Şimdi Ara

Bireysel emeklilik mi Vadeli mevduat mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bireysel emekliliğe bir miktar para yatırmış durumdayım ve üçüncü senesi doldu. Ama ben durdurdum çıkmıyorum da. Karar veremedim.

    Ama şunu merak ediyorum devlet 10 sene sonunda yüzde 25 verecek ama ondan önce çıkarsanız kesinti yapacak. Şimdi çıksam yüzde 13 filan, altı sene beklecem 35...

    Ama bankalar aylık %11 faiz veriyor. Peki ama bütün parayı faize koymak daha risksiz ve karlı değil mi sizce?



  • bence vadeliye yatıracak paran varsa bireysel ile uğraşmaya gerek yok.

    insanlar daha çok para biriktirebilmek için bunu yapıyor
  • freezone00 kullanıcısına yanıt
    Üç senelik küçük bir tasarrufum var best'de. İşlerim kötü gidince para koyamaz oldum dondurdum. Bes'den çıkıp vadeliye mi koysam daha karlı olurum merak ettim malum yüzde 11 faiz güzel. Oysa devlet 10 sene durur ise yüzde 25 verecek. Ama besde dururken de başka enstrümanlarda değerlendirmeyi çözer isem belki bu şekilde bozmadan orada tutup tasarrfularımdan kar elde edebilirim.
  • Ben de merak ediyorum şu an hangisi daha mantıklı? Devletin verdiği %25 katkı dahil bes mi yoksa istikrarlı bir şekilde faiz gelirine de dokunmadan vadeli hesaba her ay para aktarmak mı daha iyi bir seçim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: system_25

    Ben de merak ediyorum şu an hangisi daha mantıklı? Devletin verdiği %25 katkı dahil bes mi yoksa istikrarlı bir şekilde faiz gelirine de dokunmadan vadeli hesaba her ay para aktarmak mı daha iyi bir seçim?

    paraya dokunmazsanız mevduat daha çok kazandırır. 10yıl sonunda 100tl 125tl olacak beste . mevduatta ise şuanki oranlarla 100tl 10sene sonra 170tl civarı oluyor . ekonomi iyi gitti terör bitti desek mevduat oranları da %7 ye inse bile 2 kat daha kazançlı oluyor en kötü ama paraya dokunmamak koşulu ile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.