Şimdi Ara

Birçok galerici ve araç sahibi araçları piyasa altı satıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok galerici ve araç sahibi araçları piyasa altı satıyor...
    Bunun nedenini öğrenebilir miyim ben çözebilmiş değilim?
    Örneğin kazasız 2007 clio 3 dizelin piyasası 19000ytl civarıyken 16000ytl ye +pazarlık payı bırakmışlar.Galerinin 18 e alması gerekirken neden bu kişiler bu araçları ucuza veriyorlar?
    Yada kazasız 2006 caddy combi dizel 25000ytl olması gerekirken piyasası.20.000ytlye pazarlık payı da var.İsteyenler galeri.bu araca galeri 24 e alır neden 20 istiyorlar?
    Yada 2007 vw toureg 5.0 tdi.piyasası 70.000eu olması gerekirken 45000eu isteyen dod var.

Sizce neden böyle bir durum söz konusu???ben bir türlü çözemedim.galerinin de vereceği rakamların altında araçları satmaya çalışıyorlar

bunu hiç unutmam.babama araba bakıyorum.gözüme temiz bir hyundai accent ilişti.km düşük kullanılmamış temiz boyasız bir arabaydı.2004 model arabadan 16500lira istedi.allem ettim kallem ettim pazarlık için,100lira bile inmedi aşağı.o zaman Al arabanı başına çal diye cıktım.bakıyorum şimdi arada izmit galericiler sitesine o zaman burunlarından kıl aldırmayan galericilerin hepsi kedi gibi olmuş.

daha beter olsunlar(istisnalar hariç)

Orjinalden alıntı: ersanayaz

duydum da...peki galeriye verseler daha iyi fiyata alır.neden galerinin verdiği fiyatların altına satıyorlar onu anlamıyorum?

Sen nerden biliyorsun galerinin o fiyatlara araba aldığını.Hiç galeriye araba satmaya götürdün mü?
    Benim 17500 euroya sattığım aracıma galeri 9500 euro teklif etmişti.
    Merak etme o satan adamlarda mutlaka galeriye sormuştur.
    İstersen satanlardan sen al , galerilere satıp üstüne para kazanırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: EIRP

iyi oldu şimdi satmaya çalışşınlar ellerindeki arabaları.

bunu hiç unutmam.babama araba bakıyorum.gözüme temiz bir hyundai accent ilişti.km düşük kullanılmamış temiz boyasız bir arabaydı.2004 model arabadan 16500lira istedi.allem ettim kallem ettim pazarlık için,100lira bile inmedi aşağı.o zaman Al arabanı başına çal diye cıktım.bakıyorum şimdi arada izmit galericiler sitesine o zaman burunlarından kıl aldırmayan galericilerin hepsi kedi gibi olmuş.

daha beter olsunlar(istisnalar hariç)

evet durumları çok kötüymüş izmit galericiler sitesinin,hepsi kan ağlıyormuş kriz dolayısıyla.

• arkadaşım 21 000 ytl ye honda crv mi hrv mi ne sattı... araba çok temiz ve km si düşüktü...
    gün içinde sattı resmen galeriler aramış hemen alalım diye ama arkadaşım pek sevmediği için galeri işini yeni evli öğretmen çifte verdi arabayı
    2006 megane 2 dci otantik.dod un bictigi piyasa fiyati 20.19 dan alirim diyor.fakat ben aynı modelde araclari 17'den buldum 18 den buldum kazasiz ve boyasizlari.diger galerilerde 17 den alirim demislerdi.

quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

quote:

duydum da...peki galeriye verseler daha iyi fiyata alır.neden galerinin verdiği fiyatların altına satıyorlar onu anlamıyorum?

Sen nerden biliyorsun galerinin o fiyatlara araba aldığını.Hiç galeriye araba satmaya götürdün mü?
    Benim 17500 euroya sattığım aracıma galeri 9500 euro teklif etmişti.
    Merak etme o satan adamlarda mutlaka galeriye sormuştur.

