Dış borçlanma, dış kira sertifikası ya da değişken döviz fonları var. Kısa vadede faizlere bağlı dalgalanmalar olsa da uzun vadede kurun üstünde getiri sağlıyorlar. Altın ya da değerli metale dayalı fonlar ve yabancı hisse fonları da duruma göre tercih edilebilir döviz yerine. |
Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (207. sayfa)

-
-
Peki şu süreçte hepsini altın yada değerli metal mi yapmak mantıklı yoksa kira sertifikası altın vs diye sepet mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sepet iyidir. Risklerden korur. Metaller yükseldiğinde azaltılır. Düştüğünde eklenir. Her yükseliş sonrası düzeltme olur. İyi izlemek gerek. BES'de uzun vadeli düşünüp, agresif hareketlerden uzak durmalı.
-
Arkadaşlar 3 yıldır bes teyim işyerinden bes yatırılıyor ne yapayım bilgi verebilirmisiniz bu fon altın vb tavsiyeniz nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En fazla kaç fon seçilmeli peki
Ben ne yaptığımı yazayım,
Fonları 3 sınıfa ayırabiliriz.
1.Yabancı paraya dayalı fonlar (Altın-Gümüş, Dış borçlanma, Yabancı hisse)
2.BIST Hisse fonları, Değişken fonlar
3.TL fonları (Para piyasası - İç borçlanma)
Bu gruplardan değişen oranlarda portföy oluşturuyorum. Her ay durum değerlendirmesi yapıp oranları belirliyorum. Bazen ay içinde birden fazla değişiklik yaptığım oluyor. Fon seçerken, tefas.gov.tr'den geçmiş performanslar ve dağılımları araştırıyorum.
-
Teşekkürler bilgiler için
-
Bu değişiklik risk karakterinizin değişimi ile alakalı degil, 11 .04.2023 tarihinde genel bir fon değişikliği yaptı Anadolu hayat, bilginiz olsun
Bilgi için teşekkürler hoca, bir önceki dağılımı garipsemistim, bu dağılım daha mantıklı geldi bana
-
Nacizane tavsiyem sepet yapın asla para piyasası fonu bulundurmayın Risk almaktan korkmayın mesela altın çok riskli yatırım olarak görülür ama altın işte
-
2014 yılından beri bende BES var. Başta önemsemiyordum, tabi para da birikmiyordu ne zaman fonları güncel şartlara göre değiştirdim işte o zaman düzgün para birikmeye başladı. Evet sepet iyidir ancak agresif olmaktan korkmamak gerek. Ciddi bir enflasyon var. Her ne kadar ben bunu daha 20 sene ödeyecek olsam da emekliliğimde hatrı sayrılı rahatlık istiyorum. Dağılımı nasıl yapacağınızı siz kendiniz belirlemelisiniz. ben %30 altın %70 hissedeydim. %100 hisseye döndüm. Bu tamamen benim kararım. Seçime doğru yine değişiklik yapacağım. Piyasayı ve konjüktürü okumaya gayret edin dostlar.
-
Valla piyasayı ne kadar okursak okuyalım bizdeki enflasyon nedeniyle kazanmak İçin yapmamız gerekenler belli . Uzun vadeli hisse kıymetli madenler veya eğer şirketin içeriğinde varsa alabiliyorsan yabancı fonlar . Öbür türlü istediğin kadar oku diğer seçenekler eritir parayı
he bu 3 seçenek arasında seçim yapmak İçin bile okumak lazım o ayrı
ama en kötü payları bölersin yatarsın bu bile kurtarır seni
Otomatik katılım mı sizinki
Evet oks
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oks de fon seçiminiz çok kısıtlıdır. Ayrıca oks de devlet katkısı yatmaz, taahhüt edilir. Oks den çıkıp, serbest bir bireysel emeklilik açmanızı öneririm. Oks de birikmiş paranızı yeni açtığınız bireysel emekliliğinize yatırdığınızda ordan da yüzde 30 devlet katkısı alırsınız.
Hocam benimde oks kendim baktığımda görünmüyor devlet desteği müşteri temsilcisine söylediğimde hayır yatıyor dedi
Hocam bu maaştan kesiliyor bu dursun. Ikinci bir bes açmayı düşünüyorum sizce açayım mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pemaxs -- 21 Nisan 2023; 14:42:18 >
Hocam kesin bilgidir oks de devlet desteği yatmaz taahhüt edilir. Bu ne demek siz oks de emekli olana kadar yani 56 yaşınıza kadar erken çıkmalarda hiçbir devlet katkısı alamazsınız. Ta ki 56 yaşında eğer emekli olursanız o zaman devlet katkısını alırsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X