Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.644
Cevap
276
Favori
344.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları 1 yıldır Fon dağılım oranlarım böyle. Biraz ayarlarla oynamak istiyorum. Tavsiyelere açığım.
  • Tarila T kullanıcısına yanıt
    Yani bu durumda kar ettik diye düşündüğümüz aslında yine devletin kasasına gidiyor.
  • gosHawk. kullanıcısına yanıt
    5 yıldır fonlarım ;
    %60 VEG - Değişken
    %40 VEL - Likit Fon
    şeklindeydi ve devlet katkısı hariç %47 oranında değer kazanmış yatırdığım miktar.

    Geçen hafta fonlarımı düzenledim artık;
    %40 VET - Kamu Dış Borçlanma
    %35 VEG - Değişken
    %25 VGA - Altın Katılım
    şeklinde yaptım ve 1 sene hiç dokunmadan birde böyle deneyeceğim.
  • Arkadaşlar 5 yıllık Vakıfbank beş uyesiyim birikim 12 bin fon değişikliği yapmak istiyorum Öner’i alabilir miyim fonlarim %40 dinamik değişken %40 standart fon kamu iç borçlanma %20 hisse senedi fonu
  • Bir üstteki mesajımda yazmıştım...

    Son 1 yıllık 3 yıllık 5 yıllık fon getirilerine göre en yüksek oranda getiren fonlar bu 3'ü...

    Ben 5 yıl hiç ellememiştim bu 3 fonu seçtim 1 sene değiştirmeden deneyeceğim...
  • Beyler 29 ekimde emeklilik hakkı kazanacağım, sizce 2018 de mi, 2019 da mı başvuru yapayım kafam çok karışık
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun inşallah. toplu almayı düşünüyorsanız 2019 yılı ilk günlerinde azami devlet katkısını alabilecek miktarı yatırıp hemen ayrılmanın daha iyi olur düşüncesindeyim. tabii elinizde bu miktar yaklaşık 25bin varsa
  • RID_ONE_54 R kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim, fikirleri bir araya topluyorum, aralık başı bir sonuca varacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosef

    26.09.2018 itibariyle BES durumum. Altta fonların yılbaşından bu yana getirisini de
    paylaştım

     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları
    Belki sorulmuştur ve cvp vermişsinizdir fakat göremedim.Acaba hangi kurum ile çalışıyorsunuz?




  • @ESTEEM Allianz yaşam emeklilik ile çalışıyorum

    Dolar ve Euro düşmesiyle benim de birikimimde azalma oldu
    Son durum aşağıdaki gibidir.

     Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Birinci tercih olarak, imkanınız varsa sistemde kalıp ödemeye devam etmenizi öneririm. Bu sistemde en çok para kazandıran şey zaman. 10 yıldır sistemde olduğunuzu varsayalım, ilk yatırdığınız katkı payı 120 aydır değerleniyor, ikinci yatırdığınız 119 aydır vs. Muhtemelen şu an fon getiriniz mevcut ödemelerinizden daha çok katkı sağlıyordur.
    Ama "Yok ben kesin çıkacağım" diyorsanız gelirinizi şöyle maksimize edebilirsiniz: Bu yıl devlet katkısının üst limiti 24.354 TL. İmkanınız varsa bu yıldaki ödemelerinizin toplamını 24.354 TL'ye tamamlayın. Çalıştığınız şirketin çağrı merkezini arayıp "Devlet katkısından maksimum faydalanmak için ne kadar ödemem lazım?" diye sorun. Hemen söylerler. Ama kredi kartıyla ödemeyin. Ya da kredi kartıyla ödeyecekseniz hemen bugün-yarın halledin. Çünkü para (bankaya göre değişir) 30 gün sonra falan emeklilik şirketinin hesabına geçer. Eğer paranın şirket hesabına geçmesi 2019'a sarkarsa bu yılın limitinden düşmez, 2019'un limitinden düşer.
    Sonra da 2019'un ilk günlerinde 2019'un brüt asgari ücretinin 12 katını ödeyin. Devlet parayı hesabınıza Şubat sonunda gönderir. Mart başında çağrı merkezini arayıp yatıp yatmadığını köontrol edin ve emeklilik sonucu çıkış yapın. İyi günlerde harcayın:)




  • pandarosa P kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim, hepimiz güzel günlerde harcayalım.
  • faizsiz bes yaptırmak istiyorum.

