Şimdi Ara

Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.096
Cevap
59
Favori
352.385
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben % 15 lik stopaja itiraz ettim. Bu şirketlerin hepsinin vergi dairesi Büyük Mükelleflerler vergi dairesi vergi dairesine şikayet bir dilekçe ile oluyor. Ancak mevcut stapoj kesiminin hala toplam tutar üzerinden yapıldığı için dilekçeyi red ediyorlar. Sonraki aşamaya henüz geçmiş değilim zira maliye bakanlığını mahkemeye vermem gerekiyor .
  • Bu bireysel emekliliğin sistemi nedir arkadaşlar ? Kenara para atıp aylık faizle bankaya koyulsa daha iyi değil mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_yesil

    Ben % 15 lik stopaja itiraz ettim. Bu şirketlerin hepsinin vergi dairesi Büyük Mükelleflerler vergi dairesi vergi dairesine şikayet bir dilekçe ile oluyor. Ancak mevcut stapoj kesiminin hala toplam tutar üzerinden yapıldığı için dilekçeyi red ediyorlar. Sonraki aşamaya henüz geçmiş değilim zira maliye bakanlığını mahkemeye vermem gerekiyor .

    %15 kesintiyi geri alanlar nasıl alıyor bir öğrensem bende çıkacam dakka durmam walla durduk yere bi dünya zarar ettim
  • İşler iyi karışmış anladığım kadarıyla.

    Bende bes siteminden çıkarken yaklaşık 500 TL zarar ettim ama ne kadar vergi karım oldu onu bilmiyorum.

    Anladığım kadarıyla yapılması gereken, Söz konusu vergi indiriminden ne kadar faydalandığımızı hesaplayıp, eksik kısmın talebi için dilekçe ile vergi dairesine başvurmak gerekiyor... Bu hesabı nasıl yapacağım şahsen ben bilmiyorum ?
  • Arkadaşlar zarar edenler, fon getirisi düşük firma seçtiği için mi zarar ediyor
    Tecrübeli bir arkadaş açıklayabilir mi ?

    Çünkü geçen gittiğim acente bana, vaktinden evvel çıkmazsanız zarar diye bir şey yok
    demişti
  • geri odeme alabilen var mı acaba?
  • şu işin yalan dolan üçkağat olduğunu açık açık ispatyacak biri yokmu evraklarla belgelerle ispatlasın çevremde çok sayıda adam var bana illaki emeklilik sigortası yaptır diyo çok faydalı diyo onlar yaptırmış bi sürü şey anlatıyorlar aman şöle böle faydası var bilmem ne sanarsınız ki emeli olunca köşeyi dönecez bu memlekette devletin sigortasından senelerce prim yatıran vatandaş emelki olunca rahat edemiyoki bu uyduruk sigortalardan mı rahat edecekler
  • BES sistemi vergi indiriminden yararlansak bile bazen karlı olmuyor.
    Ben girdim ama kesinlikle çıkmayı düşünmüyorum.Sebebi de psikolojik olarak bana zorla para biriktirtiyor.56 yaşıma geldiğimde az kazanmış da olsam elime 30-40 lira en az geçer.

    Normalde kenarı koysam belki bu para 5-10 bin tl fazla olur ama ben o koyamıyorum o şekilde.

    En düşük ücretten yatırıyorum.Ayda 500 -500 yaıtırıp 5000 tl olunca çıkacam dersen tabii zarar edersin.Kısa vadeli bir yatırım aracı kesinlikle değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andre_

    Arkadaşlar zarar edenler, fon getirisi düşük firma seçtiği için mi zarar ediyor
    Tecrübeli bir arkadaş açıklayabilir mi ?

    Çünkü geçen gittiğim acente bana, vaktinden evvel çıkmazsanız zarar diye bir şey yok
    demişti


    zarar var seçtiğiniz fonlar önemli mesela son 6 ayda %30 yükselen fon var.%15 düşen fon var.uzun vadede ortalama getrirleri olur fonbuldan inceleyebilirsiniz.

    borsa gibi çok sıkı takip geerktrimesede ayda bir değerlendirmek gerekiyor.


    1-kesinlikle 1-3-5 yıl sonra çıkma ihtimaliniz olmasın.eviniz arabanız olması lazım.sonra girin buna.yani düşeş bi ev buldum diyip çıkma ihtimaliniz olmasın.


