Şimdi Ara

Bireysel Olarak Araç Takip (GPS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
10.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bireysel dedim çünkü bu araç takip olayını genelde değişik değişik firmalar yapıyor. 4 gün önce aracımız çalındı. gerekli başvurular falan filan yapıldı. bende bireysel GPS izleme sistemine kendimiz sahip olabiliyormuyuz diye düşündüm. bildiğim kadarıyla o cihazlar gps uyduları ile haberleşmiyo. küçük bir kutu içinde de sim kart yani bildiğin telefon hattı. yani ücretli. baz istasyonları aracılığıyla takip yapılıyor. sizin bildiğiniz kişisel kullanım için böle bi takip sistemi var mıdır?

• Yapilabilir ama bir iphone 3gs ihtiyac var :) ios 5 yuklenip icine 8tlik bir internet paketi alindimi icloud dan aracinizi takip edebilirsiniz yalniz arabada iyi bir yerde saklamak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani telefonu izlicem bu sistemle yanlış anlamadıysam. çok teferruatlı telefon al şarj olayı yok her ay net paketi falan. galiba kendimiz izyeyemicez araçlarımızı yıl olmuş 2012.
  • bu olayı ben de merak ettim. telefon şarj durumu nasıl olacak peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

bu olayı ben de merak ettim. telefon şarj durumu nasıl olacak peki?

olmaz öle bi durum. ya sürekli şarj halinde olarak aracın 12v bağlanıp başka türlü olmaz da normal gps aleti yokmu satın alabileceğimiz ben onu merak ediyorum. aracımız çalındı kısa sürede farkına vardık pc başına geçtik ve izliyoruz sonrada ihbar tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memcho

yani telefonu izlicem bu sistemle yanlış anlamadıysam. çok teferruatlı telefon al şarj olayı yok her ay net paketi falan. galiba kendimiz izyeyemicez araçlarımızı yıl olmuş 2012.

Avea' da böyle bir imkân vardı, sanırım. Forumda aratırsanız bulabilirsiniz. Avea' ya da danışabilirsiniz.

Bu arada geçmiş olsun, umarım kaskonuz karşılıyordur ve bir sıkıntı çıkmaz.

Saygılar.

• 97 toros sedan ne yazıkki kasko yok. umut yok parçalanmazsa tabi. saol yinede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: memcho

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

bu olayı ben de merak ettim. telefon şarj durumu nasıl olacak peki?

olmaz öle bi durum. ya sürekli şarj halinde olarak aracın 12v bağlanıp başka türlü olmaz da normal gps aleti yokmu satın alabileceğimiz ben onu merak ediyorum. aracımız çalındı kısa sürede farkına vardık pc başına geçtik ve izliyoruz sonrada ihbar tabiki.

bende onu diyorum işte. telefon zahmetli biraz. hani şu kiralama şirketleri falan yapıyo araçlarına. araçları nerden geliyo kaç kilometreyle gidiyo bilgisayardan takip edebiliyo. bunu nasıl yapıyolar bireysel olarak biz de yapabilsek güzel olur
  • valla 10 numara olur araç çalınınca aklıma hep bu geldi izleme izleme izleme.... ha bide yer tespiti. öbür türlü elin kolun bağlı oturuyosun.
  • çok geçmiş olsun bu arada. inşallah en kısa zamanda bulunur
  • Merhaba,
    Araç takip cihazları konusunda üretim yapan Trio Mobil firmasında çalışıyorum.Bireysel olarak bu sisteme sahip olabilirsiniz. Bizim firmanın önşartı montaj yapılmasını istediğiniz aracın ruhsat sahibi olmanız, bunun dışında özel hayatın ihlali amacıyla kullanmayacağınıza dair bir sözleşme imzalamanız gerekiyor. Detaylar için yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım, ayrıcawww.triomobil.com sitesini incelemenizi de tavsiye ederim.
  • Garmin gtu 10 diye birşey var. Araştırın. Sadece araç için değil, farklı amaçlar içinde kullanılabilir. (garminin sitesinde 200 dolar)

Sadece tek şarj ile kullanım süresi beni tatmin etmedi. Ona da çare buldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette yapılabilir, şuan çalıştığım kurumun 3 binden fazla aracında araç takip cihazı bulunmata ve bu hizmeti sağlıyan firma bireysel olarak talepte bulunan vatandaşlarada hizmet vermekte. Cihazın fiyatı en son 350$ civarındaydı. Montajı kendileri yapıyorlar ve sana verdikleri bir şifre ile internet üzerinden aracını takip edip, geriye yönelik konum bilgilerinide inceleyebiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayathonda

