Şimdi Ara

Bisiklet ile elektrik üretimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
10.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Maksadın spor olduğunu anlamamışım. şimdi oldu. Elektrik enerjisinin en büyük handikabı depolanamaması. o anda tüketebileceğiniz birşeyler olmalı mesela lamba led lambalardan yapılan bir aydınlatmayı çok rahat karşılarsınız. Işık şiddet, azaldıkçada gayrete gelirsiniz.
    Tabii sizin üretebileceğiniz rakamlar çok rahat depolanada bilir. bunun için bir akü doldurma devresi ve aküye ihtiyacınız olur. Akülerin belirli bir ömrü vardır sulu olanlar için 3-4 yıl sonra akünün yenilenmesi lazım. Değip değmeyeceğine siz karar verirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asil5

İnsan gücü yetersiz kaldığı için ilkönce evcil hayvanlardan daha sonra petrolle çalışan motorlardan dan sonra da elektrikten faydalanmaya başladı bu yaptığınızbiraz geri gidiş gibi olmuş şahsi kanaatim

Evcil hayvanlarmı neeeyyyy ah canım benim kücücük kedilere elektrikmi ürettiriyorlardı önceden... hele bizim fabrikada niye çok fazla kedi olduğu anlaşılıyor.. demekki geçmişe dayanıyor. ama şimdiki kediler hiiç çalışmıyor, elektrik üretildi, herşey hazırya, yemekhenenin önünde bekliyorlar... bilselerki önceden ataları hep elektrik için çalışmış yemek yiyemezler boğazlarından geçmezdi
    http://1.bp.blogspot.com/-ssJABLtsHfM/UzWFyIS1nyI/AAAAAAAACM4/Wgh8mWcEJv0/s1600/1070052_271619019682153_963387363_n.jpg kedilerin elektrik ürettiklerine dair IIV.YY da çeklimiş bu fotoğraf=(taşlardan figürler resimlendirilip- hıghend photoedit programları ile zamana uyarlanmıştır)

• Oyle demek istemedi kardes eskiden at vardi ata binilirdi simdi araba var gibisinden bisey kastetti, elektrik uretmek icin evcil hayvanlar kullaniliyo demedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asil5 A kullanıcısına yanıt
    Asil5 kardesim elinde bir plan proje taslagi varsa paylasirsan sevinirim

• kesici61 kullanıcısına yanıt
    Evcil hayvanlar yazıyor ama orda,, zaten mesajı gördüğümden beri ağlıyorum,,, minnacık kedilerden ne isterler yaa, sevimli canlıları çöplerin üstünde yada araba tekerine yapışmış görünce içim parçalanıyor,, şimdide bunların eskiden alternatör çeviddirici driver olarak kullanıldığını duydum ya bu gece sabah olmaz
    Asil5 kardesim elinde bir plan proje taslagi varsa paylasirsan sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

Oyle demek istemedi kardes eskiden at vardi ata binilirdi simdi araba var gibisinden bisey kastetti, elektrik uretmek icin evcil hayvanlar kullaniliyo demedi

Aynen öyle. Maksadım insanın omuzundan kaba yükü hafifleten şeylerden bahsetmek. Ama arkadaşların bahsettiği evcil hayvanlardan yararlanılabilirmi bilmem. Olurmu olur adamın biri hamster beslemeyi sever. Sonra onun döner kafesine bir mil bağlar enerji üretir belki neden olmaısn sonuçda bir led diyot ışığı elde edilebilir.
    Hatta gurp halinde de çalıştırılabilir.

• plan taslağım yok
    yanlış ta olabilr. Ama kafamdan geçen şu.
    bisiklete motorsikler dinamosu bağlarsınız. sonra ondan çıkan enerjiyi regüle edersiniz. Sanayide konjektör dedikleri bir hacet var. (genelde sanayide gerçek adı yerine kendi uydurdukları bişey söylerler) o kullanılır. 15 tl civarı
    yeni alternatörlerde kendi içinde regülasyon yapılıyor sanırım. Onada sanayide diyot tablası diyorlar. Neyse gelelim konumuza
    aküyü doldur sonrada 12 voltluk cihazlarla boşalt. Olmadı 100 tl civarında konvertörler satılıyor çevir 220v a kullan güç tüketimi düşük şeylerdekullanırsın . Cep telefonu şarjı yada müzikçalar (artık öyle birşey kullanılıyormu bilmem) gibi şeyler.
    araba alternötörüde olur. bir kayışla çevirirsin.
    Akü ve altarnatör büyükse çok zorlanırsın. Zorlanmamak için araya direnç takabilirsin. Watlı olmalı direnç. Olmadı rezistans parçası takarsın.
    Hatta istersen kademe şalteri kullanır kendi zorlanmanı ayarlarsın. Bunun için değişik kademelere değişik ohmajda dirençler bağlarsın.