    2-seçeceğiniz şirketi ve üye olacağınız planı iyi inceleyin.

    aviva sa yı kesinlikle tavsiye etmiyorum.garanti emeklilik çok daha iyi.

    aviva sa bir kez üye yapiyor birdaha ne arayan ne soran.yönetim gider kesintisi en az %5 .müşteri temsilciniz ödeme belgenizi faxlamıyor.

    garantide %1-3 arası kesinti.her ay müşteri temsilciniz arıyor.fonlarda değişiklik yapmak istermisinzi vs halinizi soruyor.müşteri temsilciniz ödemenizi mutlaka faxlıyor sizunutsanız bile .

    ben aviva saya 500 garantiye 400 yatırıyordum aviva saya 100 e düşürdüm garantiyi 700 yaptım.bir yıl doluncada garantide birleştireceğim.

    3-özellikle vergi indiriminden faydalanabilecekler girsin .aylık geliri enaz 2-3000 tl olanlar .max asgari ücret kadar para yatırın.



    aklıma gelenler bunlar devam ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR
    aviva sa bir kez üye yapiyor birdaha ne arayan ne soran.yönetim gider kesintisi en az %5 .müşteri temsilciniz ödeme belgenizi faxlamıyor.

    garantide %1-3 arası kesinti.her ay müşteri temsilciniz arıyor.fonlarda değişiklik yapmak istermisinzi vs halinizi soruyor.müşteri temsilciniz ödemenizi mutlaka faxlıyor sizunutsanız bile .

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşk,

    Aklıma takılan,
    --Aramayıp-Sormama yada İlgilenmeme; Acente ile mi ilgili yada Şirket ile mi ilgili. Sizin ile ilgilenmeyen acente de olabilir kurumu zan altında bırakmaktan ziyade.

    --Ayrıca Anadolu Hayat tan bahsetmemişsiniz, şu anda heralde en öne çıkan isimlerden birisi o; bu kurum hakkındaki görüşleriniz nelerdir

    --Son olarak, sizce kenara para koyabiliyor-iradeye sahip çıkabiliyorsak; Bu paraları vadeli hesapta biriktirip 10 sene beklemek mi daha iyi yoksa Bireysel Emekliliğe 10 sene yatırıp çekmek mi daha karlı?


    Cevaplarsanız sevinirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reefted

    quote:

    Orijinalden alıntı: awakado

    Yaz aylarında acil para lazım olduğu için ve vergi indiriminden bir türlü yararlanamayıp kızdığım için benim ve eşimin vakıfbank bes deki paraları çekmiştim. Toplamda 600 TL kadar kesinti yapıldı. (giriş aidatı yok).

    Bunu alma şansım nedir ? 2 aydan fazla bir zamangeçti ; hangi yollara başvurmalıyım ?

    bende de aynı durum var.bilen varsa bilgilendirsin lütfen bizi...

    Yukarıdaki durum için bir öneri de bulunacak olan var mı arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakado -- 7 Ocak 2012; 1:41:47 >
  • Arkadaşlar bu sistemden kesinti olmadan çıkmak için 56 yaşını doldurmak mı gerekiyor. Ben 10 yıl ödeyince çıkarsan kesinti yapılmıyor diye biliyordum. Nitekim bize böyle anlatmışlardı. 2 yıldır ödüyorum bende zarardayım. girecek olanlara tavsiyem bulaşmayın. Adam bize bir anlatmıştı 10 sene sonra zengin oalcaz sandım. ama nafile yatırtığım para dursa gam yemicem . her zaman eksideyim...
  • 10 yılı dolduranları veya 56 yaşında olup emekli maaşa hak kazananları bir görsek sistem neymiş ne değilmiş daha net ortaya çıkacak. ben sisteme girdim ancak bu şüpheyi kafamdan hiç atamıyorum,hep kazançlarımı vergi ve kesintilerle kuşa çevirecekler şüphesi içerisindeyim. burası Türkiye burda böyle şeyler gayet mümkün.
    konuyu takibe devam....
  • 10 Sene muhabbeti de kandırmaca.İyice okurssanız verilenleri 10 sene sonrasında kesinti sadece yüzde 5 den yüzde 10 a düşüyor.

