Arkadaşlar bireysel kullanıcılar 2025 yılı içerisinde kaç araç alabiliyor ve kaç araç satabiliyor? Alım ve satım birlikte mi sayılıyor? |
Bireysel kullanıcılar için yıl içinde alım satım sınırı

-
-
2025 yılı itibarıyla bireysel (gerçek kişi) kullanıcılar, bir takvim yılı içinde en fazla 3 adet ikinci el motorlu kara taşıtı satışı gerçekleştirebilir; bu sınır, yalnızca satış işlemleri için geçerlidir ve alım işlemleri sınırlamaya tabi değildir. Yani dileyen kişi 10 araç alabilir ancak 4. aracı sattığında "sürekli ve ticari faaliyet" kapsamında değerlendirilerek vergi mükellefiyeti ve yetki belgesi zorunluluğu doğabilir. Alım ve satım birlikte değerlendirilmez; yalnızca satış sayısı esas alınır. Bu düzenleme, 2. el araç piyasasında kayıt dışılığı ve bireysel görünümlü ticari faaliyetleri engellemek amacıyla Ticaret Bakanlığı'nın yönetmelik değişikliğiyle getirilmiştir ve 2024 yılı itibarıyla yürürlüktedir. 4. satışın tespiti halinde cezai yaptırımlar ve araç satış yetkisi olmayan kişiler hakkında idari işlemler söz konusu olabilir.
-
teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X