Şimdi Ara

Bisiklet olayında kafam karıştı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
33.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sedona borlayı sana önerebilirim bianchi yi aratmaz !
  • bianchi orion hakikaten güsel
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechesT

bianchi orion hakikaten güsel

Bianchi-Snike
  • merhaba arkadaşlar ben de dün orion aldım 400 ytl 12 taksit sıfır nasıl sizce bir de ön amortisörü nasıl kapatıyoruz be bu bize ne kazandırır şimdiden teşekkürler.
    unutmadan forumlarda sedona borla kron xc100 çok öneriliyor ama bizim gibi doğu illerinde olanlar için bu markalar hayal
    burada bisan ve bianchi harincinde kaliteli bisiklet bulamazsın
    bulduğum tek aluminyum kadro ve tek arka amortisörü olmayan bisikleti almak zorundaydım
    iyi bir pazarlıktan sonra geçen yıldan ellerinde kalma sıfır orionu 400 e aldım
    bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
    yalnız forumları inceleyince keşke borla mı alsaydım diye hayıflanıyorum
    çünkü bizim bisikleti tarttım 15 kg. acaba borla kaç kilo sonuçta kilo da önemli
    bir de bisan ın commader diye bir modeli daha vardı ama ellerinde yoktu getirteceklerdi aynı fiyata ama ben görmediğim için onu almaktan vazgeçtim. sonuçta iyi mi yapmışım bilmiyorum. bilenler aydınlatsın lütfen iyi günler

• Bence güzel bir seçim yapmışsınız. Bir kere marka bisiklet olması malzeme ve işçilik kalitesi babında büyük bir artı. İkincisi arka amortisörlü bir model olmadığı için bu modellerle kıyaslandığında daha hafif ve sürüş zevki daha yüksek. Son olarak iyi pazarlık yapmışsınız. Bisikletin liste fiyatı 510 ytl.

Arka amortisörlü bisikletlerin kaliteli olanlarına bir diyeceğim yok. Ama bu modeller Türkiyeye pek getirilmiyor ve getirilse de çok çok pahalı.

Bisiklet olayında kafam karıştı...

• orgeneral arkadaşım içimi rahatlattın teşekkür ederim. şu ön amortisörü nerden kapatıyoruz. açık-kapalı hangisini kullanayım ben şehir içinde kullanıyorum. ilgine teşekkür ederim
  • Rica ederim, bazı ön amortisörler kilitli oluyor. Ama bildiğim kadarıyla bisikletçiler müdahale ediyor. Yine de ön amortisörleri kapattırmayın. Arka amortisörler gibi değil. Sürüşünüze olumsuz bir etkisi olmaz.

Şehir için tavsiye edebileceğim dış lastiklerdir.Genelde kalın dişli lastiklerle satılıyor dağ bisikletleri. Eğer çok kalın dişliyse lastikleriniz arazi şartlarında iyidir ancak asfaltta hızınızı keser. İnce dişli, şehir kullanımına uygun, kaliteli bir çift lastikle değiştirmenizi öneririm.

• ORGENERAL rumuzlu kardeşim çok teşekkür ederim sağolasın
  • Ben bisiklet almaktan vazgeçtim arkadaşlar. Eski bisikletimi uzun uğraşlar sonucundan uyandırdım. Biraz masraf yaptım ama yeni gibi oldu.

1994 Bianchi Aspid
  • Arkadaşlar Ankara'da şehir içinde işten eve gidip gelmek için bir bisiklet arıyorum ve yakın zamanda almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir model var mı?
  • kerem kolay gelsin...
    yine aynı topicteyiz :)
    aynı zamanda aynı ihtiyaçlar oluyo demek ki...
    bianchi al abicim iyidir :PPP
  • quote:

Orjinalden alıntı: thorondor06

Arkadaşlar Ankara'da şehir içinde işten eve gidip gelmek için bir bisiklet arıyorum ve yakın zamanda almayı düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir model var mı?

En fazla verebilceğiniz fiyatıda söylerseniz ona göre bisiklet söyleriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilozler

kerem kolay gelsin...
    yine aynı topicteyiz :)
    aynı zamanda aynı ihtiyaçlar oluyo demek ki...
    bianchi al abicim iyidir :PPP

Anıl gerçekten de öyle yine aynı topicte buluştuk. Bu sefer de bisikletleri donanımhaber yollamasın bize :)
    Bianchi düşünüyorum ben de ama bisiklet konusuna çok uzun yıllar uzak kaldığım için model olarak hiçbir fikrim yok. İşime çok da uzak olmayan bir ev kiralayıp işe bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum. Hem spor olur hem de dolmuşa vereceğim parayla bisikletin parası çıkar diye düşündüm. (Tabi kışın kullanmam çok zor)

quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

En fazla verebilceğiniz fiyatıda söylerseniz ona göre bisiklet söyleriz.