    Hatta ve hatta 56 yaşında dahi çıkarken Paranın yüzde 75 inin yüzde 5 i veya 3,75 i kesiliyor.Tabi bu oranlar direkt yüzde 10 veya yüzde 15 e göre çok daha iyi.

    Zengin olma durumu ise şöyle , eskiden bu sisteme girenler krizler ,develuasyonlar falan atlattıkları için bi çok değer yükselmesi olmuş.Yani 10 yatırıp 80 almışlar.Ama bu zamandaki bu faziler devam ederse biz öyle ahım şahım paralar alamayız.
  • 7 yıldır allianz firmasına bireysel emekliliğe bayılıyoruz.34.866 tl birikmiş .Uzmanlara sorum şu şu anda acilen ayrılmam lazım paraya ihtiyacım var ne kadar kesinti olur elime ne geçer cevaplayabilir misiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratdoktor

    7 yıldır allianz firmasına bireysel emekliliğe bayılıyoruz.34.866 tl birikmiş .Uzmanlara sorum şu şu anda acilen ayrılmam lazım paraya ihtiyacım var ne kadar kesinti olur elime ne geçer cevaplayabilir misiniz.

    %15 kesinti ile paranızı alabilirsiniz. Daha sonra dava ile anaparanın %15'ini geri alırsınız.
    Denemedim ama yorumlar bu şekilde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurgenli

    10 Sene muhabbeti de kandırmaca.İyice okurssanız verilenleri 10 sene sonrasında kesinti sadece yüzde 5 den yüzde 10 a düşüyor.

    Hatta ve hatta 56 yaşında dahi çıkarken Paranın yüzde 75 inin yüzde 5 i veya 3,75 i kesiliyor.Tabi bu oranlar direkt yüzde 10 veya yüzde 15 e göre çok daha iyi.

    Zengin olma durumu ise şöyle , eskiden bu sisteme girenler krizler ,develuasyonlar falan atlattıkları için bi çok değer yükselmesi olmuş.Yani 10 yatırıp 80 almışlar.Ama bu zamandaki bu faziler devam ederse biz öyle ahım şahım paralar alamayız.

    Zaten kazanç paradan değil gelir vergisinden. Likitte durunca enflasyon-2 gibi kazandırıyor. Gelir iadesi olmadan real olarak farklı fonlardan para kazanılabilir.
  • Şükür ben çıktım arkadaşlar. Biraz zarar etttik tabi. Buda bana ders olsun. Akıl parası olsun bakalım. Arkadaşlar sakın bulaşmayın. gidin yatırımızı başka şekilde yapmaya çalışın. Bu sistemde 56 yaşı bekleseniz bile yine de paranzıdan kesinti olacak. adamlar parayı hem çalıştırıyor hem kesiyor. çok mantıklı değilmiş sonradan anladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fagala

    Şükür ben çıktım arkadaşlar. Biraz zarar etttik tabi. Buda bana ders olsun. Akıl parası olsun bakalım. Arkadaşlar sakın bulaşmayın. gidin yatırımızı başka şekilde yapmaya çalışın. Bu sistemde 56 yaşı bekleseniz bile yine de paranzıdan kesinti olacak. adamlar parayı hem çalıştırıyor hem kesiyor. çok mantıklı değilmiş sonradan anladım.

    Bu tarz yorum yapan arkadaşlar için bireysel emekliliğin faydalarını kısaca bahsedeyim.

    1- Sistem sayesinde ülke için uzun vadeli kredi sağilanabiliyor böylece karllılığı uzun sürede amorti edilebilen metro, santraller, fabrikalar için yurtdışından kredi bulmak yerine yerel kaynaklar kullanılacak
    2- Bu tarz yüklü para sayesinde ülkenin eli güçlü olacak ve daha rahat yurtdışı finansman sağlayabilecek
    3- Sistemin biraz daha farklısı Japon ev kadınları fonu ülkemizde nerelere para yatırdıklarına bakabilirsiniz.

