Şimdi Ara

BİSİKLETİMİ BOYADIM İŞTE ( NASIL BOYANIR ÖĞRENMEK İSTEYEN ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
21.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: NrClskn

Slm emre birşey soracağım ufak tefek boya kalkmaları için ne yapabiliriz boya dediğim orjinal halindeki boya

selam arkadaşım.

ufak tefekler için genelde oje kullanılıyor.

ojede renk sorunuda olmuyor binbir çeşidi olduğu için.

eğer çok çok fazla arazide kullanıyorsanız bisikletinize şeffaf koruyu film çekmenizi tavsiye ederim.
  • anladım güzel çözümmüş teşekkürler :)
  • Tavsiyelerim olacak;

1- Astar denilen, boya sökümü, paslı yüzey vs durumlarında son kat vurulacak boyanın yüzeyin tamamına vurulup vurulmadığının belli olması ve son kat boyanın daha iyi tutunması amacıyla atılır.
    İsmi özellikle astar boyası olan bir boya çeşidi yok.

2- Bisiklet gibi sürekli hava, su, çamur vs dış etmenlerle sürtünme yaşayacak nesnelerde kesinlikle ama kesinlikle mat sentetik boya kullanmayınız.
    Onun yerine, selülozik boya kullanıp, kurumanın ardından imkanınız varsa ince bir kat vernik atın.

3- Benim tavsiyem gidip herhangi bir oto tamir atölyesinde ya da fırın boya atölyesinde her tarafını iyice söküp elektrostatik toz boya attırmanız. İstediğiniz renge boyatıp, sorunsuz bir şekilde teslim almanız.
    Zira belli bir zaman sonra eğer ki kullanıcı boya-kimyasal konularında tecrübeli değilse "lan nasılsa kolay boyanıyo, boyarım bi daha başka renge" diye düşünerek acemice yaptığı her boyama işlemi sonrasında bisikletini daha da kötü ve kullanılmaz hale getirebilir.

4- Biz sprey ve mat boyaları metal üzerinde görünmeyen yüzeylerde kullanırdık. Bir nevi astar niyetine. Çünkü doğrudan ve sürekli temas aldığı (su, çamur, rutubet) durumlarda çok çabuk deforme olur mat renk boya.
    Bana sorarsanız mat kullanmayın, sentetik kullanmayın. Selülozik boya ve parlak renkler kullanın.

Bir de arkadaşım, boyadıktan sonraki fotoğraflarını paylaşabilirsen iyi olur gibi, şu an fotoğraflar gözükmüyor çünkü.
    @EmreKaanYksl

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.