Yazın düğün yapacağım için fazla açılamam. 300-400 civarı yeterli, çok da profesyonel birşey istemiyorum şu an için.

• Arkadaşlar bisiklet pazardan sebze meyve alır gibi alınmamalı. Eğer doğru bir seçim yapmak istiyorsanız bisiklet ile ilgili forumları gezmenizi tavsiye ederim. Bisiklet alırken dikkat edilecek bir kaç husus var. Birincisi kadro boyu. Bir kıyafet gibi bisikletinde size uyması gerekiyor. Piyasa da satılan bir çok ucuz markada bu tür bir seçeneğiniz olmayacaktır. O yüzden belli başlı markaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Scott, Kron. Cannondale, Corratec,Trek ve yine kaliteli yerlilerden sedona geotech gibi markalar. Bu markların hepsinde sizin ölçülerinize uyacak kadro boylarını bulmanız mümkün.

Bir başka dikkat edilecek nokta bisikleti hangi amaç için kullanacağınız. Dağda kırda çayırda toprak zeminde MTB tarzı bisikletler Asfalt için yol bisikletleri. Her iki yolda da kullanacağım derseniz Hybrid diye adı geçen melez modeller tercih edilmeli. Çok fazla dağda toprak zeminde dolaşmayacaksanız özellikle şehir içi asfalt ve parke yollarda kullanmayı düşünüyorsanız Hybrid bisikletleri tavsiye ederim. Özellikle 28 jantlı modelleri. Yukarıda saydığım markaların bir kaçında hybrid modeller mevcut.

Bu konu bu kadar yazıya sığmayacak kadar önemli ben kısaca özetlemeye çalıştım. Bisiklet almadan önce bisiklet ile ilgili forumları ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu sayede kulaktan dolma bisiklet hakkında bildiğinizi düşündüğünüz teknik bilgilerin ne derece yanlış olduğunu anlayacaksınız.

• @thorondor06

linkteki bisiklet sana uygun gerek komponent gerek kadro olarak kalitelidir. parasının karşılığını verir.

http://www.erdoganlarbisiklet.com/store/product_info.php?cPath=24_34&products_id=972
  • Bisikletle ilgilenenler artmış. :)
  • Bu arada beyler genel kanının aksine bir şey söyleyeceğim ama dediğimde bir kriter olayı değiştiriyor. Orta amortisörlü bisikletle de çok güzel yarışılır, hatta tümseklerden kaldırımlardan çok çok daha keyifli inilir, ama bu dediğim şey kadroya 1000€ civarı para verebilecekler için geçerlidir kilit nokta bu.

Geçen pazar bir arkadaşın bisikletini denedim, xc için üretilmiş 3000€ ve 12kg, çift amortisörlü bir Trek(modelini unuttum), maşası Fox Float, tek kelimeyle mükemmeldi, bir tümsekten geçtim ve hissetmedim altımda, artık downhill bisikletleri nasıldır bilemiyorum ben baya şaşırdım. Ha istemeyenler için hem maşada hem ortada lock-out özelliği de mevcut ama hiç gerek yok..

Süspansiyon çok çok pahalı bir teknolojidir, eğer maşanın adam gibi çalışmasını ve gerçekten ondan keyif almak istiyorsanız 2.elde 500ytl gibi bir parayı sadece maşaya ayırmalısınız. Bunu ben de yapamıyorum ama olay bu.

Bu yüzden burada şu iyidir bu kötüdür diyorsak bu bütçe dahilinde yorumlar yapıyoruz. 700ytl'ye alacağınız çift amortisörlü bisikletin kadrosundan kimseye hayır gelmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 27 Mayıs 2008; 20:08:26 >

• ön amortisörlü bisikletler orta amortüsörlü bisikletlerden çok daha iyi çift amortisörlüler çok hız kesiyor arkadaşımla denedik daha çabuk yoruldum çift amortisörlü altımda olduğu için ama tek amörtisörlülerde üstünden geçtiğin herşeyi hissedebiliyorsun ama çift amortisörde neyin üstünden geçtiğin pek anlaşılamıyor.
  • Bu topiği okuyunca gülmekten karnıma ağrılar girdi

Konuya hakim birkaç arkadaş dışında durum gerçekten içler acısı Arkadaşlar sadece biraz araştırma, az biraz, çok değil. Elinizin altında İnternet var. Bir çok bisiklet forumu mevcut. Buralardan faydalı bilgiler edinebilirsiniz. Sadece teknik olarak değil, bisiklet sporu yaparken daha başka nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda da çok faydalı bilgiler edinebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedStar -- 1 Haziran 2008; 23:15:57 >
  • Arkadaşlar ben bianchi scorpion-d yada bianchi montana-d alıcam .kesinlikle bu 2 bisikletten birini alıcam. hangisini önerirsiniz.montana-d nin arka amortisörü bir garip oda aynı amasör etkisini verir mi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.