Şimdi Ara

bisiklete geri dönmeli miyim? [EDIT GELDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edit: bugün kısa mesafe denedim ve gerçekten özlemişim. eskisi kadar olmasada vaktim oldukça eski kondisyonuma kavuşmaya çalışacağım. öneriler için teşekkürler.

yaşım 18. 14 yaşımdan beri profesyonel bisikletçilik ile uğraşıyordum. taa ki şuanki biten yazın başına kadar. hareketçi idim, her günüm bisikletle geçerdi fakat artık sürekli aynı şeyleri yapmanın getirdiği gınasıyla, bırakmak zorunda kaldım. kendime iyi kötü bi arabada alınca bisiklet komple kalktı. fakat şuan o günlerimi özlüyorum. geri dönsem körelmişimdir diyerek canım istemiyor, moralimi iyice bozar mıyım acaba diye düşünüyorum. bisiklet ise dışarda her gün masum masum bana bakıyor. üniye de başladık, zamandan arta kalan zamanları değerlendirebilmek istiyorum aslında fakat nedense bu devirde bisiklet kullananı kaale almıyolar. (18 yaşına geldin hala bebe gibi bisiklet sürüyosun vs. cümleleri çok duymuştum).

varsa aranızda böyle sevdiği bi hobiyi yada uğraşı bırakıp, uzun zaman sonra tekrar dönen; bana taktik vermesini rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impostoryw -- 23 Eylül 2019; 23:53:45 >

• bisiklet binmesini bilene güzeldir, ve bakıyorum ki sen zaten binmeyi bırak bi efsane olma yolunda ilerlemeye başlamışsın. hareket işi kolay iş değil, aksine çok zor ve uzun emek cesaret gerektiren bi iş. bunları sen yapabiliyoken bisikleti terketmen bence akıl kârı değil. büyük ihtimal sen arabaya alışınca o daha rahat ve kolay geldi sende bisikletin yokuş ızdırabı olsun, masraflarından falan kaçınmak istedin. bence bunu yapmamalıydın. körelme konusuna gelirsek tabiki eski performansını elde edebilmek için tekrar uğraş vermelisin. en kısa zamanda kendini toplarsın. arabanı da bisikletini de eşit zamanlı kullan. ikisinden de vazgeçme. hadi diyelim hiç binesin yok, bari en azından kısa mesafeleri bisikletle katet. gerçekten bisiklet bi başkadır. hareket yaparken ki yaşayacağın havayı falan bari düşün diyim ne diyim başka dön işte.

• evet arabanın etkisi çok büyük oldu. diğer etken ise 5 senelik arkadaşımdan ayrılmam. onla çok gezerdik ve o beni terkedince bidaha binmek istemedim. fakat geri dönmeyi çok istiyorum bunu da başarmak için uğraşmam lazım. çok değil 2-3 gün düzenli binsem zaten kendini toparlarım. fakat arkadaşım olmayacak ve bu kötü bi etken benim için.
  • hocam senle arkadaş olalım, bende bisikletçiyim bu arada. arkadaşın adına üzüldüm bu da önemli bi etken aslında. fakat hayat bitmiş değil bence devam etmelisin. belki daha iyi arkadaşlar bulabilirsin. forumdaki arkadaşlarından biri olmak istiyorum hatta şimdi profil fotoğrafımı seninkine benzer bişiler koycam
  • hahaha güzel. güzel ikili oldu yalnız. arkadaşlık talebin için teşekkürler. galiba dediğini yapıp dönücem bisiklet olayına. üniye başladım, pazartesi ve çarşamba vaktim olmaz ama diğer günler boşum. o aralıklarda deneyip sana durumu ya burdan yada PM yoluyla aktarırım. tavsiyeler ve yönlendirmeler için saolun
  • farketmez. hatta bildirmen bile gerekmez, senin dönüp dönmemen önemli. kendine bi söz verip eski formuna kavuşmak istersen dışarısı seni bekliyor. çık gez dolaş gel bişey kaybetmezsin. yeteneklerini tekrar gözden geçir. eminim düzeleceksin ve eskisi gibi bağlanacaksın.
  • dön
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    kısa ve çok etkili cevap oldu hocam, teşekkürler.
  • 4 senedir yol bisikleti kullanıyordum nedense bir bıkkınlık geldi sürmemeye başladım 3 aydır yatağımın kenarında öylece duruyordu . 3 gün önce ilana koydum , 2 gün önce giant bisikletimi salcano fiyatına sattım gitti.

