Arkadaşlar, Agesa BES te bulunmaktayim... Önümüzdeki dönem için hangi fonları tercih etmemizi önerirsiniz... değerli cevaplarınızı bekliyorum. önümüzdeki dönem Dolar yönünden daha iyi olur düşüncesi ile Avg ve avb kamu dış borçlanmaya girsek mi ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 13 Mart 2023; 13:50:7 > |
Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (205. sayfa)

-
-
Anadolu hayatta 09.01 tarihinde kredi kartıyla ek katkı payı ödemesi yaptım bir miktat para yatırdım. Yüzde 30 devlet katkısı ödemesi ne zaman yatar en geç acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Horozmania20 -- 14 Mart 2023; 15:18:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba
Garanti aylık 1000 ya da yıllık 12 bin ödemeye giris aidatı ve yonetim gider ucreti kesmiyormus.
Türkiye Hayat Emk. de 25 bin pesinata giris aidati ve yonetim gider ücreti kesmiyormus.
Bu peşin ödemelere de %30 devlet katkısı alabiliyor muyuz acaba ? Giriste toplu para yatırmayı tavsiye eder misiniz ?
Normalde de fon yatırımı yapıyorum ama bes baslatmak istiyorum devlet katkısı ve aylık daha düzenli birikim için.
Bana bu durumda BES balatmami önerir misiniz ?
Cignada aylık 500 tl yatırırsan yönetim gider kesintisi yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2016 yılında annem için emekli hesabından otomatik olarak Bes açılmıştı .Ziraat bankası teklif etmiş annem kabul etmişti.Sonradan ödemedik falan öyle durdu ödemeler ama ben fonları değiştirdim geçen sene şu anda 1.335 ödemeye 8.561 lira birikim oranı var. 56 yaş geçtiğinden katkıyı daha erken almak için ben kendi bes sistemine değil artık buraya odaklanayım diyorum.Ama Türk Hayat Emeklilik kesintisi plandan plana göre değişiyor mu ? GBB Faizli yakut muydu neydi plan o olarak gözükmekte. 10 yıl dolmasına 3.5 yıl var.Sanırım 56 yaş ve 10 yıl şartlarını sağladığından tam katkı payı almış olunur ?
-
Hayat Emeklilik arandı.Bilgi alındı..
Süre dolduktan sonra toplam fon tutarı üzerinden %5 kesinti oluyormuş başka kesinti olmayacakmış.
-
Arkadaşlar merhaba yeni doğan cocugum için bes yaptırmayı düşünüyorum cıkmamak üzere araştırdık ca işin içinden çıkamıyorum hangi şirketi hangi fonları secmeliyim lütfen yardım
Yok mu anlayan
İdeal fon yapısı benim fikrimce %50 altın %50 hisse senedidir. Kararı verecek olan sizsiniz. Sizin de en azindan temel düzeyde finansal okuryazarlık edinip karar vermeniz gerekecek. Ugrasmam derseniz diger bir secenek te secimleri fon robotlarina birakmak olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler
En geç 3 veya 4 ay sonra yatar.
Kredi kartının provizyon süresini bilsek tam tahmin yapariz
Şubatta karttan ödeme emeklilik hesabina gecer. 31 martta da devlet katkısı yatar.
-
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/03/20230328-1.htm
www.resmigazete.gov.tr
-
Beklediğim haber ama uygulaması 6 ayı bulur.
6 ay kısa kalabilir. Daha henüz "avans" özelliğini işletime koyamadılar.
-
Beyler bu bes sisteminde bilgili olanların yorumuna ihtiyacım var ,10 yıl ve 56 yaş tamamlandı annem için pek bilgim yoktu sistem hakkında şimdi biraz araştırdım 120 bin tl para yatırmayı düşünüyorum parayı çekmeden ve direk devlet 36 bin tl yatırıyor ve parayı hemen çekmemde bir engel gözükmüyor :) böyle bakınca baya kolay para gibi gözüktü bilgisi olan varmı bu dediğim işlem için herhangi bir aksi durum varmı ,yoksa yapılabilirmi
Dogru. O yılın azami katkısını yatırıp devlet katkisini aldiktan sonra cikabilirsiniz. İhtiyac yoksa bekleyip 2024 yili katkisini da alabilirsiniz. 2025i de.
Ne kadar kesinti oluyor peki ?
-
Risk profiliniz ne hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X