Şimdi Ara

Bisiklet için anahtar takımı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bisikletle dolanırken yanımda tasıyabılecegim bir alyan vs anahtar takımı alayım diyorum. Fonksiyonlu birsey olsun.

Nasıl bir sey almalıyım? ve markası ne olmalı? kalitesinden pek anlamadıgım icin alet elimde kalmasın sıkarken :) Topeak marka birşey mi almalıyım?
    Deltabisikletten baktım. bircok cesit var..fonksiyonlarına ve markasına göre haliyle fiyat da değişiyor. ayrıca hangi fonksiyonlar olmalı?
    16-20 fonksiyonlu bir topeak 100 tl e kadar çıkıyor.
    Bu kadar para vermek mantıklı mı? yoksa 30-40 tlik bişi almak kafi mi? Öneriniz nedir? tşk

• Topeak ve Crankbrothers'ın bu tür multi fonksiyonel tamir takımları alanının en iyisidir diyebilirim. Ancak İsviçre çakısı kıvamındaki bu katlanır aletler kimi zaman kullanım yönünden sıkıntı yaratıyor (el ile kavrama vs gibi). Bunlar yerine, L şeklindeki nalbur alyanlarından alıp kullanmak daha mantıklı.

Ben sana iki üç tane tüyo vereyim, hangisini seçeceğin sana kalsın;
    - Kullanmayacağın aparatı boşuna bulundurma. Mesela Akort işinden hiç anlamıyorsan, akort anahtarlı bir set almanın mantığı yok.
    - Metal alaşımlı multi-fonksiyonel setlere bak. Kenarları, sağı-solu plastik kaplama olan ucuz Çin malı ürünleri alırsan, en ufak bir vida sıkma sırasında o set elinde dağılabilir (benim başıma geldi, bir de aleti toparlıyacağım diye uğraştım).
    - Bütçe. İhtiyaçların doğrultusunda seni ekonomik olarak zorlamayacak olanı seçmen yararınadır. Üzerindeki etikete ya da bilmem kaç tane işleve aldanıp gereksiz yere masraf yapma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Topeak ve Crankbrothers'ın bu tür multi fonksiyonel tamir takımları alanının en iyisidir diyebilirim. Ancak İsviçre çakısı kıvamındaki bu katlanır aletler kimi zaman kullanım yönünden sıkıntı yaratıyor (el ile kavrama vs gibi). Bunlar yerine, L şeklindeki nalbur alyanlarından alıp kullanmak daha mantıklı.

Ben sana iki üç tane tüyo vereyim, hangisini seçeceğin sana kalsın;
    - Kullanmayacağın aparatı boşuna bulundurma. Mesela Akort işinden hiç anlamıyorsan, akort anahtarlı bir set almanın mantığı yok.
    - Metal alaşımlı multi-fonksiyonel setlere bak. Kenarları, sağı-solu plastik kaplama olan ucuz Çin malı ürünleri alırsan, en ufak bir vida sıkma sırasında o set elinde dağılabilir (benim başıma geldi, bir de aleti toparlıyacağım diye uğraştım).
    - Bütçe. İhtiyaçların doğrultusunda seni ekonomik olarak zorlamayacak olanı seçmen yararınadır. Üzerindeki etikete ya da bilmem kaç tane işleve aldanıp gereksiz yere masraf yapma.

L şeklinde nalburdan alıp cok fazla agırlık ve yer kaplamasn diye isvicre cakısı tipinde alaym demiştim..
    aynen akort ayarından anlamıyorum.
    ozaman fonksiyon anlamında cılkını cıkarmadan kaliteli bir urun alacagım.
    yani alyan, yıldız vs kafi ?

• Dediğim gibi, ucuz ürün elimde dağılınca aşağıdaki ürünü ikinci el olarak aldım.

Metal alaşımlı olması sağlamlık sağlıyor sağlamasına ama bu sefer de ağırlık biniyor işin içine (Keza bu alette benimde kullanmayacağım kısımlar mevcut). Ancak bu ağırlığı L şekilli basit alyanlara kıyasladığımızda L alyanlar daha hafif kalıyor. Zaten nabulrdan alacağınız alyan setindeki tüm anahtarları da kullanmayacaksınız, size lazım olan boydaki alyanları, bir düz bir tane de yıldız tornavida ile birlikte bir paket lastiğine tutturup sele altı çantanıza atabilirsiniz rahatlıkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Dediğim gibi, ucuz ürün elimde dağılınca aşağıdaki ürünü ikinci el olarak aldım.

Metal alaşımlı olması sağlamlık sağlıyor sağlamasına ama bu sefer de ağırlık biniyor işin içine (Keza bu alette benimde kullanmayacağım kısımlar mevcut). Ancak bu ağırlığı L şekilli basit alyanlara kıyasladığımızda L alyanlar daha hafif kalıyor. Zaten nabulrdan alacağınız alyan setindeki tüm anahtarları da kullanmayacaksınız, size lazım olan boydaki alyanları, bir düz bir tane de yıldız tornavida ile birlikte bir paket lastiğine tutturup sele altı çantanıza atabilirsiniz rahatlıkla.

cok tesekkur ederim arkadasım..

• 100 liraya izeltaş takım sandığı alırım yau bence alyan takımı gibi şeyleri izaltaş falan alabilirsiniz misal 15 yarım yıldız tek satılabiliyor bunun gibi ufacık bir çanta yapılabilir, benım vardı çaldılar ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

100 liraya izeltaş takım sandığı alırım yau bence alyan takımı gibi şeyleri izaltaş falan alabilirsiniz misal 15 yarım yıldız tek satılabiliyor bunun gibi ufacık bir çanta yapılabilir, benım vardı çaldılar ama

izaltaş nedir arkadasım? bir marka mı? ya da site mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: guraycan23

İzeltaş el aletleri konusunda kendini kanıtlamış bir markadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guraycan23

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

100 liraya izeltaş takım sandığı alırım yau bence alyan takımı gibi şeyleri izaltaş falan alabilirsiniz misal 15 yarım yıldız tek satılabiliyor bunun gibi ufacık bir çanta yapılabilir, benım vardı çaldılar ama

İzeltaş teknik hırdavat konusunda türkiyedeki en kaliteli malları yapar. açılımı İzmir El Aletleri AŞ dir, ürünleri ömürlüktür,

yeni bisikletler genelde civatasız oldugu için normal anahtara gerek yok sanırım ama onun dışında alyan takımı olsun tornavida falan bunları izeltaş falan alın derim.

• bende bundan var ancak içinde düz tornavida yok o nedenle tavsiye etmiyorum. birde fren kaliperi gibi yerler girmiyor ebattan dolayı
  • bilgilendirmeleriniz için tesekkur ederim arkadaslar..
  • Anında Kargo Seçenegiyle En İyileri Burda !!
  • Merhaba
    Bende n11'de izeltaş ın çift ağızlı 6adet setini gördüm. 57TL+Kargo.
    Sizce fiyatı nasıl. Bisiklet ve gerekirse evde kullanmak için sizce nasıl?

Varsa farklı tavsiyeleriniz, paylasirsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • folkeyno kullanıcısına yanıt
    Ben de geçen ay izeltaşın alyan ve anahtar takımını aldım. Fiyat diğerlerine göre yüksek ama kaliteli görünüyor. Bu tür şeyler bir kere alınır yıllarca kullanılır 20-30 lira fazla verin kafanız rahat etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.