    Bereket Emeklilik ve Halk Emeklilik Duru Plan arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boomerang01

    faizsiz bes yaptırmak istiyorum.

    Bereket Emeklilik ve Halk Emeklilik Duru Plan arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?
    Katılım bankaları aracılığıyla sadece Faizsiz fonlar kullanılarak bes yaptırılacak ise çok fazla fark yok açıkçası katılım bankaları arasında.
    Ben Albaraka Türk ve Kuveyt Türk bankalarının %50-%50 ortak olduğu katılım emeklilik'i kullanıyorum uzun süredir. Aktif olarak kullanıyorum ve takip de ediyorum. Şuana kadar herhangi bir sıkıntı veya yanlış uygulama veya ilgisizlik ile karşılaşmadım. "Değerlendirilebilir" diye fikir vermiş olayım.
  • Merhaba,

    BES şirketini aktarım yoluyla başka şirkete geçen arkadaş var mı acaba?

    Garanti Emeklilik'te gönüllü yaptırdığım BES hesabım var. 2. yılım dolmak üzere. Kesintiler yüzünden memnun değilim. Başka şirkete aktarım yaptığımda, hesabımdan kesinti yapılabilir mi? Yönetim gideri, giriş aidatı gibi kesintilerin az olduğu Emeklilik şirketi tavsiyeleriniz nelerdir? Aylık ödemem 190 TL.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regor

    Merhaba,

    BES şirketini aktarım yoluyla başka şirkete geçen arkadaş var mı acaba?

    Garanti Emeklilik'te gönüllü yaptırdığım BES hesabım var. 2. yılım dolmak üzere. Kesintiler yüzünden memnun değilim. Başka şirkete aktarım yaptığımda, hesabımdan kesinti yapılabilir mi? Yönetim gideri, giriş aidatı gibi kesintilerin az olduğu Emeklilik şirketi tavsiyeleriniz nelerdir? Aylık ödemem 190 TL.
    Var olan mevcut şirketim öncesi başka şirketteydim. Aktarım yaparak var olan mevcut şirketime geçtim. Kesinti kısmı şöyle ; bes'ten ayrıldığınız zaman var olan karınız üzerinden stopaj miktarı olarak devletin aldığı kar var. Bu kesinti hangi şirkette olursanız olun olacak. Onun dışında giriş aidatı veya yönetim gideri gibi kesintiler sözleşmenize şirketinize göre farklı miktarlarda da olabiliyor hiç olmuyor. Bunun için şirketlerle görüşmek ve sözleşme imzalarken dikkat etmek lazım. En azından geneli için şöyle fikir verebilirim ; uzun süre yani 10 ve üstünde kalarak devlet katkısını da hakedeceğiniz besler için şirketler giriş aidatı ve yönetim gideri gibi kesintileri önce ertelemeli olarak gösteriyor , belirlenen sürenin üzerinde sistemde kaldığınızda kesintileri direk siliyor.




  • boomerang01 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Çoğu şirketin faizsiz fon alternatifleri mevcut. Ama Bereket Emeklilik ve Katılım Emeklilik sadece faizsiz fon sunarak ayrışıyorlar. Genelde yakınlarıma; operasyonel kolaylık açısından, hangi bankayla çalışıyorsa o firmanın sattığı ürünleri kullanmalarını tavsiye ederim. Sorduğunuz 2 şirket özelinde cevap vereyim. Katılım Emeklilik’in 8 tane fonu (birisi grup satışları içindir bireysel olarak alamazsınız) bulunurken, Halk Emeklilik’in 5 adet faizsiz fonu bulunuyor. Yani Katılım’ın alternatifi 2 adet daha fazla. Her iki şirkette de fonlardan biri devlet katkısı için. Yani birinde 6, birinde 4 alternatifiniz var.
  • Regor kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Aylık 190 TL ödüyorsanız, büyük ihtimalle maksimum kesinti yapılıyordur. Tahminen yıllık 172 TL civarıdır. Ve bu kesintiyi (Asgari ücrete bağlı olarak her yıl artar)3 yıl daha alacaklar. Başka şirkete aktarım yaptığınız zaman da kalan 3 yıllık kesintiyi peşin tahsil edecekler. Yani 500 küsur lira daha ödersiniz. Bunu da her şirket yapar. Hemen hemen bütün şirketler (eğer çalıştığınız firmanın aracı olduğu bir grup sözleşmesi değilse) 190 TL civarı katkı payı için aynı kesintiyi yaparlar. Zaten sektördeki bir insan olarak şunu söyleyebilirim: 17 şirket var, tek ürün var. Yani şirket seçiminde önemli olan kolay ulaşılabilir olması, internetten işlerinizi halledebiliyor olmanız, çağrı merkezini aradığınızda çözüm bulabilmeniz, çalıştığınız bankayla ilişkisi olması… gibi kriterler. Aslında en önemlisi fon yönetim şekli. Ama, o konuda ne şirketler ayrışıyor, ne de biz katılımcılar olarak fonları takip ediyoruz. O yüzden en önemli kriteri katmadım:(