Merhaba,
    Araç takip cihazları konusunda üretim yapan Trio Mobil firmasında çalışıyorum.Bireysel olarak bu sisteme sahip olabilirsiniz. Bizim firmanın önşartı montaj yapılmasını istediğiniz aracın ruhsat sahibi olmanız, bunun dışında özel hayatın ihlali amacıyla kullanmayacağınıza dair bir sözleşme imzalamanız gerekiyor. Detaylar için yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım, ayrıcawww.triomobil.com sitesini incelemenizi de tavsiye ederim.

Maliyet ne kadar peki bu işlerde? Birde aylık veya yıllık aidat gibi ücret ödeniyor mu? Cihazı mı satın almış oluyorsunuz bir de sadece? Diyelim ki aracı sattınız diğer araca takabiliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 7 Aralık 2012; 11:22:12 >

• bende aynı konuyu araştırıyorum bu aralar.

dealextremede bir kaç ürün var. Bunlara simkart takıp bir yere aidat ödemeden kullanabiliyoruz sanırım. Tabi sim karta aylık ödeme yapacağız mecbur yada kontor yükleme. İngilizcesi yeterli olan ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa bizi güzel olur.

• Böyle bir şey uygulanabilir evet.

Ancak sözkonusu aleti iyi saklamak gerekir.

Nasıl bir sistem olduğunu az çok biliyorum.

• Merhaba;
    Arç takip sistemleri uzun yıllardır tüm dünyada kullanılıyor. Ülkemizde de araç takip üzerine çalışan hatırı sayılır derecede firma var. Ben de araç takip ve telemetri sistemleri üzerine çalışıyorum ;).
    Araç takip alırken dikkat edilecek en önemli nokta cihazı aldığınız firma! bir çok firma bu cihazları çinden getirtiyor ve ucuza satıyor fakat iş sadece cihazı alıp takmakla bitmiyor. Montajdan sonra firmanın yazılım desteğini sürekli sağlaması lazım. Yani firma sistemi biterse sizin cihaz da biter :) araç takip cihazları ile araç üzerinden istediğiniz veriyi (araç içini dinleme,araç içini görüntüleme,araçı uzaktan bloke ederek çalışmasını engelleme,anlık ve geçmişe hız ve konum bilgisi edinme,araç yük miktarı,yakıt deposunun ne zaman açıldığı gibi bir çok detay) ek sensör ve aparatlar ile almanız mümkün.
    Araç takip sistemlerinin yanında Kişi Takip sistemleri de mevcuttur. Bu sistemler de araç takip gibi anlık konum bilgisi verirler. Kişi takip sistemlerinin 2 temel mantığı vardır. Bunlar;
    1- Uydu bağlantısı ile konum bildirimi
    2- GSM operatörü baz istasyonları bağlantısı ile konum bildirimi.
    Uydu bağlantısı ile konum bildiriminde sapma payı en fazla 10 metre civarındadır. Baz istasyonu bağlantılı konum bildiriminde ise bu sapma payı baz istasyonu yoğunluğuna göre değişir ve 25-5000 (beşbin) metre arasındadır.
    Tüm sistemlerde cihaz içerisine bir adet SIM kart takılması gerekir. Bu sim kartler üzerinden geçen data trafiği 10-50 mb aralığındadır.

Sistemlerin maliyetlerine gelince de ;
    Araç takip sistemleri (sadece takip ve motor blokaj ile ) 400 tl den başlar. Bu rakam araç sayısına göre değişir. Piyasada 200 tl civarına da takip cihazları olsa da bence bunlara pek önem verilmemelidir. Çünkü genelde bu cihazlar çinden gelir ve garantileri yoktur. Her ne kadar satışı yapan firmalar garantilerinin olduğunu söyleseler de arıza durumunda insana ciddi sıkıntılar yaşatırlar!
    Kişi takip sistemleri nin fiyatları da baz istasyonundan konum bildiren sistemler 200 tl den uydudan konum bildiren sistemler de 300-350 tl den başlar.

Konu ile ilgili olarak bilgi almak isteyenler bana ulaşabilirler.

• hayathonda H kullanıcısına yanıt
    fiyatlar neir ? sitede bilgi yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.