• http://www.sahibinden.com/kelepirrr-66WQQaXQQ12220117WQQpXQQdisplayitem
    BU 2001 5.20 nin aynısını galeriye sormustum kac eder diye?29000ytl eder demisti 26000ytl den de alırız demisti.dod a da sormustum o da 29000ytl eder 26000ytl den aliriz demisti.simdi bu kisi galeri olmasina ragmen araci 26000ytl ye veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersanayaz -- 26 Ocak 2009; 21:18:53 >
  • bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.bunun nedeni mümkünse öğrenebilmem mümkün mü?tamam kişiler galerileri sevmiyor olabilirler ama onların verdiği fiyatların bile altında neden araclarını satıyorlar bunu anlamıs değilim?
    http://www.sahibinden.com/27_000_ytl_2006_1_16i-23WQQaXQQ11993218WQQpXQQdisplayitem
    2006 bmw 1.16 yı 27000ytl satmis.fakat bu araci goturun dod a ya da baska bir yere piyasasi 35000ytl'dir.galeri de bu araci 32000ytl den almasi gerekir.bu kisi 27000ytl ye neden satiyor bunun mantigini anlayamıyorum.

bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.bunun nedeni mümkünse öğrenebilmem mümkün mü?tamam kişiler galerileri sevmiyor olabilirler ama onların verdiği fiyatların bile altında neden araclarını satıyorlar bunu anlamıs değilim?
    http://www.sahibinden.com/27_000_ytl_2006_1_16i-23WQQaXQQ11993218WQQpXQQdisplayitem
    2006 bmw 1.16 yı 27000ytl satmis.fakat bu araci goturun dod a ya da baska bir yere piyasasi 35000ytl'dir.galeri de bu araci 32000ytl den almasi gerekir.bu kisi 27000ytl ye neden satiyor bunun mantigini anlayamıyorum.

bence o ilan sahte. o fiyata o araç olmaz.

• sadece bu araç değil ki bunun gibi onlarca örnekte verdiğim araçlar var.
  • ben ikinci el fiyatlarının düştüğüne pekte inanmıyorum. yani internetten takip ediyorum millet kriz kriz diye inliyor ama araba fiyatları hala bence kriz şartlarına göre çok çok yüksek.. yani adamın 2007 model arabası var 30 bin km yol yapmış aracın sıfırı 37 bin tl ama adamda hala 35 bin tl istiyor ben bunun mantığını hala çözemedim. acaba nekadar pazarlık yaparlar onu bilemiyorum. ama özellikle 30000 ile 40000 tl fiyat arasında isteyenlerin çoğunun enaz 2-3 bin tl indirim yapmaları lazım bence ancak böyle krize göre makul fiyat çıkar..

quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

diye. Madem o kadar yüksek veriyo galericiler aynen bu şekilde yapmaya başla bakalım kâra geçersen haber ver bizde başlayalım . . .
    • kriz var tüketim yok. Satıcı çok alıcı yok. Tok satıcılar indirmezler fiyatı kös kös beklerler. Satmaya niyeti olan indirim yapacaktır elbet. Sadece araba konusunda değil her sektör için geçerli bu.

Birçok galerici ve araç sahibi araçları piyasa altı satıyor...
      Bunun nedenini öğrenebilir miyim ben çözebilmiş değilim?
      Örneğin kazasız 2007 clio 3 dizelin piyasası 19000ytl civarıyken 16000ytl ye +pazarlık payı bırakmışlar.Galerinin 18 e alması gerekirken neden bu kişiler bu araçları ucuza veriyorlar?
      Yada kazasız 2006 caddy combi dizel 25000ytl olması gerekirken piyasası.20.000ytlye pazarlık payı da var.İsteyenler galeri.bu araca galeri 24 e alır neden 20 istiyorlar?
      Yada 2007 vw toureg 5.0 tdi.piyasası 70.000eu olması gerekirken 45000eu isteyen dod var.

Sizce neden böyle bir durum söz konusu???ben bir türlü çözemedim.galerinin de vereceği rakamların altında araçları satmaya çalışıyorlar

Galericilerin o fiyatlara alacağına emin misin?
      Bir de piyasa fiyatı dediğin şey bir hesap ya da beklenti sonucu oluşan bir şey değildir.
      O malı sen kaça satabiliyorsan piyasa fiyatı odur.

• 
    Sayfa: 12
    Sayfaya Git
    Git
    sonraki
    - x
    Bildirim
    mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.