Şimdi Ara

Birgen Air uçak kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
5
Favori
11.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://img531.imageshack.us/my.php?image=tuerkucakkazasisonkonuswr4.flv kokpit ses konuşları son 30 sn gerçekten tüylerim diken diken oldu

http://aviation-safety.net/database/record.php?id=19960206-0 buda kaza raporu (ingilizce)

arkdaşlar natgeo da bugün sabahtan belgeseli vardı belki denk gelip izlemişinizdir (gerçi daha öncede vermişlerdi gene verirler herhalde)

6 şubat 1996 tarihinde 301 uçuş nolu boeing 757 tipi birgen air a ait uçak domik cumhuriyetinden havalandıktan (uçak havalanırken yaklaşık 80knot hıza geldiğinde arıza ortaya çıkıyor ama pilot uçuşu iptal edip geri dönmüyor normalde iptal edilmesi gerekirmiş tabi adamlar 3 hafta evlerinden uzaktalar bir an önce gitmek istiyorlardı) yaklaşık 5-6 dakika sonra okyanusa çakılıyor sonunda kazaya açık bırakılan pitot tüplerinin neden olduğu anlaşılıyor söz konusu tüplerhttp://farm3.static.flickr.com/2013/2270430595_55110ace0f.jpg?v=0 sol altaki 2 çıkıntı kısaca bu tüpler havanın basınçını ölçerek uçağın hızını knot olarak gösterir bu tüplerin kesinlikle yerde bakımdayken kapatılması gerekir ne yazık ki uçak Dominik'te 3 hafta beklemiş ve tüpün açık olan yerlerinde özel bir tür eşek arısı tüpün içine yuva yaparak tüpleri tıkamış bunun üzerine pilotların hızı yanlış okumalarına ve otomatik pilotun şaçmalayıp uçağı stall durumuna getirirerek çakılmasına sebeb olmuştur çok ilginçki kokpit teki 3. pilot (eğitim pilot hollandaya düşün uçakta olduğu gibi) uçağın burnun stall duruma geldiğini avonics lere bakarak anlamış pilotu uyarmış ama ast-üst muhhabetinden dolayı sadece uyarmakla kalmış ve durumu çakan 2. pilot da müdahele etmemiştir.

13 türk mürettebat çok sayıda alman yolcu hayatlarını bu kazada kaybetmişlerdir hepsi huzur içinde yatsın

aşağıda düşen uçağın 1994 te düsseldorf tan görüntüsü şimdi okyanusun 2 km dibinde

Birgen Air uçak kazası

Boeing 757-225 TC-GEN

yazının içeriği bana aittir fakat bazı bilgileri ekşiden arakladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 18 Mart 2009; 1:25:58 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dmc 12

aşağıda düşen uçağın 1994 te düsseldorf tan görüntüsü şimdi okyanusun 2 km dibinde içindekilerle birlikte huzurun içinde yatsınlar

yazının içeriği bana aittir fakat bazı bilgileri ekşiden arakladım

nası yani
  • yaa işte içinde hayatını kaybedenlere demek istedim ama galiba anlaşılmış

edit : düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 18 Mart 2009; 1:14:35 >
  • quote:

yaa işte içinde hayatını kaybedenlere demek istedim ama galiba anlaşılmamış

yoo anladım da ne yani cesetler simdi ucagın icinde mi ? cıkarmamıslar mı ?

yazdıgın cümleden bu cıkıyo da.
  • şimdi olamaz zaten çoktan cesetler eriyip gitmiştir aradan 13 yıl geçmiş yani zaten nasıl çıkarabilirki derinlik 2 km kadar + uçak düşerken dik değilde boylamasına düşüyor öyle bir basınç oluşmuşki metaleri çok acaip şekilde bükmüş tv de öyle gösteriyordu bildiğin açılmamış konserve kutusu kağıt gibi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 18 Mart 2009; 1:15:33 >
  • quote:

şimdi olamaz zaten çoktan cesetler eriyip gitmiştir aradan 13 yıl geçmiş yani zaten nasıl çıkarabilirki derinlik 2 km kadar + uçak düşerken dik değilde boylamasına düşüyor öyle bir basınç oluşmuşki metaleri çok acaip şekilde bükmüş tv de öyle gösteriyordu bildiğin açılmamış konserve kutusu kağıt gibi olmuş

vay be cok kötü ya

resim fotograf falan varmı acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LsR

quote:

şimdi olamaz zaten çoktan cesetler eriyip gitmiştir aradan 13 yıl geçmiş yani zaten nasıl çıkarabilirki derinlik 2 km kadar + uçak düşerken dik değilde boylamasına düşüyor öyle bir basınç oluşmuşki metaleri çok acaip şekilde bükmüş tv de öyle gösteriyordu bildiğin açılmamış konserve kutusu kağıt gibi olmuş

vay be cok kötü ya

resim fotograf falan varmı acaba ?

foto pek araştırmadım ama belki vardır nette

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.rmh.de/media/raw/birgenair.mp4 buda 3 boyutlu düşüş anı

resim olarak okyanus dibindeki hali

Birgen Air uçak kazası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 18 Mart 2009; 1:45:30 >
  • iki kazada da uçağı pilot yönlendiriyor olsaydı - oto pilot değil yani- bu kazalar olmayacaktı
  • Kötü valla adam çekme çekme diye bağırıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

iki kazada da uçağı pilot yönlendiriyor olsaydı - oto pilot değil yani- bu kazalar olmayacaktı

tabiki haklısınız ama bu kazada pilotun rolüde önemli yukarda bahsetmeyi unuttum . Belki duymuşsunuzdur stall durumdayken uçak titremeye ve sesli ikaz vermeye başlar bu pilotların kafasını karışıtırıyor bununla ilgili boeingin bir çalışması olmuştu galiba tam hatırlamıyorum şimdi zaten bu kazadan sonra sivil havacılık örgütü yeni düzenlemeler yaptı örneğin simülatöre pitot tüpü tıkınması durumunda pilot neyapması gerektiği gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc 12 -- 18 Mart 2009; 1:44:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Kötü valla adam çekme çekme diye bağırıyor

son anda fark ediyor kaptan tam yol veriyor ama uçak baş aşağı düşmediği için dolayısı ile motorlara hava gitmiyor ve yere çakılmadan bir kaç sn önce sol motor susuyor
  • Kaptan pilot o havayollarının en deneyimli pilotlarından biriymiş. Burda pilotu şaşırtan durum şu. Uçak çok hızlı gittiğini ekrandan söylüyor. Tehlikeli bir hızdasın diye uyarı veriyor. Tabi autopilot talar. Ama bi sorun var. Eğer autopilot devam ederse bişeyler olacak diye kaptan pilot müdahale ediyor. Uçağı dinleyip gaz kesiyor. Soldaki gösterge çok hızlı gittiğini söylüyor. Sağ ise gereğinden fazla yavaş. Sağ gösterge doğruymuş ama kaptan pilot sola uyup gaz kesince zaten yavaş giden uçak iyice havada tutunamıcak hıza düşüyor. Sonra 100 tonluk uçağı toplamak da imkansızlaşıyor..
  • Bulunsun pc gecınce bakarın:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu belgeseli izleyeli sanırım 1 sene oldu.. belki biraz daha fazla.. gerçekten çok üzücü bir durum..

bir taraftan pilot kule ile konuşuyor, "hızınız x kadar diyor" diğer yandan pilot göstergelere bakıyor "hayır hızım bu kadar" diyordu yanılmıyorsam ve bu çelişki içindeki gece uçuşu bir facia ile sonuçlanıyordu.. bilmem yanlış mı anımsıyorum?
  • uçak kazası raporu programını denk geldikçe izlerim, bu kazayı da 2 kere izlemiştim. pilotlar arasında iletişim kuvvetli olsa imiş kaza olmayabilirmiş aslında.
  • Wikipedia de 1999 yılında bu firmanın seferlerine son verildiği söyleniyor ama http://www.birgenairva.com/ burada hala devam ediyormuş gibi duruyor üstelik kuruluş 2010 yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: JacKSparrow12

Wikipedia de 1999 yılında bu firmanın seferlerine son verildiği söyleniyor ama http://www.birgenairva.com/ burada hala devam ediyormuş gibi duruyor üstelik kuruluş 2010 yazıyor

Belki sanal uçuştur o?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.