Şimdi Ara

Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.096
Cevap
59
Favori
352.371
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bende Avivasa müşterisiyim Ne giriş aidatı nede yönetim gider kesintisi kesiliyor, İStanbul Mali müşavirler odasının avivasa ile anlaştığı paketten üye oldum, Yani Mali müşavirler odası bize böyle bir kolaylık sağladı , Sizlere tavsiyem avivasaya girecekseniz 1. derece mali müşavir yakınları da bu kampanyadan faydalanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: philosopherx

    Merhaba ,
    Eşimin stopaj iadesi halen yapılmadı , 4 kez Bİmer'e yazdım , B.M.V. Dairesi sürekli oyalama cevapları vermekte.Yok sizin aktarımlı olduğundan uzadı , yok sizin evrakta eksik vardı(anadolu hayattan yeni evrak isteyip gönderdik,kargoyu teslim aldı,bana ulaşmadı dedi) , yok soyadınız evlilikten dolayı değişmiş güncelleme yapmanız lazım , diye diye yaklaşık 1 senedir sallıyorlar.Bunlar nasıl insanlar?bu işin noku çıktı , var mı aynı durumda madur kimseler?



    sıkıntı yaşayan kimse kalmamış , sanırım
    herkes paralarını aldı
    bizim parayı dairedeki memurlar hiç ettiler galiba :)

    çelişkili şeyler söylüyorlar ve sürekli aynı evrakları maille,kargoyla,faxla 5 sefer oldu istiyorlar...(gönderdik diyoruz kayboldu çok evrak var diyorlar)
    bu kurumu şikayet edebileceğimiz bir mecra var mıdır?BİMER işe yaramadı , evrakta eksik var deyip geçiştirmişler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan526

    Yaklaşık 2yıldır bireysel emeklilikteyim. Kamuda çalışıyorum vergi iadesi kalktı diye biliyordum, devam ediyor mu? Ediyorsa bizim bir bilgilendirme yapmamıza gerek var mıdır vergi indirimi için?

    Vergi iadesi yerine %25 devlet katkısı geldi. Herhangi bir yere bir evrak vermenize gerek yok.Ekstrenizde size ait devlet katkısını ayrıca görebiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar;

    Yaklaşık 5 buçuk yıldır sistemdeyim ve aylık 100 lira civarlarında ödemeyle şu an toplam 9600 küsür para birikmiş hesapta. Sistemden nakit ihtiyacı dolayısıyla ayrılmak istiyorum.
    Sorum şu; %15 stopaj kesintisi toplam para üzerinden mi(devlet katkısı,fon getirisi v.b. dahil) yoksa ödediğim anapara üzerinden mi yapılacak?

    Zamanım çok yok bankalara gitmek için, açıkçası telefonla aradığımda da her türlü alavere-dalavere olayına girebilirler, yok sistemden çıkmayın o öyle şu böyle diye.
    Sizden ricam bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Teşekkürler...
  • 5 6 sene ince ciktigim 2 ser sene odenmuis emekliligimden kesonlen paralari alabiliyormuyum nereye basvurmam lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABA 5 yıldır sistemdeyim ve devlet katkısı ki 850 tl ile 6000 tl birikmiş çıkışım halinde uygulanacak kesintiler nelerdir acaba
  • Sigorta şirketlerinin de yanlış yönlendirmeleri sonucu bireysel emeklilik sistemi , para biriktirme sistemi gibi algılanıp farklı beklentilerle başlanıyor ve sonuç hüsran oluyor. Bes de bahsedilen avantajların sağlanması minimum 10 yıl prim ödenmesi ve 56 yaşına gelinmesi ile mümkündür. Araba alıcam, ev alıcam, düğün yapıcam, borç ödeyeceğim diye 3-5 yılda çıkarsanız zarar kaçınılmaz olur, devlet katkısı filanda alamazsınız.
    Baştan hesabın düzgün yapılıp sisteme girilmesi lazım. Ayrıca birikiminizin hangi fonda değerlendirileceğine siz karar veriyorsunuz, doğru seçeneklere karar verirseniz birikiminiz o oranda artar.
    Ben sistemi şiddetle tavsiye ediyorum ama bahsettiğim koşullarla yani gerçekten emeklilik zamanınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 46 yaşında girilebilir bir sistem anca. diğer türlü pek karlı durmuyor.
  • Babanız üzerine yapın mesela sistemi,

    10 yıl sonra sistemden çıkarsınız , son seneler de de yüksek paralar ödeyerek yüzde 25 i alırsınız ilk seneler az ödeyin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bireysel emeklilik fon yonetimi yapan firmalar yuzunden artik tam bir fiyaskoya dondu. Neredeyse tum fonlar zararda. Bir de bunun ustune yuksek oranlarda yonetim gideri aliyor bu firmalar. Devletin artik bu fom yonetim sacmaligina bir el atmasi gerek. Buraya yatirilan paralar enflasyon karsisinda bile tutunamiyor. Mevduat bile bundan daha iyi getiriyor. BES eger firmaniz tarafindan odenmiyorsa sizin icin dezavantajlidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar burada yazanlara bakarak sistemi elestirmeyin neden derseniz öyle bir anlatmışlar ki 1-2 senede dünyaları kazanmak isteyenler var yaw senin ilk aidatın atiyorum 60 lira getirdi diyelim yatırdığın fon yüzde 20 kar ilk ayda eder 12 lira on senelik adamın atiyorum otuz bin lirası var ona getirdi yatırdığı fonlar o ay yüzde on eder 3000 lira sana gelen karın yüzde kaçı bir hesaplayin demek istediğim parayı kademeli yatırdığın için getiride kademeli oluyor yoksa sen buraya ilk ayda 30 bin lira yatirmiyorsun ki fon yüzde yirmi kazanınca 6000 bin lira bıraksın kar. bizim burada ayda 1500 lira aidat yatıran var mesala adamın sadece devlet katkısı aylık 375 lira ,1500*12=18 bin lira yatırdığı katkı payı 375*12=4500 lira devlet katkısı 18000+4500=22.500 suya sabuna dokunmadan gelen para bu adamın fonu likit fon olsa yılda yüzde ona yakın getirisi olur 25 bin lira olur birikimi bir yılda bana başka bir sistem söyleyin 18bin liraya yılda 7 bin lira getirecek varmı ötesi hesabı uzatirsak daha astronomik rakamlara çıkacaktır on sene sonunda(bu hesabı yaptığım kisi bir albay ve maaşı 5500-6000 liradir) yani uzun lafın kısası sisteme ne kadar fazla para yatırırsan sana getirisi o kadar fazla olur ne kadar ekmek o kadar köfte hayırlı yatırımlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diyelimki 46 yaşındayım ve 10 yıl odeme yapacagım 200 TL.
    emekli oldugumda elime ne kadar para gececek ve kaç yıl bu emeklilik maaşından faydalanacagım ?

    Bilgisi olan varmı ? bu iş mantıklımı değil mi ?
  • Valla bende sisteme gireli 2-3 ay oldu aylik 500 TL yatirabiliyorum suan hersey net acikca gorebiliyorum. Cepte kalan yada bankada kalan para biriktiremedigimden kendimi borclandirarak para biriktiriyorum. Her ay kartimdan 500 TL aliyorlar uzerine harcama sozune bonusta gelince deymeyin keyfime

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2013 de üye oldum ayrılmak istiyorum ne yapabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giriş aidatı için hakem heyetine başvuran ya da dava açıp kazanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.