Şimdi Ara

Birden fazla ekran kartı kullanımı ( cf, slı değil )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstatlar kafama takıldı, bir pc'ye birden fazla ekran kartı bağlarsak sistem nasıl çalışır ?
    ör; 1 quadro ve 1 oyun kartı takılırsa oyunlarda birinin çizimlerde diğerinin aktif olması sağlanabilir mi ?
    her karta ayrı bir monitör mü bağlaması gerekir yoksa tek bir tane yeter mi ?
    Bir youtube videosunda linux üzerinde birçok ekran kartı ve her kartın çoklu monitör desteği kullanılarak bir dev ekran inşa edilmişti. ( cf değil ) BU konuda da bilginiz varsa paylaşmanızı isteyecektim. cevaplayan, okuyan herkese teşekkürler.

• Seyrettiğiniz muhtemelen ATI Eyefinity kurulumudur. C.F köprü bağlantısı olmadan çoklu monitör çıkışı almak için bu tür kurulum yapılabilir. Eyefinity dışında da birden fazla ekran kartını sisteme takıp tanıtabilirsiniz. Sisteminiz ve oyunlar birincil olarak taktığınız ekran kartını kullanır. Çizim programları (hakkında bilgim olmadığı) için, ayarlarından ekran kartı seçimi yapılabiliyorsa onu bilmiyorum.
  • altlı üstlü dizilen 9 monitörden bir büyük monitör elde edilmesi gidiydi video... eyefinity birden çok kartla bu şekilde yapılabiliyor mu ?

1 quadro ve 1 oyun kartı ile ilgili bilgisi olan varsa sevinirim.
  • 1. çözüm
    bağlanır ama biostan çalışmak istediğiniz pciex slotunu seçmeniz gerek.... ekran kartını seçtikten sonra o ekran kartından görüntü alabilirsiniz...ikinci ekran kartından sistem başlatılmadığından o kart çalışmayacaktır.... sonra ikinci ekran kartını aktive etmek istediğinizde yine anakartın biosundan o ekran kartını seçmeniz gerekir... (hangi ekran kartından sistem boot ediyorsa onu seçeçeksiniz;pciex pci agp gibi ayarlar olabileceği gibi pciex1 pciex2 gibi başlangıç ayarlarıda olabilir biosta)
    ama 2 ekran kartı olduğundan boot eden ekran kartına monitörü bağlamanız lazım,ikinci ekran kartını aktive ettiğinizde ikinci karta monitor takmanız lazım........
    2. çözüm
    iki ekran kartından birini fizik kartı olarak kullanmak;

eğer şöyle bir şey yaparsanız quadroyu fizik kartı olarak tanıtırsanız oyunlarda fizik işlemine yardım eder diğer kartınızla beraber çalışır,ve bu yüzden ikidebirde anakartın biosundan ekran kartı seçmenize gerek kalmaz.... ve diğer karttan çıkış alırsınız......
    birini normal kart ,diğerini fizik kartı olarak tanıtmanız mümkün , çizimlerde böylelikle 2kart birbirine yardım eder... cf ve sli yapmanıza gerek yok.......

çözüm 3 (monitör için)

sanırım iki ekran kartı için tek monitor kullanabilirsiniz (ikidebir monitor kablosu tak çıkar yapmanıza gerek yok) bunun için şimdi adını pek hatırlamıyorum ama monitör girişini çoklayan bir çoğaltıcı alıp üstündeki switch (anahtarla ) hangi ekran kartı aktifse ona bağlı monitor kablosunu aktive edebiliyorsunuz.
    ama bilgisayar açıkken switch ayarı değiştirmek de problem çıkabilir.. sonuçta ekran kartı çıkış portlarında elektrik var....
    forumun duayenleri daha iyi bilir.

ama en masrafsız olan quadroyu fizik kartı olarak kullanmak......... onuda bir programla yapabiliyorsunuz sanırım......
    konunun duayenleri size nasıl yapmanız gerektiğini söylecektir........

• quote:

Orijinalden alıntı: hkndvc

altlı üstlü dizilen 9 monitörden bir büyük monitör elde edilmesi gidiydi video... eyefinity birden çok kartla bu şekilde yapılabiliyor mu ?

1 quadro ve 1 oyun kartı ile ilgili bilgisi olan varsa sevinirim.

Eyefinity'nin kullanım amacı bu zaten. Birden fazla kartla da kullanılabiliyor. Quadro hakkında fazla bilgim yok.

• quadro nvidia kartı değil mi ikinci ekran kartınızda nvidia mı?
    eğer böyleyse fizik kartı olarak kullanmanız mümkün birincisinide ikincisinide.... bunun için sli a gerek yok.....
    eyefinity ati amdnin teknolojisi..........
    nvidia aynı teknolojiye aynı admı veriyordu başka ad mı veriyordu?
    diğer kartta nvidia ise sli yapmadan sisteminiz fizik işlemlerinde uçar... ikisinide aynı anda fiziki işlemleri için kullanmanız mümkün.... ama birinden çıkış alacaksınız,diğerinden almanıza gerek yok.
    not; aynı anda iki kartında nvidia olması gerekliymiş

buna bakın;
    http://forum.donanimhaber.com/m_43248834/tm.htm
    önce nvidia sürücüsü kuruyorsunuz sonra fizik sürücüsünü kuruyorsunuz...... biostan hangi kartttan görüntü alacağınızı seçiyorsunuz..... sürücülerden hangi kart fizik kartı ise onu belirleyip işlem tamam oluyormuş

bir ati amd bir nvidia ise bazı hilelerle nvidia kartı fizik kartı tanıtmak mümkünmüş ,ama bu nasıl olur bilmiyorum açıkçası.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 27 Nisan 2011; 14:30:49 >

• Öncelikle herkese teşekkürler cevaplar tam 12 den vurmuş :) yeterince aydınlandım.

Turbocat, şu anki kart ati ama çok eskidiği için değiştiricem o zaman nvdia alırım gtx 550-560, uyum sorunu olmaz.

hedevilcate, ben de o videoyu kastetmiştim zaten :) neyse tekrar teşekkürler ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

birşey mi kaçırdım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.