Benim içimden gelmedi , sen bir çık dene . O hazzı tekrar alamıyorsan bırak gitsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: impostoryw

evet arabanın etkisi çok büyük oldu. diğer etken ise 5 senelik arkadaşımdan ayrılmam. onla çok gezerdik ve o beni terkedince bidaha binmek istemedim. fakat geri dönmeyi çok istiyorum bunu da başarmak için uğraşmam lazım. çok değil 2-3 gün düzenli binsem zaten kendini toparlarım. fakat arkadaşım olmayacak ve bu kötü bi etken benim için.
    Sende kendimi gördüm hocam :D . Bende araba parasının üstüne eklerim , araba alınca da bisiklete dönmem diye sattım aslında. Üstüne sevgiliden ayrılma psikolojiside gelince birşey yapasım gelmemişti

• Türkiyede bisiklet kullanmak hayatını riske atmaktır.

• 18 yaşında bebe gibi bisiklet sürüyorsun diyen kafayı bozmuş olmalı ,60 küsür yaşında komşum vardı kaç km. yolu bisikletle gidip gelirdi
    yaştan öte bisiklet sürecek yolların yetersizliği konuşulmalı

şehir içinde arabaların içinde bisiklet sürmeye çalışanlar ,hem kendini hemde başkalarını riske atıyor ,bisiklet yolu dedikleri ise genelde ya yayalardan kısılan yada araç yollarından kısılan yollar oluyor ,ülkemizde her m2. yer bina yapmak uğruna doldurulduğundan ,gerçek anlamda geniş bisiklet yolu da yapılamıyor ,sadece göstermelik yollar oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DamsizDaGirebilenAdam

Türkiyede bisiklet kullanmak hayatını riske atmaktır.
    Ben motosiklet kullanıyorsam direk intihar ediyorum gibi bi şey o zaman
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    benimde bu işte zamanında yeterince doydum diyelim yani artık içimden gelmiyor. eskiden geceleri falanda çıkardık resmen bisikletin üstünde yaşardık. bide yaşadığım şehir küçük ve hareket imkanı taninmayan, yaptığım zaman onun bunun gereksiz laflarını duymaktan sıkıldım. ama şansımı tekrar deniycem. olursa az az veya çok çok devam ama olmazsa zorlamanin alemi yok. anılar mazide kalır iyice kendimi soğutmadan yollarımı ayırırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Ben motosiklet kullanıyorsam direk intihar ediyorum gibi bi şey o zaman

Alıntıları Göster
    Aslında bisiklet biraz daha tehlikeli hocam. Kendimizi farkettiremiyoruz kornamız yok aynalarımız yok. Sağ şeritten gidiyorsun soldaki araba sana 0 yanaşıyor birden gibi gibi. Hızlanıp kaçma şansımız da yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

Aslında bisiklet biraz daha tehlikeli hocam. Kendimizi farkettiremiyoruz kornamız yok aynalarımız yok. Sağ şeritten gidiyorsun soldaki araba sana 0 yanaşıyor birden gibi gibi. Hızlanıp kaçma şansımız da yok

Alıntıları Göster
    Evet dediğin yönden bakınca daha mantıklı. Ekipman olarak da daha az korumanız olduğu için kaza esnasında daha büyük problemler yol açabilir.

Bisiklet yahu bu ne kazası diyecek arkadaşlar olabilir ancak benim gibi istanbulda veya da başka büyük şehirlerde yaşıyorsanız araç sürücülerinin ne kadar hödük olduğunu tahmin edemezsiniz. 2. katta oturduğunuz evin balkonuna bile her an araba çarpabilir.

• up bike
  • Ben de arkadaşlarımla mtb kullanıyordum uzun süredir. Geçen yıl taşınınca tek başıma kaldım. Hala sıkıldıkça çıkıyorum ama eskisi kadar şevkli değilim tabi ki. Artık daha uzaklara gitmeye çalışıyorum. Zevk almaktan çok kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Müzik ve rüzgar hissi olmasa Ankara da çekilecek dert değil.

• furkana. F kullanıcısına yanıt
    ben sürekli hoplayıp zıpladığım için müzik olmaz. rüzgar güzel ama.

• ben genede bildirmek istedim. 2 yıl önce taşındığı için ayrıldığım arkadaşımı bugün tekrar gördüm ve o da bisikletini düzeltmiş. tekrar döndük resmen eskisi gibi saatler boyunca bindik. harekete gelecek olursak eski kondisyonum anında geldi. 180 olsun fakie olsun endo turn olsun bunları tekrar yapabiliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.