Şimdi Ara

bireysel emeklilik sistemi hakkında bilmek isteyeceğiniz herşey... (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
49
Favori
249.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yatırımı 2 sene olarak düşünüyorum tavsiye edebileceğiniz banka var mıdır, maaşı aldığım banka iş bankası onun bir artısı olur mu bana?
  • Pentagramet kullanıcısına yanıt
    İŞBANK'tada bes uygulaması var....Yalnız BES uzun soluklu bir yatırım....2 sene için tavsiye edilmez...Devlet katkısının hepsini almak için 56 yaşını beklemek lazım....

Size onun için en küçük katılımdan girin dedim....Aylık 1oo TL civarı...Ama kesinlikle 56 yı bekleyin....Erken çıkarsanız randımanlı olmaz....
  • Katilim aidati masrafi odememek icin hangi yol izlenmeli ? Hangi banka sigorta daha iyi ? Her kurumun bes sistemi var ?
    Aylik 150 lirayla baslatiyordum garantiden. Arkadas vazgecirdi garantiye bulasma diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mehabalar geleceğe yatırım amaçlı BES'ne giriş yapmak istiyorum Aylık 100TL girişle başlamak istiyorum ve her yılda yıllık enflasyon oranı kadar da pirimleri artırmayı düşünüyorum şuanda 24 yaşındayım 56 emeklik yaşına kadarda sistemde kalmayı planlıyorum benim bu sistemden kazanacağım nedir? Garantinin bes hesaplama sisteminde iki farklı senaryo dan bahsediliyor

https://www.garantiemeklilik.com.tr/bireysel-emeklilik-getiri-hesaplama.aspx

kabaca benim kazancım ne olacak bu işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 6 Kasım 2014; 16:34:15 >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak.
    Benim şu an için 3 adet farklı şirkette BES im bulunmakta. 1 tanesi ile giriş aidatı olmadan çıkış aidatı olmadan ve işlemlerden kesinti olmadan bir anlaşmam var( kuruma özel bir kampanya idi) Şimdi diğer emekliliklerimi buna taşımak istedim. Ancak bana taşıma işlemi artık yok vs dediler iptal edip parayı aktarsam dedim ondada zararım oluyor. bilemedim ki ne yapsam ne önerirsiniz. taşımadan böyle devam mı etsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemkav

Arkadaşlar bir sorum olacak.
    Benim şu an için 3 adet farklı şirkette BES im bulunmakta. 1 tanesi ile giriş aidatı olmadan çıkış aidatı olmadan ve işlemlerden kesinti olmadan bir anlaşmam var( kuruma özel bir kampanya idi) Şimdi diğer emekliliklerimi buna taşımak istedim. Ancak bana taşıma işlemi artık yok vs dediler iptal edip parayı aktarsam dedim ondada zararım oluyor. bilemedim ki ne yapsam ne önerirsiniz. taşımadan böyle devam mı etsem.

http://emeklilikvehayat.com/bireysel-emeklilik/bireysel-emeklilik-aktarim/

Başlangıç tan 1 yıl sonra başka şirkete aktarilabiliyormus.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

Arkadaşlar mehabalar geleceğe yatırım amaçlı BES'ne giriş yapmak istiyorum Aylık 100TL girişle başlamak istiyorum ve her yılda yıllık enflasyon oranı kadar da pirimleri artırmayı düşünüyorum şuanda 24 yaşındayım 56 emeklik yaşına kadarda sistemde kalmayı planlıyorum benim bu sistemden kazanacağım nedir? Garantinin bes hesaplama sisteminde iki farklı senaryo dan bahsediliyor

https://www.garantiemeklilik.com.tr/bireysel-emeklilik-getiri-hesaplama.aspx

kabaca benim kazancım ne olacak bu işte

Garantiden verdiginiz linkten kabaca hesaplattim cikan sonuctan hicbir sey anlamadim

26 yil yatirilan aylik para 160 baslangic 100 lira dedik.

Devlet katkisi ile baz miktarda tutar 202 lira cikti ..altta da bir seyler yazdi falan..

