Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.143
Cevap
309
Favori
388.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkur ederim subeye gitmeden kendime bes açabilir miyim bilginiz var mı acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 38ömercan 3 kullanıcısına yanıt

şubeye gitmeden oluyor. ziraat süper şube aslında adında şube geçse de şubesiz dijital bankacılık hizmeti veriyor. dün ben hesap açıp bes de açtım 10-15 dakikamı aldı. dijibes de dijital ( şubesiz)

• Benim de 2 ayrı besim var hepsi altın fonunda 3 yılım bitti, şimdi bu devlet maksimum katkısı almak için ekstra para mi yatırmak lazım?

Edit: yani biraz karışık sordum ama devlet katkısı tavanı tam anlamadim, bunu açıklaya bilir misiniz? Bu yıl ne kadar ödemek mantıklı olur? Her yıl neden aralıkta tavan ödeniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattekno -- 1 Ocak 2025; 14:18:55 >
  • Ziraat 1 ay uzatmış ama 6 taksitten 4 takside düşürmüş.
    100.000 çekebilirim yine kartımın hesap kesim 28 bakalım.

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    1 ay 6 yapti hemen 4 e düsürdü insafsız ya :)
    6 cok iyiydi valla neyse 4 ile devam

• murattekno kullanıcısına yanıt

1 yıl içinde en fazla brüt yıllık asgari ücretin yüzde %30 u (brüt asgari ücret*12*0,3) kadar devlet katkısı alabilirsin. bu yıl için  bes ine 26.005,50*12=312.066 TL ödersen 312.066*0,3=93.619,80 TL devlet katkısı alabilirsin. yıl içinde bu tutarın tamamını ödemeyenler son ay olan aralıkta maksimum devlet katkısını almak için ödemedikleri kalan kısmı ödüyorlar. Son zamanda devlet katkısı getirilerinde düzelme olsa da bugüne kadar getirileri enflasyona yenik düşmüş. bu yüzden ne kadar ödeyeceğin sana kalmış imkan ve tercih meselesi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 2 Ocak 2025; 8:32:32 >
  • The de robofon tarzı fon yönetimi çıkarmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kacanga kullanıcısına yanıt

hocamn çok teşekkür ederim, peki benim şuan 2 tane besim var, 2 si içinde ayrı ayrı maksimum katkı olan 93619 tl ye alabilir miyim? 312bin ödesem

• murattekno kullanıcısına yanıt

rica ederim. ayrı ayrı alamazsın toplam alınabilecek maksimum tutar o.

• Gönüllü #BES fonlarında son bir yıllık dolar bazlı getiri sıralaması

• (1) X'te dc: "➡️Devlet katkısı emeklilik yatırım fonlarında oluşturduğum algoritmaya göre sıralama çalışması. 📍Toplam fon sayısı 24. 2020 1. çeyrekten itibaren işlendi. İlk 3 sırada bulunan fonlar. 1. #CHT - QNB SAĞLIK HAYAT SİGORTA VE EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2. #FYL - https://t.co/h1CqPh25Gl" / X

İlk 3 sırada bulunan fonlar.

1. #CHT - QNB SAĞLIK HAYAT SİGORTA VE EMEKLİLİK A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

2. #FYL - AGESA HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. KATILIM KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

3. #GHI - GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU

• Merhabalar, Garanti ile çalışıyorum, maaşımı oradan alıyorum diye gittim Bes hesabı açtım. Sonrasında da bir şey yaptık ama araştıralım ne yaptık biz acaba derken aylık 500 lira ile başlamıştım ve yönetim gider kesintisini farkettim. Ben yılda 6k para yatıracağım ama 1950 TL'si kesintiye gidecekmiş.

Hemen yönetim gider kesintisi olmayan kurumları araştırmaya başladım ve gözüme çarpanlar ziraat, qnb ve hdi oldu. Bunların hem alt limitleri düşük hem de yönetim gider kesintisi yok.

Ancak sanırım bunlarda da çıkış kesintisi gibi bir durum söz konusu.

Ben istiyorum ki hem yönetim gider kesintisi olmasın, hem de çıkışta yüksek kesintiler olmasın.(Uzun süre kalacağım(min. 10 yıl), hemen çıkmak gibi bir niyetim yok.)

Ayranımız da biz de sağlam sakin şekilde kalalım istiyorum.

Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz ?

• osmanyldz45 kullanıcısına yanıt

Ertelenmiş giriş aidatı adı altında yüksek kesinti yaparlar ama 2 ay cayma süreniz var, 2 ay olmadan çıkarsanız herhangi bir ekstra ücret ödemezsiniz.

ziraat super bes ile hesap açmak çok kolay (dijital)

QNB en yüksek katkı fonu getirisine sahip ama şubeye gidip hesap açıyorsunuz bir ton sayfaya imza atmanız lazım uğraştırıcı.

Hdi bilgim yok online açılıyorsa tercih edilebilir.

İlk 5 yılı bitirdikten sonra da hiçbirinde ertelenmiş giriş aidatı, çıkış aidatı vs ödemezsiniz.

• Espa kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme için. O halde ziraat süper şubeden bir sözleşme oluşturuyorum.

BeS basvurusunu yapıyorum hocam bu seçeneklerden hangisini seçmeliyim acaba hiç anlamıyorum bu işlerden?

Hocam kendim seçmek istiyorumu seç ama kafanda fonları belirlemiş olman lazım . Vaden uzun ise hisse senedi ağırlıklı seçmen faydalı olacaktır. Ben ilk açılışta TEFAS Fonu seçilemiyor diye yüzde yüz para piyası seçtim . Sonra bi kaç gün sonra değiliklik yapıo tefas fonlarındann % 70 HES VE %30 AGA SEÇTİN

Hocam böyle seçenekler geldi ben hayatta yapamam bunları hepsine belli oran yazıp yüzde yüze tamamlasam mi veya birine yüzde yüz yazsam mı bana yardımcı olsanız size zahmet  Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları  Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

Faizsiz mi seçtiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt
    Evet hocam eğer hiçbir işe yaramayacaksa her ay 1-2 gram altın alıyım. Yukarılarda da dediğim gibi çocuklar için birikim yapmak istiyorum

• 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.