Şimdi Ara

Birileri hayır diyor diye evet verilmez.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okunur, anlanir, yorumlanir öyle evet verilir ya da hayir verilir.

Iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bazıları için bu dediğin çok masraflı...beyin lazım...ilginç olan fetö müslüman diye niye ateist olmuyorlar acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 10 Nisan 2017; 9:54:51 >
  • Benim farkettiğim bişey var

Bu evetçiler genelde Türkçe'yi de hiç doğru kullanmıyorlar

Noktalama yok bişey yok

Şimdi AKP den temizlenecek milletvekilleri evet veriyorsa nolacak? O zaman da kandırıldık mı diyecekler

• Akparti evet diyor diye hayır denilmez doğru ama chp hayır diyor diye evet denilir. Çünkü chp nin tarih boyunca bu ülkeye zarardan başka bişeyi olmamıştır. Halk da bunu bildiği için maddeleri okumasa bile evet diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: renkci

Akparti evet diyor diye hayır denilmez doğru ama chp hayır diyor diye evet denilir. Çünkü chp nin tarih boyunca bu ülkeye zarardan başka bişeyi olmamıştır. Halk da bunu bildiği için maddeleri okumasa bile evet diyor

CHP'nin tarihini biliyor musun evladim? CHP Turkiye'nin ilk siyasi partisidir ulkeyi zaten CHP kurdu. neyse onu bunu gectim herkesin onun icin de bunun icin de oy vermeye hakki vardir.

Ben ornegin bu teklifi RTE getirdigi icin HAYIR diyorum.

Zaten su HAYIR diyor bu EVET diyor sacmaligini anlamiyorum zaten teklifi getiren HAYIR diyecek hali yok ya. Teklifi getirenler disinda kim EVET veriyor ona bakacaksin asil. Barzani, huda-par (hizbullahin Turkiye'deki partisi)

2010'daki referandumda AKP'nin yaninda kimler evet diyordu, HDP, PKK, FETO, liberaller o zaman EVET basarken kimse pkk hdp bati mati demiyodu herkesin keyfi tikirindaydi.

o yuzden gecin bu isleri. Herkes istedigi sebepten oy atar.

Ben Ataturk dusmani insanlarin bu ulkeye bir hayri olacagini dusunmuyorum. o yuzden de HAYIR verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

Benim farkettiğim bişey var

Bu evetçiler genelde Türkçe'yi de hiç doğru kullanmıyorlar

Noktalama yok bişey yok

Şimdi AKP den temizlenecek milletvekilleri evet veriyorsa nolacak? O zaman da kandırıldık mı diyecekler

Noktalama dedin de sende de noktalama adına pek bir şey yok gibi. Bari eleştirisini yaptığınız alanda biraz dikkat edin.
  • 1 saat önce aynı yorumu yazdım..1 kişinin sözüne bakıp evet yada hayır demek tek hücreli beyne mahsus diye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana chpnin tarihi ile anayasa degisikliginin bir tane alakasini söyler misin?

Anayasa degisikligi teklifinde kimse tuvalete gitmesin yazilsa bilimum istedigin orgut hayir diyor, diye evet mi vericeksin? Sanirim senin mantigina gore tuvalete bile gidilmez çünkü feto hayir diyor?

• tek başlarına karar verebilme yeteneklerinden yoksunlar.
    valla ben Türkiye de 79 milyon kişi evet dese ben benim aklıma fikrime yatmıyorsa 1 milyar dolar para da verseler hayır oyu atarım.

H.z İbrahim in ateşine su taşıyan karınca misali gibi. benim taşıdığım 1 damla su o ateşi söndürmeye yetmese de en azından safımız belli olur.
  • Şimdi açacaksın maddeleri hepsini okuyacaksın sonra akla yatıyor mu düşüneceksin falan zor eylem bu bazıları için
  • quote:

Louis de Leroux‏ @LouisdeLeroux

1- ABD'de yürütme yani başkan yasama tarafından görevinden alınamaz. 4 yıllık görev süresi boyunca kimse başkanı görevinden alamaz.

Retweet
    13
    Eflatun
    rana ersoy
    ismail akın
    Tekin Acar
    nasil yani?
    #FENERIST #HAYIR
    Escape Zargan
    Alp Barbaros
    mendubali

12:01 - 09 Nis 2017
    4 yanıt 13 retweet 21 beğenme

Louis de Leroux‏ @LouisdeLeroux 13 sa.13 saat önce

@LouisdeLeroux adlı kullanıcıya yanıt olarak

2- Aynı zamanda ABD'de yasamanın görevine başkan tarafından son verilemez. Bu karşılıklı fesih yetkisi sadece parlamenter sistemlerde vardır
    6 retweet 6 beğenme

