Şimdi Ara

Birkaç soru???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum sıcak benimde aklıma birşey geldi evde 2 tane bildiğimiz standart oyuncak araba motoru var buna orta büyüklükte bi pervane takmaya karar verdim ama dönmüyo çok ağır dönüyo çözüm için aklıma birtek volt'u yükseltmek geldi. Şimdi soruları soruyim:
    1) Bu motoru mac. kaç voltla çalıştırırsam sağlıklı çalışır?
    2) USB kaç volt elektrik veriyor.?
    Cevaplarınızı bekliyorum...

• motora 9 volt verin daha hızlı döncektir. ayrıca usb 5 volt ve max 500mA verir. ama size tavsiyem 12cm'lik kasa fanlarından kullanmanız yararınıza olacaktır.
  • Ben bir keresinde masaüstünden bir keresinde de dizüstünden voltaj ölçtüm USB'ler 5 volt vermiyor neden??
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

motora 9 volt verin daha hızlı döncektir. ayrıca usb 5 volt ve max 500mA verir. ama size tavsiyem 12cm'lik kasa fanlarından kullanmanız yararınıza olacaktır.

12 volt'luk ampulu usbden yakmıştım ama?
  • kaptan yalnız motorun beslemesini bilgisayardan alırken polarma uçlarına ters bağlanacak şekilde bir diyot takki indüksiyon akımı çıkış transistörünü yakmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur54529

quote:

motora 9 volt verin daha hızlı döncektir. ayrıca usb 5 volt ve max 500mA verir. ama size tavsiyem 12cm'lik kasa fanlarından kullanmanız yararınıza olacaktır.

olabilir ama usb sadece 5 volt verir.
  • saç kurutma makıneleri varya bozuk varsa evde(motoru sağlam rezistansı yanık) onun içini aç eğer ufak bir motor varsa içinde bu iş görür fakat motorun bobınleri felan herşeyi dışarda ise bu ac motordur bu dahi döner ama çok işi var..

daha sonra eğer elindeki makıne de pervane ve motor yuvarlak bir plastikte kurulu bir sekilde ise o plastiği kırmadan makıneden çıkart( pervaneyi veya motoru sökme sakın...) daha sonra ver 20-25 volt... bak gör nası üflüyo..bide cam kenarına koy içerdeki havayıda değiştiryo..eğer devamlı çalışacak bişey istiyorsan ayarlı ve fazla akım veren güç kayanğı yapıp soğutma sınıda iği yapman gerek ...

bu yaz sıckalrında uğrastığına değicektir....

beslemeyide lmxx ile bir kaç volt kamedesinde bir güç kaynağı yap ve çıkışına kaskattı herhalde unuttum şimdi öle bir tane transistör sür...

yanı misal 10v 15v 20v 25v gibi seçenekler olsun güç kaynğında ve sen bu secenekleri swç ile seç ..ve 4amp olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chıpp -- 25 Haziran 2007; 9:49:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    saat hakkında bi soru
    11 yıl önce açıldı
    Passat Hakkında Birkaç Soru
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur54529

quote:

(bu benım kendı bılgı ve yorumumdur)
    kardes soyle bısey var mesela ampulu pıle bagladıgında ampul yandıkça pılın voltajı ama sonucta ısık verır.
    12v luk bagladıgında 5vluk ısık verır yani

hatalıysam lutfen öm atınız

• gerilim kaynağının amperi ne kadar yüksek olursa o kadarda rahat ve zorlanmadan döner .

gerilim kaynağının voltajı ne kadar yüksek olursa o kadarda hızlı döner(dikkat et çok yüksek gerilim verme motoru yakarsın)
  • Ben ce bu işi usb çıkış yerine ps çıkışlarını kullansanız daha güvenli olur.Mesela motorumuz 400ma çekiyor.Bir şey oldu da sıkıştı ve 600 ma çekti.Gitti güzelim ana kart.Ya da bir akım sınırlayıcı kullanmanızı öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.