Şimdi Ara

BİSİKLETİMİ BOYADIM İŞTE ( NASIL BOYANIR ÖĞRENMEK İSTEYEN ) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
21.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Hayırlı olsun.
    Umarım boyalar kalıcı olur ve bir müddet sonra kalkmaya başlamaz.

Ayrıca ilk mesajı editleyip; hangi malzemeleri kullandığını, yaptığın işlemleri (kaç kat boya yaptığını, boyayı nasıl uyguladığını vs vs...) falan en başından itibaren sırasıyla ve detaylıca açıklarsan, eminim bisikletini boyamayı düşünen ama nereden nasıl başlayacağını bilmeyenler için yararlı bir rehbere imza atmış olursun. :)

teşekkürler :) yararlı bilgiler paylaşıcam :)
  • Mobilde resimler görünmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

Mobilde resimler görünmüyor

bida bak en üstte zaten yarın malzemeli şekilde yeni resim atıcam buda anlatımım bisiklet nasıl boyanır.

http://forum.donanimhaber.com/m_83485823/f_//tm.htm#83485823
  • BİSİKLETİ BOYAMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1-)Sprey boya ( Akçalı marka kullandım bana göre gayet kaliteli.)
    2-)Vernik ( Gene akçalının verniğini kullandım fakat güzel olmadı başa göre beş para etmez daha sonra üstüne araba cilası çekerim daha güzel olur.)
    3-)Zımpara ( Nalbura gidin en kalın zımpara deyin o size verir en az 2 tane gidiyor 1 tanede isterseniz ince zımpara alın ufak yerler için rahat oluyor. )
    4-)Yok ben yorulurum zımpara ile derseniz boya sökücü alın )

BİSİKLETİ ZIMPARALAMAK:

İlk önce bisikletin üstündeki malzemeleri çıkarın daha sonra zımpara ile sağa sola aşağı yukarı kazıyarak zımparalayın zaten zımpara hafif ısınıyor ozaman anlayınki işlem doğru gidiyor.

BİSİKLETİ BOYAMAK:

varsa 1 arkadaşından yardım isteyin bisikleti sabit tutsun yere gazeteyi serin üstüne kadroyu koyun sonra akçalı spreyimizi tek kat halinde kadrodan 15 cm uzaklıktan sağa sola doğru sıkın sakın aynı noktaya doğru sıkmayın herzaman sağa sola doğru eğer boya akarsa işlem boşa gider . tek kat atın 1 saat kurusun daha sonra kadroyu inceleyin kusurunuz yoksa 1 kat daha atın boya bitene kadar atın katınızı her kat için 1 saat bekleyin

Malzeme Fiyatları:

Sprey boya tanesi 7 tlden karaköyden aldım. nalburda tanesi 10 tl 1 tane yetiyor
    zımpara tanesi 1,25 tl bazı yerlerde 1,50
    boya sökücü 500 gr jel şeklinde 15 tl ( Ben yorulamam derseniz. )

• Şef bisikletin boyasında kabarma çıkma vs var mı ? Sorun yoksa bende boyayacağım akçalıyla ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Şef bisikletin boyasında kabarma çıkma vs var mı ? Sorun yoksa bende boyayacağım akçalıyla ?

+1 Ben de eskisini boyamayı düşünüyorum ama bakalım.
  • Arkadaş boyadı mı acaba ne oldu ?
  • Düzgün boyucaksan çok masraflı
  • arkadaşlar boyadım gayet güzel oldu evin terası olduğu için rahat rahat çalıştım.

karaköyden nalburdan 2 mat siyah akçalı 1 adet parlak vernik aldım.

boyayı yaptıktan sonra en az 1 ayda kuruyor. kuruyor derken kuruyor aslında ana boya yumuşak oluyor en ufak darbede boya düşüyor onun için 1 ay dikkatli kullanak gerekiyor.

1 ay içinde boyayı yağmurdan çamurdan korumak lazım çünkü üstüne bide vernik atıcağız.

2 kutu sprey boya 1 bisiklete fazlasıyla yetiyor kalan boyayı sakın çar çur etmeyin !!!!!

bu 1 ay içinde mutlaka maşalarda kadronun alt kısmında dökülmeler oluyor oralara harcarsınız.

dediğim gibi bir uygulama yaparsanız çok güzel oluyor . hatta bu gün resimlerinide ekliyebilirim.

aklınıza takılan sorular varsa buyrun sorun ben bisiklet boyarken güzel bir konu bulamamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

Arkadaş boyadı mı acaba ne oldu ?

kardeş boyadım o vakitten beri kullanıyorum bi sıkıntı olmadı önemli olan boyanın güzel kuruması.

imkanınız varsa oto saniyede boyatıp fırına attırırsınız hemen kurur.

ama doğal yollardan en 1 ayda kıvama geliyor. üstüne vernik attıkmı off

zımpara işi çok önemli varsa arkadaşların 1 bisiklete girin hep beraber tek kişi zor oluyor.

ben tek başıma 1 haftada zar zor bitirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreKaanYksl

quote:

Arkadaş boyadı mı acaba ne oldu ?

kardeş boyadım o vakitten beri kullanıyorum bi sıkıntı olmadı önemli olan boyanın güzel kuruması.

imkanınız varsa oto saniyede boyatıp fırına attırırsınız hemen kurur.

ama doğal yollardan en 1 ayda kıvama geliyor. üstüne vernik attıkmı off

zımpara işi çok önemli varsa arkadaşların 1 bisiklete girin hep beraber tek kişi zor oluyor.

ben tek başıma 1 haftada zar zor bitirdim

En kısa zamanda resmini görmek isteriz

• EmreKaanYksl kullanıcısına yanıt
    Bisikletimi boyacağımı nereden çıkarttınız ki ?Ben sadece boyadınız mı diye merak ettim.
  • quote:

Bisikletimi boyacağımı nereden çıkarttınız ki ?Ben sadece boyadınız mı diye merak ettim.

tamam arkadaşım en kısa zamanda yüklerim resimleri

tamamda ne atar yapıyorsunuz ? ben sadece genel olarak yazdım
  • quote:

quote:

Sakin olun beyler
  • quote:

quote:

Atar mı ? Neyse boşver sanırım 14-15 yaşındasın hiç uğraşma niyetim yok sade bir msajı bile atar olarak algılıyorsan o senin sorunun.
  • ben eski bisikletimi boyamıştım direk zımparaladım sonra siyah sprey
  • quote:

quote:

quote:

Atar mı ? Neyse boşver sanırım 14-15 yaşındasın hiç uğraşma niyetim yok sade bir msajı bile atar olarak algılıyorsan o senin sorunun.

tamam sen öyle san o güzel kafanı yorma.

• Dostum verniği 1 ay sonra mı atıyoruz yoksa boyama işlemi bitince mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Dostum verniği 1 ay sonra mı atıyoruz yoksa boyama işlemi bitince mi ?

dostum ben boyayı attıktan sonra denedim vernik boyayı bozdu rengi acayip bir şey oldu ondan tavsiye etmem.

1 ay bekledikten sonra verniğini atarsın
  • Slm emre birşey soracağım ufak tefek boya kalkmaları için ne yapabiliriz boya dediğim orjinal halindeki boya

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.