Yani bende yukaridaki soru cevabini merak etmekteyim

• selam sevgili arkadaş bende bu aralar bes araştırması içindeyim aylık 300 tl ödeyim diyorum bazı sorularım olacak bu konuda bilgi olanlar yardımcı olun lütfen şimdi hangi banka yada firma tercih edilmeli malum memleket durumları bu firma taş gibi diyon birde bakmışın ki uçmuş sıradan bir firmaya yatırana kadar devlet bankalarına yatırmak daha makul olur bence ziraat halk falan gibi ama getiri bakımından hepsi aynıysa tabii yani atıyorum 300 tl aylıkla 10 sene yatırayım sizce hangisi daha çok kazandırır hepsi aynımıdır yatıracağın miktar aynımı olmalı mesela bu aralar işlerim iyidir 300 yatırırım ilerde elime ne geçerse diye bi mantık varmı bu az olur fazla olur yani yatırdığın kadar olurmu devlet kaykısı hakedilirmi yada bu ay 300 ocak 400 subat 250 falan gibi olurmu teşekurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: themusa

Sayin kullanici siddetle tavsiye ederim, suan hic bir yatirim araci %25 getiri ile calismiyor ayrica bunun fon yonetimi var bu orani cok daha yukari tasinabilinir. Sunun altini cizmek isterim orta ve uzun vade dusunuyorsaniz tabi. Burada esas size tavsiyen fon yonetiminde iddiali firmayi secmeniz ve finansal danismanlik hizmeti almaniz.

bende araştırmadayım ''''Burada esas size tavsiyen fon yonetiminde iddiali firmayi secmeniz '''' derken sizce hangisi seçilmeli sizin tavsiyeniz hengisidir vede artıları nedir birde kesintiler falan varmış her sistem farklımı kesintiler konusunda
  • bonuscu B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim burada firma adı vermem çok hoş olmaz, nitekim benim işim bu kendi reklamımı yapmış gibi olurum. Size şu şekilde izah edeyim bireysel emeklilik sisteminde 3 büyük firma var bunlar nelerdir: anadolu,avivasa,garanti. digerleri büyük degil mi tabiki büyük ama bu 3ü kadar degil. Bu 3 firmanında kendi içinde rekabeti vardır, birisi giriş aidatı almaz, digerinin fonu büyüktür, biri finansal danışmanlık hizmeti verir. kesintilerden kastınız aylık yönetim gider kesintisi (%2) ve fon toplam gider kesintisi menzuatla sabittir her firmada mevcut. toplu para ile girilirse ygk den muaf olabilirsiniz. bu 3 firmadan her hangi biriyle çalışmalara başlayabilirsiniz.

Bir önceki sorunuza cevap ise devlet yatırdıgınız her katkı payına %25 dkp verir. burada da üst limit vardır 1100 tl aylık. bunun üzerine vermez. diger türlü rakam önemli degil.. keske istanbulda ikamet ediyor olsaydınız size güzel bi sunum hazırladım, tam istedigim musteri profili :)

• şirket aktarım yapabılmek için 2 sene kalmalısınız. aktardıgınız şirketten başka bir şirkete aktarım yapabilmeniz içinde 1 sene gecmesi kafidir. o site biraz eski kalmış orayı baz almamanızı öneririm.

3 adet ayrı şirketten bes inize gelince aslında cok ıyı bısey yapmıssınız. risklerinizi iyice bölmüssünüz. benim önerim 2 yıl dolduktan sonra hepsını kıyaslama yapıp en ıyı getiren firmaya toplayabılırsınız.
  • http://www.ziraat.com.tr/tr/kampanyalar/Pages/OgretmenlerGunuKampanyasi.aspx

öğretmenler için avantajlı kampanya, giriş-çıkış aidatı yok. yönetim gider kesintisi yok.
  • SANIRIM bes şirketlerinin hepsi devlet garantisi altında
    batsa bile paranızı devlet ödüyor.