    4- Bizler için getirileri ise: Ücretli çalışanlar için %15 ile başlayıp %35 ile biten gelir vergisinden istisna. Yani yıllık ortalama kazanan bir insan %20 civarında kar ediyor. Ayrıca yüksek miktarda bir üst dilime geçildiği için ayrıca faydası var.
    http://web2.egm.org.tr/webegm2/yeni_web/vergi_avantaj_main.asp bu adresten hesaplama yaparsanız daha rahat anlarsınız.
    5- istediğiniz fonu seçebiliyorsunuz. Benim gibi borsa fonunda olursanız bu yıl için %20 zarar etmiş olabilirdiniz. Uluslararası bon alsaydınız %20 karlı olacaktınız..

    Bir de kayıplara bakalım

    1- Giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi. Pazarlık ve ödeme şekline göre değişiyor. Şirketinizin anlaşması varsa %1'e kadar iner. Max YGK %8'dir.
    2- Fon işletim bedeli. Seçtiğiniz fonlardan tüm fonlarda olduğu gibi kesinti yapılır. Fon mantığı bu ve bunun sayesinde kurumlar para kazanıyor. Net gelir bu düşüldükten sonra hesaplanır.
    3-a) 56 yaş ve 10 yıl şrtlarını yerine getirdiğinizde emekli olursunuz ve %3.75 kesinti olur
    b)10 yıl bitirip yaş beklemezseniz %10 kesinti olur
    c)Hemen çıkarsanız %15 kesinti olur. Her halükarda gelir vergisi iadesi alırsanız karda olursunuz.

    Biraz uzun oldu ama vatana millete ve kendinize bu kadar faydalı bir sistem varken kötüleme olunca dayanamıyorum.. Biraz hislerden kurtulup realite ve hesaplamaya dönmek gerekir.
    Eğer vergi kaçırıyorsanız bu sistem size uymayabilir çünkü gelir vergisi iadesi olmadan bu kesintilerle pek işe yarayan bir sistem olmuyor..




  • zarar ettim, yandım bittim, sakın girmeyin diyenler fazla abartıyorlar. kendi yaptıkları yatırım hatalarını başkalarına yansıtmasın kimse. bu işin kuralı gelir vergisi iadesi. bu iadeyi alamıyorsan zaten bu sistemde kazanman sadece yatırdığın fonların getirisine bağlı. sen BES'e yatırdığın parayı borsa fonunda değerlendirdiysen son bir yılda zaten %25 zarar etmişsin demektir. genelde biz millet olarak biraz uyanık olduğumuz için BES'e 5 lira yatırayım borsa yükselirse 10 lira olsun hesabı yaparız. B Tipi fona yatırayım, kazancım az ama sabit olsun 5,1 lira kazanayım demeyiz.
    şimdi ufak bir hesap yapalım. sistemde 3 yıl kalındığını varsayalım. aylık 500 liradan. 36 ay x 500 = 18.000
    vergi iadesini (aylık 500 lira yatırabilecek birinin minimum 3000 TL kazandığını varsayalım) %20 ortalama alalım. %20'ini geri aldık. 18.000 x %80 = 14.400 TL çıktı cebimizden. %5 gider kesintisi yapalım ki (bunlar anlaşmayla ilgili olan şeyler, pazarlık yaparsanız %2'lere inebilir) 18.000 x %95 = 17.100. bazen anlaşmalarda çıkış işlemi gibi masraflar olabiliyor sanırım ki engellenebilir ama yine de düşelim, mesela 300 tl. 17.100-300 = 16.800 TL
    sistemden 56 yaşından önce çıkanlar önce neden bu sisteme girdiklerini sorgulasınlar ama biz sorgulamayalım ve %15 vergi düşelim. 16.800 x 0.85 = 14.280
    başa dönecek olursak cebimizden çıkan 14.400 ve 3 yıl sonra cebimize giren 14.280.
    enflasyon karşısında paramız erimiş gibi dursa da unutmayalım ki fon getirimizi hesaba katmadık.
    şimdi diyeceğiz ki "eee bu hesaba göre benim param değerlenmedi neden bu sisteme gireyim ki? "
    iyi de kimse sana bu sisteme gir de 3 yıl sonra araba almak için bu parayı sistemden çıkar demedi ki.
    Doğrudur, her ay 500 tl %10 fazile bankaya para koysaydınız daha fazla kazanırdınız. o zaman öyle yapın. ben bu kadar iradeliyim , hiç harcamadan 500 tl her ay koyabiliyorum diyen varsa buyursun yapsın.


    saygılar.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.