyor, bu siteye tıklayın zortcoin düşüyor, ben hiçbişey yapmadan 1 haftada 50$ biriktirdim, havadan para geliyor" falan diyerek faucet sitelerin ref'li linklerini paylaşanlardır Burda kazanan kişi sadece" şu siteye tıklayın, bu siteye girin" diye ref'li link paylaşanlar olur. Bu sitelerin hiçbiri hiçbir boka yaramaz. Ben bizzat kendim girip baktım. "En çok bedava coin dağıtan site" dedikleri, bilgisayarınız 10.000 saat açık kalırsa (400 gün) 1$ değerinde tırtcoin veriyor ve 10$ olmadanda paranızı çekemiyorsunuz. Ne sürede ne kadar kazandırdığına dair küçük bi hesap yapın işte... Fakat bunun linkini paylaşanlar, refl'li linke tıklayan her kullanıcı üzerinden çok daha fazla kazanmaktalar. Ayrıca bu sitelerin çoğu bilgisayarınıza veya telefonunuza bişey yüklemenizi, birşey çalıştırmanızı veya bir yere girip bilmemne şifrenizle üye olmanızı falan ister. Günde 0.00000000001 Dolar kazanmak için girip, sonradan "coinlerim çalındı, haberim olmadan bilmediğim bir cüzdana coin transferi yapılmış. Ne yapıcam, ne edicem gitti tüm coinler " diye ağlamayın...
  • Hay ağzına sağlık. Bende aynı çakallıktan çok rahatsızım. 10'dan fazla bu tip ipsiz sapsız kullanıcıyı blokladım.

Bu işe yeni başlayan kişilerin dikkat etmesi gereken ilk şey, ne işin teknolojisi, ne coin hacmi, ne borsa bilgisi, ne de başka bişeydir. İlk olarak direk bu çakallardan kaçınmaları gereklidir.

Bazı acınası zavallı tipler sırf Ref'li linkini verip 3 kuruş kazanmak için, aptal saptal, ipe sapa gelmez, hiçbir dayanağı olmayan şeyler yazıp altınada "burdan alabilirsiniz" diye refli link paylaşırlar. Bu işe yeni başlayan arkadaşlara söylüyorum, Ref'li link'ini gördünüz kullanıcıyı direk engelleyin ki "şu coin şöyle, bu coin böye" tipindeki hiçbir dayanağı olmayan, sırf altına link vermek için öylesine yazılmış önermeler boşuna aklınızı bulandırmasın.

Kullanıcı adı "coinuzmanı, kriptoustası, bitcoindestek, altcoindanışman" vs. yapanlara kesinlikle müsama göstermeyin. Bunların hepsi "ben demiştimci" çakallar olurlar. Her coin konusuna tek tek girip "bu coin çok iyi, bugün uçacak, yarın çıkacak" derler. İçlerinden biri +%20 +%30 oynayınca ki oynamama şansı yok, "ben demiştim" diye peydah olup ahkam keserler. Bunlara danışırsanız kendinizi şu iddaa kuponu satan çakallarınkine benzer, paralı bir vip gruba dahil edilmeye çalışırken diğer bi deyişle ayak üstü kazıklanırken yada yanlış yatırım sonucu elinizdeki coinler sürekli azalırken bulursunuz.

Son olarak yine uzak durmanız gereken "şurdaki reklamı izleyince bedava zartcoin veriyor, şu siteden saat başı zurtcoin geliyor, bu siteye tıklayın zortcoin düşüyor, ben hiçbişey yapmadan 1 haftada 50$ biriktirdim, havadan para geliyor" falan diyerek faucet sitelerin ref'li linklerini paylaşanlardır Burda kazanan kişi sadece" şu siteye tıklayın, bu siteye girin" diye ref'li link paylaşanlar olur. Bu sitelerin hiçbiri hiçbir boka yaramaz. Ben bizzat kendim girip baktım. "En çok bedava coin dağıtan site" dedikleri, bilgisayarınız 10.000 saat açık kalırsa (400 gün) 1$ değerinde tırtcoin veriyor ve 10$ olmadanda paranızı çekemiyorsunuz. Ne sürede ne kadar kazandırdığına dair küçük bi hesap yapın işte... Fakat bunun linkini paylaşanlar, refl'li linke tıklayan her kullanıcı üzerinden çok daha fazla kazanmaktalar. Ayrıca bu sitelerin çoğu bilgisayarınıza veya telefonunuza bişey yüklemenizi, birşey çalıştırmanızı veya bir yere girip bilmemne şifrenizle üye olmanızı falan ister. Günde 0.00000000001 Dolar kazanmak için girip, sonradan "coinlerim çalındı, haberim olmadan bilmediğim bir cüzdana coin transferi yapılmış. Ne yapıcam, ne edicem gitti tüm coinler " diye ağlamayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 27 Aralık 2017; 12:37:12 >