Normal banka hesaplarında hesap basına 50.000 tl devlet garantisi var. Banka batarsa devlet paranı ödüyor.
    BES şirketlerinde de bu var diye biliyorum net olmamakla birlikte
  • bu gün yarın garantinin e emeklilik sistemine başvuruyorum kararım kesin gibi bir türlü girip girmemeye karar veremedim ama %99 gireceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

SANIRIM bes şirketlerinin hepsi devlet garantisi altında

Normal banka hesaplarında hesap basına 50.000 tl devlet garantisi var. Banka batarsa devlet paranı ödüyor.

netleştirelim usta

http://www.yatirimyapiyorum.gov.tr/yatirim-ara%C3%A7lari/emeklilik-planlama/bireysel-emeklilik-sistemi-devlet-guevencesi-alt%C4%B1nda-m%C4%B1d%C4%B1r-emeklilik-%C5%9Firketinin-iflas%C4%B1-halinde-kat%C4%B1l%C4%B1mc%C4%B1lar%C4%B1n-haklar%C4%B1n%C4%B1-koruyacak-duezenlemeler-var-m%C4%B1.aspx

Bireysel emeklilik sistemi devlet güvencesi altında mıdır? Emeklilik şirketinin iflası halinde katılımcıların haklarını koruyacak düzenlemeler var mı?

Bireysel emeklilik sistemi devlet güvencesi altında değildir. Fakat Hazine Müsteşarlığı, SPK, Emeklilik Gözetim Merkezi, Takasbank, bağımsız denetim şirketleri dâhil olmak üzere birçok kurumun denetimi ve kontrolü altındadır. Katılımcıların katkı paylarını yönlendirdiği fonların portföylerindeki varlıklar Takasbank'ta saklanmaktadır. Fon malvarlığı kesinlikle haczedilemez, rehnedilemez ve teminat olarak gösterilemez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

Orijinalden alıntı: cosef

SANIRIM bes şirketlerinin hepsi devlet garantisi altında

netleştirelim usta

http://www.yatirimyapiyorum.gov.tr/yatirim-ara%C3%A7lari/emeklilik-planlama/bireysel-emeklilik-sistemi-devlet-guevencesi-alt%C4%B1nda-m%C4%B1d%C4%B1r-emeklilik-%C5%9Firketinin-iflas%C4%B1-halinde-kat%C4%B1l%C4%B1mc%C4%B1lar%C4%B1n-haklar%C4%B1n%C4%B1-koruyacak-duezenlemeler-var-m%C4%B1.aspx

Bireysel emeklilik sistemi devlet güvencesi altında mıdır? Emeklilik şirketinin iflası halinde katılımcıların haklarını koruyacak düzenlemeler var mı?

Bireysel emeklilik sistemi devlet güvencesi altında değildir. Fakat Hazine Müsteşarlığı, SPK, Emeklilik Gözetim Merkezi, Takasbank, bağımsız denetim şirketleri dâhil olmak üzere birçok kurumun denetimi ve kontrolü altındadır. Katılımcıların katkı paylarını yönlendirdiği fonların portföylerindeki varlıklar Takasbank'ta saklanmaktadır. Fon malvarlığı kesinlikle haczedilemez, rehnedilemez ve teminat olarak gösterilemez.

hımm o zaman şirket batsada fonları bir şekilde sonradan alabiliriz sanırım ınsallah :D

• quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

bu gün yarın garantinin e emeklilik sistemine başvuruyorum kararım kesin gibi bir türlü girip girmemeye karar veremedim ama %99 gireceğim

Hayirlisi olsun..aidat kesinti aliniyor mu garanti emeklilkik de
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    %1 alıyor.Teşekkür ederim.Giriş aidatı yok ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilcc -- 11 Kasım 2014; 22:16:18 >
  • % 1 ? Her ay mi yatirdigimiz paranin % 1i ...hic almayan yer bakmak lazim ama 1 de yok gibi birsey

Giris parasi almiyor insallah

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Bulabilsek hiç almayan çok iyi olur.Giriş aidatı almayan ve yönetim gider kesintisi %1 olan en uyun bunu buldum.Daha uygunları toplu para yatırmanızı istiyor yada belli gruplara özel sunuluyor.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.