çok sevdiğim başarılı bir abim var onu örnek alıyorum kendime. tamamen onun gibi düşünmeye çalışıyorum. bu problemler karşısında o ne yapardı falan diye. normal mi? |
birisini rol model almak doğru mudur?

-
-
Normal, bir insan başka şekilde gelişemez zaten. Bu yüzden "insanı çevresi belirler" derler. Etrafımdakiler vasatsa kişi de vasat olmaya elverişli olur ancak çevresinde kendini geliştirmiş, vasatı aşmış bireyler varsa insan da gelişime daha açık hâle gelir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hangi özelliklerini rol aldığına bağlı olarak değişir.
- Bir kıyafet veya bir saç kesimi görürsün. Ulen ben de aynısını yapacam ben de aynısını giyeceğim dersin.... Sonuç o gözünle gördüğün kıyafet, saç kesimi sana yakışmaz. O kişide durduğu gibi o kıyafet senin üstünde durmaz.
-
-
up
-
bu her erkeğin arketipsel (atalarından gelen) olarak içinde olan bir dürtüdür
kendisinden daha tecrübeli ve bilge bir adam tarafından (bunun ilk örneği öz babadır sonra dedelerdir) 'inisiye' edilmek. mahalle kültüründe 'mahalle abisinin' küçüklere yol göstermesi (karıya götürmesi) de bu bağlamda incelenebilir
bu işin en doğal ve sağlıklı olanı, öz baba tarafından yönlendirilmektir ancak vakti gelince babandan da kopman ve kendi gerçekliğini oluşturman gerekir
benim tavsiyem atalar kültünü fazla yaşamadan fazla da boş vermeden orta yolu tutmaktır
belli disiplinlerin üstadlarını kitaplardan okumak ve hayata dökmek de iş görür
-
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 17 Mayıs 2025; 21:1:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X