3- Fesih yetkisinin olmaması, katı kuvvetler ayrılığı sistemi olan başkanlığın, yasama ve yürütme erklerinin bağımsız olmasının kanıtıdır.
    4 retweet 5 beğenme

4- ABD'de bakanların atanması için senatonun onayı gereklidir. Bunun amacı başkanın keyfi hamlelerine karşı dengeleyici kuvvet oluşturmaktır
    6 retweet 7 beğenme

5- Ayrıca bu öyle göstermelik bir yetki değildir. Bu yetki çok ciddi incelemeler ve tartışmalar dairesinde kullanılmaktadır.
    4 retweet 5 beğenme

6- Ülkemizde getirilmek istenilen sistemde ise başkan hiçbir denetimi olmadan istediğini atayıp istediğini görevden alabilmektedir.
    7 retweet 7 beğenme

7- Dün yazmıştım 2004'te Bush'un İç Güvenlik Bakanı olarak atadığı Kerik, beyan etmeden evinde bakıcı çalıştırdığı ortaya çıkınca çekilmişti
    7 retweet 6 beğenme

8- ABD'de başkan yardımcısı halk tarafından seçilir. Yeni sistemde ise hiçbir sınırlamaya tâbi olmadan cumhurbaşkanının istediği gibi atanır
    7 retweet 6 beğenme

9- En önemli farklardan birisi ise milletlerarası anlaşmalar senatonun onayına tabidir. Senatonun üçte ikisi onaylamalıdır.
    6 retweet 6 beğenme

10- Bunun önemi ise başkanın dış politikada yalpalaması durumunda senato buna dur diyebilecektir.
    5 retweet 5 beğenme

11- Bu bir frenleme sistemidir. Şuanda böyle bir senatomuz olsa belki de tüm devletlerle aramız bozuk duruma düşülmezdi.
    4 retweet 6 beğenme

12- Geçelim yargıya. ABD'de yüksek hakim atama yetkisi de senatonun onayına tabidir. Başkan senato ile uzlaşmak zorundadır.
    5 retweet 5 beğenme

13- ABD'de yüksek mahkemenin 9 üyesini görevden alabilecek tek eceldir. Bu hukukun ideal şekilde ülkenin en zirvesinde olmasını sağlar.
    5 retweet 5 beğenme

14- Herkesin duyduğu bir deyiş vardır: "Yüksek mahkeme hakimleri asla emekli olmazlar ve nadiren ölürler."
    4 retweet 6 beğenme

15- Bunun en önemli kanıtı Anthony Kennedy'dir. 1988 yılında atanmıştır. 6 farklı ABD başkanı eskitmiştir, dile kolay tam 6 tane.
    3 retweet 5 beğenme

16- Ülkemizde HSYK üyeleri bildiğiniz gibi her iktidar dönemi komple değişmektedir. Bir ülkenin istikrara ihtiyacı varsa sadece hukuktadır.
    6 retweet 6 beğenme

17- Kennedy'nin 6 tane başkan değiştirmesi başkanların hukuka değil de hukukun başkanlara egemen olduğunu en net kanıtıdır.
    3 retweet 4 beğenme

18- Hukukun hakim olduğu bir toplumda ise keyfilik yoktur. Keyfiliğin olmadığı yerde adalet vardır. Hukuk devleti kolay olunmuyor.
    2 yanıt 6 retweet 6 beğenme

19- ABD'de kongrenin elindeki bir diğer koz ise bütçe yetkisidir. Bütçe yoksa harcamalar yoktur. Vergi toplama yetkisi yoktur.
    5 retweet 5 beğenme

20- Bütçe demek yetkilerin uygulama alanında tatbik edilmesi demektir. Bütçesiz bir yürütmenin yani başkanın eli kolu bağlıdır.
    5 retweet 5 beğenme

21- En katı kuvvetler ayrılığı sistemi başkanlık sistemidir. Görüldüğü gibi yeni sistem ile ABD sisteminin yakından uzaktan alakası yoktur.
    4 retweet 5 beğenme

Bu liste uzar gider. Unuttuğumuz önemli detaylar varsa ekleyin lütfen.
    Bu arada ABD'yi tanımak için @herongoruntusu takip edebilirsiniz.
    0 yanıt 4 beğenme

Hakan Kandemir‏ @fb1hakan 12 sa.12 saat önce

@LouisdeLeroux adlı kullanıcıya yanıt olarak

Senatonun baskani azl yetkisi var diye biliyorum. Hatta 60-70 arasi bir oyla
    1 beğenme
    Louis de Leroux‏ @LouisdeLeroux 12 sa.12 saat önce

Cezai olarak alınabilirliğini söylüyor olabilir misiniz? Onun haricinde bildiğim kadarıyla yokhttps://t.co/EnbaNrtKEV

https://twitter.com/LouisdeLeroux/status/851148072843444226

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.