Şimdi Ara

Birikimi Olmayan, Hatta Kredi Borçları Olan Biri Evlenebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir konuda öneriye ihtiyacım var: Benim birikimim yok, hatta kredi borçlarım var, onları ödemekle uğraşıyorum. O yüzden evlilik gibi şeyler aklımın ucundan bile geçmiyor. Fakat şu soru takıldı aklıma: Eğer düğün ve diğer uygulamalar yapılmazsa, kadın bir işte çalışacak olsa evlenilir mi bu bütçe sorununa rağmen?

• Hayir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakir düğünü bile 100 bin tl yi geçebiliyor dostum. eşyası,takısı,kıyafeti,nişanı,kınası çok masraf var.

bu tür şeylerde hem kendisinin hem ailesinin gözü olmayan birisini bulursan çok iyi olur. ama bu zamanda zor.
  • Yabancıyla evlenirsen olabilir, çünkü klasik bir "bir kez evleniyorum, gelinlik hayalim var" lafı 100 bin TL'den kapı açıyor, sade bir nikahla evlenebileceğiniz Rus falan olabilir.
  • diyelim şuan 26 yaşındasın ve

1- evlenmeye karar verdin evlendin. 28 de ilk çocuk 31 de 2.çocuğun oldu. tamam maddi sıkıntı çekersin ama sen 50 olunca 2. çocuğun 19 olur. bu da normaldir.

2- evlenmemeye karar verdin, sonra 33de evlendin. ilk çocuk 35de 2.çocuğun 38de oldu. tamam maddi sıkıntı çekmezsin ama sen 50 olunca 2.çocuğun 12 olur.bu da hapı yuttun demektir.çocuğun okulu için çalışmaya devam etmelisin.

şuan 26 sın,

1- kenara para atamadan 33 yaşına kadar beklersen: anlamsız.
    2- kenara para atarak yurtdışına gidip 33 yaşına kadar beklersen: anlamlı.

şuan 26 sın,

27de yurtdışına git,28de evlen kızı yurtdışına yanına götür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 12 Aralık 2019; 22:41:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

fakir düğünü bile 100 bin tl yi geçebiliyor dostum. eşyası,takısı,kıyafeti,nişanı,kınası çok masraf var.

bu tür şeylerde hem kendisinin hem ailesinin gözü olmayan birisini bulursan çok iyi olur. ama bu zamanda zor.
    Benim çalıştığım fabrikada bir amele arkadaş geçen sene düğün yaptı, sordum, toplam masrafı 120 bin TL olmuş. Zaten evlenen arkadaş 30 yaşında evlendi.

Ben düğün istemeyen bir kadınla evleneceğim o yüzden eğer bulabilirsem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoppeR.

Yabancıyla evlenirsen olabilir, çünkü klasik bir "bir kez evleniyorum, gelinlik hayalim var" lafı 100 bin TL'den kapı açıyor, sade bir nikahla evlenebileceğiniz Rus falan olabilir.
    Arayacağım hocam, Rus ve diğer slav ırklarından arayacağım...
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    26 değilim, profil bilgilerim açık, yazıyor orada 32 yaşımda olduğum...
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    mesajımda yazdığım tüm rakamlara 6 ekleyerek oku ozaman.

• Diyelim evlendin. Belki sen(düşük bir ihtimal ama) ve eşin mutlu oldunuz. Çocuğunuz olunca bir çok şeyden eksik kalacak. Belki aç, açıkta kalmayacak ama hiç bir şeyi tam da olmayacak.

Aşk diyorsanız üç gün sonra bitip gidiyor. Aşk mı mantık mı diye sorarsanız kesinlikle mantık.
  • 6 aylık hamile bi kız vardı amcanın birinin senin aklını çelmeye çalıştığı. Noldu hocam o iş?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Diyelim evlendin. Belki sen(düşük bir ihtimal ama) ve eşin mutlu oldunuz. Çocuğunuz olunca bir çok şeyden eksik kalacak. Belki aç, açıkta kalmayacak ama hiç bir şeyi tam da olmayacak.

Aşk diyorsanız üç gün sonra bitip gidiyor. Aşk mı mantık mı diye sorarsanız kesinlikle mantık.
    Kadın da çalışacak ama?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sankiney

6 aylık hamile bi kız vardı amcanın birinin senin aklını çelmeye çalıştığı. Noldu hocam o iş?
    Adminin biri o konuyu kaldırdı hocam, resmen saçmalık.

Amcayla konuştum birkaç gün önce, muhabbet sırasında dedim benim birikimim yok, maaşımın yarısı bankalara gidiyor, resmen bankalara çalışıyorum dedim.
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Valla dostum senin durumuna benzer koşullarda olan bir çok arkadaşım "ben o kızı seviyorum, ona ölüyorum, aşığım, onsuz yaşayam" diye diye evlendiler. Cicim ayları geçtikten sonra bir çoğu boşandı. Hatta bir tanesinin çocuğu var, zor günler geçiriyorlar halen. Bu devirde -özellikle erkek için- evlenmek zor, boşanmak daha da zor.
  • Yaşım otuz. 250 bin borcum var. En ucuz evlilik 100.000 tl. Kız arkadaşım herşeyi kabul ediyor hiçbişey olmasada olur diyor ama ben hep ya sonra diye düşünüyorum. Kısacası bu devirde parasız huzur çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: çerkes89

Yaşım otuz. 250 bin borcum var. En ucuz evlilik 100.000 tl. Kız arkadaşım herşeyi kabul ediyor hiçbişey olmasada olur diyor ama ben hep ya sonra diye düşünüyorum. Kısacası bu devirde parasız huzur çok zor.
    Maaşınız ne kadar hocam

• Yaşım 26 evlilik konuları beni bunalttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Valla dostum senin durumuna benzer koşullarda olan bir çok arkadaşım "ben o kızı seviyorum, ona ölüyorum, aşığım, onsuz yaşayam" diye diye evlendiler. Cicim ayları geçtikten sonra bir çoğu boşandı. Hatta bir tanesinin çocuğu var, zor günler geçiriyorlar halen. Bu devirde -özellikle erkek için- evlenmek zor, boşanmak daha da zor.
    Hocam tamamen hak veriyorum bu konuda, eskiden ben de öyle düşünüyordum, ki doğrusu da o, fakat bunların bütün bunların farkında olduğum halde yaş ilerleyince insan cahillik örneği gösterebiliyor. Yaş ilerleyince yalnızlık hissi daha bi baskı yapıyor. Android değilim hocam, genler baskı yapıyor üreme konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çerkes89

Yaşım otuz. 250 bin borcum var. En ucuz evlilik 100.000 tl. Kız arkadaşım herşeyi kabul ediyor hiçbişey olmasada olur diyor ama ben hep ya sonra diye düşünüyorum. Kısacası bu devirde parasız huzur çok zor.
    Hocam 250 bin TL borç ne için oldu, ne masrafları onlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Yaşım 26 evlilik konuları beni bunalttı.
    Hocam bana slav ırkından birini bulun da açmayayım bir daha evlilik konusu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.