• İlk defa kullanıcak arkadaşlar binance Tavsiyemdir.
  • Yukarıda yazan arkadaşlara tamamen katılıyorum. Uzak durulması gereken insanları da yazmışlar, referanslı link dilenciliğini de.. Ha bazısına dilencilik gelmez, ufak da olsa kimseye zararı olmadan para kazanmaktır.

Ben de insanlara referans veriyorum ama karşılığında "bitcoin - altcoin işlerine girmeyi düşünen ancak nasıl yapılacağını bilmeyen" arkadaşlara türk ve yabancı borsa hesaplarını açmalarına yardımcı oluyorum, paranın cüzdana gitmesi vs.

İnternetten tüm bu bilgiyi bulabilirler mi, evet.. Ama insanımız üşengeç ve herşey hazır olsun istiyor.

Yeni gireceklere tavsiyem şudur; panik yok, acı yok.... Borsa; sabırsızların, sabır gösterenlere para kazandırdıkları yerdir.
  • Özellikle altcoin borsasına girmeden önce 5-10 coini radara alın ve takip edin, market hacmi hareketlerine ve satoshi değerlerini inceleyin. Kesinlikle yatırımın çoğunu bitcoinde tutun. O bunu dedi, şu bunu aldı vs. ile uğraşmayın, kafanıza yatan bir coin varsa gidin whitepaperını okuyun, kendiniz direk analiz yapamıyorsanız TradingView daki sağlam analistlerin grafik analizlerine-beklentilere bakın ki kafanızda alma ya da almama fikri otursun.

Kesinlikle başlangıçta uzun-orta vadeli düşünün. Yeterli bilgi sahibi olmadan trading işine girmeyin, canınız yanar.

Portföy danışmanlığı saçmalıklara hiç bulaşmayın, bunu diyenler bildiğiniz sahte iddaa hesapları gibi.

Ve en önemlisi, ico’lardan uzak durun, 3-5 tanesi harici diğerleri milleti tokatlamak için çıkarılmış kriptolardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk borsaların sayısının artması lazım . Faucetlerle uğraşmayın !
  • Şagop kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayın, hiç bir bilgi paylaşmadan, insanlara DM'den bilgi paylaştığını söyleyip ortalık alanda referans paylaşanlara dilenci muamelesi yaptım. Sonuçta hiç bir şey yapmadan insanlardan bir şey istemektir dilenmek, 3 veya 5 demeden karşılıksız para toplamaktır.

Donanimhaber'in en büyük problemlerinden biri bilginin dağınık olması, bizim millet de üşengeç, açıp okumaz veya search nedir / google nedir bilmez, dolayısıyla bu çakallar da bunu suistimal edip soru soranların üstlerinden gelir elde ediyorlar.

Dolayısıyla böyle bir konu açtım, ara ara girip öğrendiklerimi de ana konuya yazarım, eksik veya hatalı gördüğüm şeyleri de söylerseniz düzeltiriz, yeter ki şu çakal çukallar milleti suistimal etmesin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaliteli konu
  • Kazı için hangi coin önerirsiniz arkadaşlar. Slmlar.

• hatrix kullanıcısına yanıt
    Hangi coin hangi güç ve hangi tüketim değeri ile ne kadar kazandırıyor bu siteden değerleri girerek öğrenebilirsiniz.