  • Arkadaşlar sizin değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ben BES sistemine annem aracılığıyla girmeyi düşünüyorum. Annem şuan 47 yaşında. Hedefim annem inş. 57 yaşına geldiğinde birikimimi en üst seviyeye çıkararak devlet desteğinin tamamını kullanmak. Faizsiz bir sistem istediğim için önümde şirket olarak iki seçenek var, Vakıf katılım ve Katılım emeklilik. Şimdi sizden öğrenmek istediğim şeyler;

    1- Fon performanslarını incelediğimde fon sayısı fazlalığı (katılım emeklilikte 8 adet, vakıfta faizsiz 3 adet ) ve getiri oranı olarak Katılım emeklilik biraz daha iyi gibi duruyor. Bu şirketlerden hangisine yatırım yapmak daha mantıklı ?

    2- Konu başında şirketlerle pazarlık yapın denmiş(2013 senesinde iş böyle yürüyor olabilir.) Ben biraz denedim lakin esneme imkanımız yok. Sistemimiz emeklilik paketleri üzerine kurulduğu için siz aidatsız paket istiyorsanız her ay bize .... miktar ödeme yapmanız lazım denildi. Burda vakıf emeklilik bana aylık 1001+ TL yatırırsanız Yönetim Gider Kesintisi alınmayacak dedi. Katılım emeklilik ise 1455+ TL yatırırsanız ilk sene 60 TL sonra Yönetim Gider Kesintisi alınmayacak dendi. Bu durumda benim pazarlık durumum nedir ?

    3- İki şirket arasında Fon işletim gider kesintileri arasında fark var. Vakıf katılım daha düşük ama 1. madde de belirttiğim gibi katılım emeklilik fon getiri oranlarına bakıldığında Vakıf katılımın gideri daha düşük olmasına rağmen aralarında Katılım Emeklilik yine 1 tık daha iyi durumda. Fon işletim giderinin az olması ileriki yıllarda Vakıf emeklilik açısından ciddi bir avantaj oluşturur mu ?

    4- Şirket seçtikten sonra, kafamda bir strateji belirledim. Şöyle ki, elimde yaklaşık olarak 90-110 bin TL nakitim var. Kar payı hesabında değerlendiriyorum. Aralık ayı bitmeden sisteme girip 10-15 bin arası ödeme yapıcam. Sonrasında her sene başında (2019 Ocak Dahil) toplu ödeme(yıllık 10-15 bin TL) yaparak devam etmeyi düşünüyorum. Bu şekilde aylık 1000 TL ödeme yapmaktan daha karlı olabileceğini düşündüm. Sizce bu kararım doğru mu ? Yani aylık ödemek mi yoksa yıllık toplu ödemek mi ?

    5- Annem 56 yaşını doldurduktan sonra son sene veya son 2 sene asgari destek tutarının hepsini yatırıp sonrasında sistemden çıkmayı düşünüyorum. Bu işlem mantıklı mı ?

    Aralık ayının bitmesine az kaldığı için hızlı bir şekilde karar verip işlem yapmam lazım. Hepinize şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne0n66 -- 15 Aralık 2018; 15:55:23 >




  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.