Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (327. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.564
Cevap
337
Favori
430.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    KAMPANYA TAKİPÇİSİ (@KTakipcisi0007) on X
    https://x.com/ktakipcisi0007/status/1976891371932852375?s=46

Linkteki kampanyaları inceleyebilirsiniz hocam yararlı olanlar var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Aralıkta yapmadıllarmı geçen yıl.

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 12 Ekim 2025; 11:50:50 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Emin olmamakla birlikte yapmamışlardı sanki ben de Aralık ayında yaparlar diye beklemiştim ama yapmamışlardı yapsalardı ben aralıkta sözleşme başlatmıştım bölerdim

**paraf kredi kartı için söylediklerim diğer Vakıf ve ziratte vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5386A57F -- 12 Ekim 2025; 12:21:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

CFA sı olanlar ne yapmalı ? yaldır yaldır gidiyor

HES olanlar ne yapmalı ? 2 yıldır çok kötü bir performans sunuyor sürekli aşağı

ALI nin durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 14 Ekim 2025; 11:35:32 >

• Arkadaşlar selamlar, bes başvurusu yapmak istiyorum fakat atacağım parayı direk altın fonuna bağlama gibi bişey oluyor mu? Atıyorum aylık 1000 tl kesilecek, 300 tl devlet payı, 1300 tl tutarında altın almış gibi besi kullanmak istiyorum. Bu mümkün mü? 30 lu yaşlardayım, emekli olana kadar çıkmayı düşünmüyorum. Az çok biriksin, altında kalırsa değerini de korusun mantığındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ronades -- 15 Ekim 2025; 12:34:58 >
  • Yeşil: Nasdaq 100

Turuncu: Altın

Mavi: S&P500

Siyah: BIST 100

Borçlanma araçları emekliliğe kadar tutulacak varlıklar değildir. Enflasyonun üzerinde bir kazanç elde etmeniz çok zor veya enflasyonun üzerinde kayda değer bir kazanç elde etmeniz mümkün değil.

Grafiğe göre BIST hisseleri de emekliliğe kadar tutulacak varlıklar değil.

O zaman emeklilk portföyünde sadece ABD hisse ve değerli metal bulunmalı. Ancak BES'Te böyle fonları bulmak veya bunlara ulaşmak çok zor. Yani BES yatırımcıdan ziyade diğer aktörlerin (emeklilk şirketi, portföy yönetim şirketi) kazandığı kötü bir sistem. İyileştirilmesi de mümkün değil çünkü altın ithalatına kota koyan zihniyet sizin paranızının büyük kısmını TL varlıklarda tutmanızı ister. O yüzden bu sistem kötü olarak kalmaya devam edecektir.

Yabancı hisse fonu zannediyorsunuz bir bakıyorsunuz içine BIST hisselerini tıkıştırmışlar. İçine BIST hissesi veya borçlanma araçları tıkıştırılan fonlar maalesef emeklilik için uygun olmuyor.

BIST hiç kazandırmaz mı? Kazandırır ama ucuzken alıp zamanı gelince vedalaşmayı bilmek lazım. Ben zarardayım ben o yüzden satamam diyenlerden olmanız çok yüksek ihtimaldir. BIST fonu alıp satmak da emeklilk sisteminde sürekli yapılabilecek bir şey değil. Yani bir kere zarara geçtiniz mi kendinizi kurtarmanız da sadece hisse yatırımı yapmaya göre daha zor. @TuncSatiroglu

• Ronades R kullanıcısına yanıt

devlet katkısına müdahale edemezsiniz. Ancak devlet katkısı fonlarında değerlendirilir. Onlarda da belli oranda hisse senedi ve devlet tahvili var. Kendi ödediğinizle altın fonu alabilirsiniz. Şu an en iyi altın fonu getirileri AGA,GEV ve CFA.

• Ronades R kullanıcısına yanıt

Sen değiştirmediğin sürece devam eder. yanılmıyorsam her ay 1 kere değiştirme yetkin var. yani toplamda 12 kere değiştirebilirsin.

Sistem Hakkında çok bilgin yoksa bile YouTube'da besi anlatan bir çok kanal var. Ben Zeynep CANDAN AKTAŞ'ı ve BES101 adlı kanalı takip ediyorum. Sayelerinde Giriş aidatı ve Yönetim Gider Kesintisi olmayan bes planına geçiş yaptım. Eğer bir plan başlatmadıysan bu 2 kesintiye çok dikkat et.

Aynı durumdayız merak etme.. kilitledi bizi oraya. elbet çıkacaktır diye umutla bekliyorum. işin kötüsü CFA da bayağı primlendi. ilerde altınada bir hinlik düşünüp aşağı vururlarmı diye korkmaya başladım .

malimüşavir arkadaş kayboldu uzunca süredir göremiyorum yada mesajlara cok bakmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 15 Ekim 2025; 16:56:55 >
  • Arkadaşlar selamlar. Emekliliği hak etmiş bir durumdayız. %50 altın, %50 piyasa fonu denebilecek katılım fonunda(aylık getiri 3-3,5 civarlarında seyrediyor) devam ediyoruz bu şekilde. Altın gidip duruyor. Oranın tamamını altına çekmek mantıklı olur mu sizce yoksa bu şekilde devam mı edelim? Teşekkür ederim.

Benzer durumdayım, altın ve gümüş düzeltmesi olabilir diye dolar içeren fona geçebilirim, karar veremedim henüz.

Hocam altın böyle gidince ben %50 olan altın oranını daha da mı yükseltsem diye düşündüm. Riskli tabii ne olacağı belli değil, değere değer de katabilir getiri de azalabilir. Düşecek gibi durmuyor maşallah tabii 🤣. Diğer fonun getirisi %3 %3,5 seviyesinde değişiyor. Aslında tamamını bu fona çeksem yine artıdayız ama para eriyecek ay geçtikçe.

Altın düşecek gibi olmayınca ben de oranı arttırsam mı dedim hocam da. Kararsızım

Aynı durumdayız. HES deki durum içler acısı. ordan kımıldamak şu an için gereksiz gibi ama altının getirisinide kaybetmemek adına ne yapmak lazım. Altında her gün rekor kırıyor.. dün gece %4 yükselmiş gene

gruptakı arkadaşın genel önerisi ne olur altın için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 17 Ekim 2025; 11:31:39 >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.