Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik'te 10 Yılını Dolduranlar İçin Sıcak Fırsat (mı?) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
4
Favori
5.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PARAFESOR

    sn demobig herhalde biraz borsa ile alakanız var.

    Bu arada insanlar %25 devlet katkısını yanlış algılıyor. Bu aslında vergi avantajı yolu ile bu şirketlere sağlanan bir kolaylık biçimi. Yoksa devlet cebinden çıkarıp ortaya bir nakit para falan koymuyor.

    Zaten realitedeki amaç para küçük tasarruflar şeklinde küçük yatırımcıda kaldığı sürece bir anlam ifade etmiyor. Bunların tek elden toplanıp büyük sermaye elinde yatırıma dönüştürülmesi amaçlanır.

    Borsanın da BES'in de kurulum amacı küçük sermayenin büyük sermaye eline geçerek kullanılmasını sağlamak. Büyük sermaye bu paraları ne yapıyor? Sizinde söylediğiniz gibi kendi menfaatine uygun şekilde değerlendirip cebini dolduruyor.

    Yanılıyorsunuz. Vergi yoluyla avantaj sağlama olayı devlet katkısından önceydi. Şu an vergiden indirme gibi bir olay yok bireysel emeklilik planlarında ve o para devlet tarafından bizzat Takasbank'a yatırılıyor. Vergi alacağından düşme gibi bir durum yok yani. Zaten bunun için bütçe ayrılıyor her sene. Hatta 3 yılı dolduranlar şu an çıkıp devlet katkısının %15'ini nakit olarak tahsil edebilirler.




  • sinangin S kullanıcısına yanıt
    http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/besteki-devlet-katkisi-yanilgilari/837011/

    Sn Üzeyir Doğan 'ın yorumu.

    Her ay 100 tl yatıran 36 ayda ort %0.70 getiri hesabı ile devlet katkısı olmadan 4107 tl , devlet katkısını da %15 hesabına göre eklediğinizde 4261 tl geri alıp çıkabilirsiniz. Peki bu sisteme giriş çıkış ücreti+ negatif getirinin olduğu aylar olmayacak mı? Neresinden bakarsanız bakın BES olayı tamamen yalan bir sistem.

    Eşeğini kaybeden bir köylünün eşeğini yıllarca kullanıp , eşek yaşlandıktan sonra cüzi miktar komisyonla bulup iade etmek gibi bir şey.


    Bu arada BES e para yatırana kadar piyasaların çalkantılı dönemlerinde gidip gözü kapalı İMKB 30 hissesine yatırsa bundan kat be kat fazla getiri elde eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PARAFESOR -- 18 Kasım 2014; 15:22:54 >




  • sabbra kullanıcısına yanıt
    bende aynı şekilde düşünüyorum

    ya zaten devlet seni rezil edecekse hiç bulaşmasın daha iyi ,senden keserken hiç sorun olmuyor ama ödemeye gelince yan yattı çamura battı hikayeleri başlıyor

    hem kendileri arpalık olarak kullanıp batırıyorlar ama sorsan emekliler batırıyor gibi yakınmalar oluyor ,hesabı yapan kendileri ,kesinti yapan kendileri ,yakınan da kendileri

    lakin bu ülkede bireysel emekliliğe ne kadar güvenilir o da ayrı bir soru ?

    birde SGK nın asıl zararları söylemedikleri kalemlerden geliyor (misal yeşil kart gibi) ve bir kuruş yatırmadığı halde yatıranlardan fazla hizmet alanlardan hiç söz edilmezken emeklilerin batırdığını söylemekte biraz insafsızca olmuyor mu ?

    yurt dışında bazı ülkeler sigorta adı altında bu işi yapıyorlar ve aynen normal emeklilik gibi sistem işliyor ama öldükten sonra galiba yakınlarına hak düşmüyor,ayrıca hiç para yatırmamış olanlar gerçekten muhtaç ise devlet tarafından karşılanıyor (sosyal devlet anlayışı olan ülkelerde)

    önüne gelene beleş sağlık hizmeti dağıtırsan ,ölen kimselerin kızları vs. devam ettirirsen bu iş yürümez

    gerçi sosyal devletlerde bu işi devlet yüklenir ve sosyal güvenlik açığı diye bir kavram yoktur ,ya sosyal devlet olmaktan vaz geçeceksin ,yada açığını başka yerden karşılayacaksın ama bizim ülkemizde bu işler ekonomi biraz silkelendiğinde koz olarak kullanılır

    bu kadar yazdım ama yok arkadaş ,bizden ne köy olur ,ne de kasaba :)




  • Tam cevap bulamadım......

    Öncelikle BES sisteminde olan gençlere Allah sabırlar versin....


    Sıcak fırsat mı???


    Bizimki biraz farklı ve bu yüzden sıcak fırsat ....


    Yaş ve 10 sene dolmasına 3 sene kaldı. 10 sene dolduğu zaman da devlet katkısını tam olarak alacağımız için son iki sene yi 2021 e göre tavandan ödeyeceğiz. Bu tavan 2023 de herneyse onu ödemiş olacağız. yani 2023 Aralık da 42 bin tavansa sene içinde ödenmişler 10 bin ise 32 bin nakit ödeyip tavan ödemesini gerçekleştirmiş olacağız. 2024 Mart ta ise emeklilik tarihi doluyor. Şubat ayında da tavan neyse onu ödeyip % 25 katkıdan tam olarak yararlanmış olacağız.


    Bu yaşlarda olanlar için eğer enflasyon gerilerse sıcak fırsat olarak düşünmemiz normal. Ama elbette bu iler belli olmaz. Ama iyi niyetle enflasyon düşer diyelim ve sıcak fırsat gerçekleşmiş olur.


    Gelelim soruma ...

    10 sene doldu. 56 yaş da doldu......... BES i alma hakkım oldu............. Devlet katkısı da tam olarak yattı.......

    Bu durumda ben paramı istemyorum BES e devam desem.............   Devlet her ay düzenli olarak ve tam katkıyı % 25 olarak ödemeye devam eder mi???? Yoksa 10 sene bitti artık katkı yok mu der.........





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.