Crypto Compare
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    saolun hocam 3 sene ara verdim. tek kart ile başlamayı düşünüyorum. hayırlı kazmalar =)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatrix kullanıcısına yanıt
    3 seneden beri çok şey değişti, zorluklar dehşet arttı, GPU'lar sadece Ethareum için elverişli, özellikle halkın bilinclenmesiyle antminer cihazlar ederinin 3-4 katına çıktı....Zamanında 1200-1500 usd arasında satılan Antminer cihazlar şuan karaborsada 5000-6000 usd...Yeni S9'lar ise 2018 martta gönderimi yapılacak ve onların bile fiyatlarını arttırdı Bitmain... Dolayısıyla GPU kullanacaksanız mantıklı bir coin kazımanızda fayda var, diğer türlü harcadığınız elektrik ve ekran kartınızı yıpratmaya değmez.
  • Faydalı konu olmuş. 2 aydır işin içinde olup kendini borsa uzmanı sayan üyeler var.
  • Ali® kullanıcısına yanıt
    Etherium ile birlikte dual mining yapıcam hocam. daha önceleri dual mining yoktu ama en azından diğer coin ile elktrik masrafınız çıkarıp etheriumu biriktirmeyi düşünüyorum. Biraz daha araştırma yapmaktayım. Bilgiler için teşekkürler ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu. Bitcoini yakından tanıyorum. İşimiz iyi kendisiyle.
  • Maşallah referans dağıtan dilenciler için yeni konu açıldığında bile en büyük referans dilencisi olan DH otomatik olarak tag'ları eklemiş.
  • cloud mining'in her türlüsünden uzak durulmalı..getireceği kar orada kalsın. btc veya altlardan iyi takiple kat kat daha çok kar olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

Maşallah referans dağıtan dilenciler için yeni konu açıldığında bile en büyük referans dilencisi olan DH otomatik olarak tag'ları eklemiş.

Siz soyleyince farkettim, duzeltecegim.

Insanlar usendigi icin tek tikla ulassinlar diye oyle yapmistim, megersem ref veriyormus.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali®

quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

Maşallah referans dağıtan dilenciler için yeni konu açıldığında bile en büyük referans dilencisi olan DH otomatik olarak tag'ları eklemiş.

Siz soyleyince farkettim, duzeltecegim.

Insanlar usendigi icin tek tikla ulassinlar diye oyle yapmistim, megersem ref veriyormus.

Sizinle alakalı değil hocam yanlış anlamayın :) ne kadar düzeltirseniz düzeltin DH otomatik ekliyor.

Bu arada bende hem borsa hemde mining işindeyim. Akıllara takılan sorulara yanıt vermek isterim.

BTCTURK.com - Büyük yatırımcıların genelde girdiği bir borsa sitesidir. Ara sıra çökmesiyle meşhurdur. Ama genelde büyük yatırımcılar buradan yapıyor gözlemlediğim kadarıyla. Ayrıca benimde kullandığım borsa. Bu aralar yükselmeye rağmen bir artış söz konusu olmuyor.

Paribu.com - Yurtdışında 400 dolar yükseliyorsa bu sitede 100tl anca yükseliyor. Ölücülükte DH'den sonraki ikinci site diyebilirim. Alım-satım arasındaki fark bir hayli az.

Koinim.com - hiç kullanmadım.

Bittrex.com - Mining'e başladığım ( ETH ) kazdığım zamanlarda kullandığım bir site. Eğer büyük bir miktar paranız var ise anlık iniş çıkışlarla bir hayli para kazanabiliyorsunuz. Ama dikkat edin manipülasyona açık 2.en büyük borsa sitesi. ( 1.si bitfinex.com )

Aklınıza takılan sorular olursa hem mining hemde borsa için yardımcı olabilirim.

Bu arada miningciler bilir. Sürekli kullandığım bir site : whattomine.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi içinizden biri -- 27 Aralık 2017; 21:10:42 >

• Sen şimdi bu linkleri yazdın ya buraya DonanımHaber otomatik olarak referans kodu koyuyor ya tutarsa diye

Eline sağlık liste için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.