Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (303. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.664
Cevap
344
Favori
438.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar garantiden 5k ile başlayarak avantajı bes yapmayı düşünüyorum.Dagılımı nasıl yapmalıyım.Ek olarak 5k ile başlayarak 5k ödülü alacağım tavsiyeleriniz bekliyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• scorpill kullanıcısına yanıt

En az 5-10 yıl arası vadeniz varsa, sık sık fon değiştirmem diyorsanız için hisse senedi eyf 'ler geçmişte hep daha çok kazandırdı, muhtemelen gelecekte de aynı olacak. YTD.

Lenovo Y500 SLI
  • Merhabalar, Ages BES katılımcısıyım.

Geçenlerde bir mesaj gel diyordu ki AEL Altın fonun GEV Altın Katılım fonuna bağlanacak bugün diye ama uygulamada hala AEL var sizde durum ne?

• Yıl ve yaş olarak emekliliğe hak kazandık bir süre önce. Önümüzdeki senenin devlet katkısından faydalanmak için ocakta tam ödeme yapıp şubatta ayrılmak mantıklı mı sizce? Diğer yol da aylık ufak ufak ödemeye devam edeceğiz. Altın ve hisse fonlarındayım son zamanlarda yerinde sayıyor gibi oldu direkt çıkıversek mi diye düşündüm öyle.

Aynı durumda olsaydım benim tercih edebileceğim seçenekler şöyle olurdu:

1 - Hem 2024 hem de 2025 maksimum devlet katkısını almak için Aralık ve Ocak'ta para yatırmak. Yatırdığınızın %30' fazlası 1-2 ay içinde elinizde olacak. (Şubat sonu muhtemelen)

2a - Devlet katkıları yattıktan sonra sistemden çıkıp o parayı yatırım fonlarında değerlendirmek.

2b - Peşinat yapıp konut kredisi ile gayrimenkul almak.

O yüzden birden fazla sözleşme yapmak önemli. Fazla sözleşmeniz olursa her yıl bu taktiği yapabilirsiniz.

Lenovo Y500 SLI
  • _____________________________

• Espa kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Aylık ödeme yapmaktansa toplu ödeme yapıp parayı çekip konut ya da taşıtta değerlendirmek mantıklı olacak gibi. Toplu para için altın bozdurmak mantıklı mı sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Altın 2 ay içinde %30'dan fazla artarsa zararlı çıkarsınız. Ben bu riske kesinlikle girerdim ama sizin seçiminiz.  

Lenovo Y500 SLI
  • Espa kullanıcısına yanıt

Onda da şöyle düşündüm bizim bes hisse ve altına bağlı ilerliyor. Toplu ödeme de orada değerlenir devlet katkısı yatana kadar. Kazan kazan olur galiba  

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam sisteme girip kodlara bakamadım ama garanti bankasının kendi hisse fonunu ve altın fonunu seçmiştim. Sık sık değişiklik yapmadım, baktım altın iyi gidiyor. Hisseler de ha topladı ha toplayacak derken kaldık öyle  

aylık ödeme formalite 500 tl yaptım

sözleşmemde aylık 3000 ödeyip sözleşme yılı başına kadar 36000 tamamlarsam yönetim gider kesintisi olmayacağı yazıyor

2025 yılı sonuna kadar olan tüm aylık 500 tl leri ödedim ve ek katkı ödeyerek suan hesapta 10 000 tl yaptım

sorum şudur benim bu 36 000 tl tamamlamam için sözleşme tarihim olan 18.12.2024 ile 18.12.2025 tarihi arasından mı bahsediyor (1yıllık36000için) yoksa yılbasından , yılbaşına olan zaman diliminden mi

Yılbaşına göre değil yani.

ben de senelik 36 000

18 aralık 2025 e kadar tamam lamam gerekecek ozaman

• Arkadaslar merhaba. Daha önce işyerinde zorunlu bes vardı ama çıkmıştım. Uzun yıllar oldu suan pişmanım. Ben fon vs hiç anlamıyorum. İş yerine söyledim Türkiye sigortaya yeniden gecirebiliriz dedi. Ama isterseniz kendiniz herhangi biryerden bireysel olarak da açabilirsin dediler. Şimdi ben kendim mi açsam daha iyi yoksa çalıstıgım kurum beni dahil etse mi iyi? Biraz yazılanları okudum kendim yaparsam yönetim kesintisi vs varmış. Bana biri anlatabilir mi zahmet olmazsa şimdiden tesekkur ederim herkese

Orijinalden alıntı: 38ömercan

Arkadaslar merhaba. Daha önce işyerinde zorunlu bes vardı ama çıkmıştım. Uzun yıllar oldu suan pişmanım. Ben fon vs hiç anlamıyorum. İş yerine söyledim Türkiye sigortaya yeniden gecirebiliriz dedi. Ama isterseniz kendiniz herhangi biryerden bireysel olarak da açabilirsin dediler. Şimdi ben kendim mi açsam daha iyi yoksa çalıstıgım kurum beni dahil etse mi iyi? Biraz yazılanları okudum kendim yaparsam yönetim kesintisi vs varmış. Bana biri anlatabilir mi zahmet olmazsa şimdiden tesekkur ederim herkese
    Ziraat Süper ŞUBE müşterileri için yönetim gider kesintisi ve giriş aidatı yok. Aynı zamanda Garanti Dijibes (aylık 3000 lira) kesinti olmayan bir plan.

• shutterbug kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim subeye gitmeden kendime bes açabilir miyim bilginiz var mı acaba?

şubeye gitmeden oluyor. ziraat süper şube aslında adında şube geçse de şubesiz dijital bankacılık hizmeti veriyor. dün ben hesap açıp bes de açtım 10-15 dakikamı aldı. dijibes de dijital ( şubesiz)

Edit: yani biraz karışık sordum ama devlet katkısı tavanı tam anlamadim, bunu açıklaya bilir misiniz? Bu yıl ne kadar ödemek mantıklı olur? Her yıl neden aralıkta tavan ödeniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattekno -- 1 Ocak 2025; 14:18:55 >
  • 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.