Hatta tüm bunları spor salonuna uygular toplu elektrik elde edersin. Böylece insanlar hem spor yapar. Hem enerji üretir Hemde kollektif hareket etmenin bilincini kılcal damarlarına kadar öğrenirler. Ve bu insanları güdülemenin değişik metodları bulunup olayın sosyolojik boyutunada geçilebilir.

Teşekkür ederim ciddiyetle cevap verdiğin için. Konunun dalga meselesi haline gelmemesi önemli.
    Sosyal boyutu pek önemli değil şu anda ama şunu söyleyebilirim, spor salonundaki insanlar çevirdikleri pedaldan enerji üretildiğini öğrenirlerse, hem para ödeyip hem de salon sahibinin cebine fayda sağladıklarını anlayıp nümayişe sebebiyet verebilirler. Neyse.

Bu işe girmemdeki asıl amaç pahalı zayıflama bisikleti almaktansa evde kendi imkanlarımla bir şeyler yapıp hem maliyeti düşürmek hem de işe yarar bişeyler elde etmek, hem de spor yapmak. Şu devirde kaç insan kaldı tükettiğinden fazla üreten?
  • Uzun süredir konu üzerinde bir şeyler yazılmamış.. Olmadı mı proje? İstanbul'da yaşıyorsan projene ortak olabilirim. Bu konuda çok bilgim yok ama iyi bir araştırmacıyımdır, bu konuda doğru bilgilere hızlıca ulaşabileceğime inanıyorum.

Sabah sabah bisiklet ile elektrik üretip depolamak nereden aklıma geldi hiç sormayın :)

• bir ara itü deneyli ülker metro reklamı vardı. takipteyim sonuçlarını merak ediyorum.
  • Ben de yazilanlara baktim konu cok profesyonel taraflara gitmis :)

Para durumum iyi olsa yapacaktim ama el vermedi malesef. Bir araba alternatoru 200 liraymis arastirmama gore(fiat punto).

Metro reklami da dogrudur efendim, mumkundur.

• Hocam sen zaten biliyorsundur. 12 V DC çıkaracaksın. İstersen bir yandan akü şarj et bir yandan da inverterle 220 AC yapıp kullan. Ama bence Dinamo ile çıkart öyle büyük bir donanım kurma. Zaten öylesine yapacam diyorsun. Boşuna para harcama. Tak bir dinamo bak keyfine. Ama ileride daha büyük düşünrsen benimde projeleerim var onları seninle paylaşabilirim. bu arada peder Tekniker.
  • Icimde ukte kaldi zaten bu, imkanlar elverdigine girisecegim insaalah bu ise

Bir tane motosiklet marş motoru bul. Yan sanayileri 30 lira falandı,125lik motosikletler için olanı. Çıkma bulabilirsin çok ucuza, genelde bunların ucundaki dişli aşınıyor ve çöpe gidiyor. Şimdi bu motorun rotor sargılarını söküp 0.5 lik bobin telinden yeniden sararsan iki fazlı dc jeneratorun olur. Bunların içindeki mıknatıslar hayli güçlüdür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sargilari nasil saracagim? Sarim konusunda pek bilgim yok..

Motorun orjinal sargıları nasıl sarılı ise Aynı şekilde ama 0.5 lik telden saracaksınız. Bu şekilde anlatabiliyorum. Orjinal sargıları ile kullanırsanız yüksek akım fakat düşük voltaj alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Kasım 2014; 18:44:40 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • havalar güzelken bisiklet ile bayağı gezdim. Kasım ayını da yarıladık
    bisiklet evde boş boş duracağına pedal çevirip hem spor yapmak hem de
    ufak tefek aletleri çalıştırmayı ben de istiyorum. konuyu takibe aldım.
    fazla maliyetli olmayan bir sistem olursa uygulamaya çalışacağım.
    http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=1337
  • konuyu hortlatalım :D

24v en az 5 amper yani 100-125 watt dc magnet motor alınır

link :
    www.elektriklibisiklet.org
    ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER BEYİNLER AKÜLER TANITIMLAR ELEKTRİKLİ BİSİKLET DAHA HIZI NASIL ARTAR - 90 WATT FIRCALI DC MOTOR 12-24v
    http://www.elektriklibisiklet.org/pages/motorlar/90-watt-fircali-dc-motor-12-24v.php

motordan cıkan voltaj dengesiz olacağı için en az 100 wattlık regülatör motor çıkışına bağlanır

link :
    https://www.robotistan.com/
    Metal Kasa 10 A Ayarlanabilir Step-Down Regülatör Satın Al | Robotistan.com
    https://www.robotistan.com/metal-kasa-10a-ayarlanabilir-step-down-regulator

son olarakta uygun inverter regülatör çıkışına bağlanır uygun fiyatlı birşey olsu n diye bunu seçtim

link :

elde etmek istediğiniz güçe ve bacaklarınızın gücüne göre motor ve inverter yükseltilebilir ama regülatör için daha güçlüsünü blamadım malesef

bu sistemle 100 watta kadar cihazları çalıştırabilirsiniz

Bisiklet ile elektrik üretimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5yaprak -- 20 Temmuz 2018; 10:32:58 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.