Şimdi Ara

Bir yazılımcı ne tür işlerle uğraşır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir yazılım şirketinde işe girdik diyelim . Orada ne tür bir görevim olacak. Yani söylemek istediğim bize üniversitede konsol üzerinden program yazdırıyorlar. Örneğin C de 1 den 20 ye kadar olan sayıların kareleri toplamı gibi. Bu gibi sorularla algoritmamızı ve programlama yeteneğimizi geliştiriyoruz. Ancan bir şirkete girdiğimizde ne tür sorularla daha doğrusu nasıl işlerle karşılaşacağız. İnternet de o kadar aradım bulamadım. Daha da açık anlatmak gerekirse ; bir doktor öğrendiği bilgilerle hastayı tedavi etmeye çalışır , bir öğretmen öğrendiklerini örencilerine öğretir, bir avukat müvekkilini savunur. Peki bir yazılımcı öğrendiği programlama dilini nasıl kullanır ? Kısacası aranızda bir yazılım şirketinde çalışmış olan arkadaşlar , ne tür işlerle uğraştığını , grup olarak mı tek başınamı çalıştığını , grup olarak çalışıyor sa gruptaki görev dağılımını .... Kısacası bana gelen bir işin nasıl hallettiğinizi anlatır mısınız ?

• şöyle biraz büyüyüp 3. 4. sınıf düzeyine geldiğin vakit yavaş yavaş anlamaya başlarsın bu sorunun cevabını kendin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş işte öğrenilir derler ya bu yazılımda da geçerli. Üniversitedeki bilgiler iyidir hoştur anak tümünü birden girdiin bir şirkette kullanamazsın, gerçi normalde de kullanamazsın kişi hangi alana yönelirse diğer bilgiler biraz boşa çıkabiliyor. İşte ise girdiğin alana göre yapacağın işler değişir. İlla kod yazacaksın diye bir şey yok. Örneğin sistem yöneticisiysen server'arın yönetimiyle ugrasırsın, sistemi sürdürmeye çalışırsın. Yazılımcıysan sana ilk başta ufak ufak işler verir mesela veri tabanı için şunu şunu yapan scripti yaz der. Öyle ufaktan alışırsın işe.
  • Şöyle başlıyım ilk önce bil. mühten mezun olunca illa yazılımcı olacaksın diye bir şey yok... güvenlik sektörü var veritabanı uzmanlığı var oyun geliştiriciler var. ama programcı olarak devam etmek istersen şöyle cevap vereyim.

-Kısacası aranızda bir yazılım şirketinde çalışmış olan arkadaşlar , ne tür işlerle uğraştığını , grup olarak mı tek başınamı çalıştığını , grup olarak çalışıyor sa gruptaki görev dağılımını ... sorusunu sormuşsun
    - pazarlamadaki elemanlar iş bulur. Müşterinin ne istediğini nasıl istediğini araştırır. Sonra gelir proje başındaki elemana anlatır oda şu olur bu omaz bu şöyle daha iyi olur der sonra pazarlamadaki arkadaş müşteriye tekrar gider ve anlatır, müşteride kabul ederse proje alınır. Sonra proje başındaki eleman projede ne gerekiyorsa ona göre elaman toplar. yani güvenlikçi, veri tabancı, yazılımcı, grafiker... bunlardan ihtiyacı olanı alır. projeyi anlatır hadi başlayın der. Grup uzun bir süre neyi nasıl yapcağı konusunda fikir alışverişinde bulunur. Kendilerine yol haritası çıkartırlar ve herkes ait olduğu modülü yapar. Sonra testerlar programı test eder sorunsuz ise pazarlamya verir ve müşteri ile buluşturulur....(Kurumsal bir firmada genelde işler bu şekilde yürür)

• frknkntr F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kafamda bir şeyler oluşmaya başladı

Orijinalden alıntı: hellbas

Bir yazılım şirketinde işe girdik diyelim . Orada ne tür bir görevim olacak. Yani söylemek istediğim bize üniversitede konsol üzerinden program yazdırıyorlar. Örneğin C de 1 den 20 ye kadar olan sayıların kareleri toplamı gibi. Bu gibi sorularla algoritmamızı ve programlama yeteneğimizi geliştiriyoruz. Ancan bir şirkete girdiğimizde ne tür sorularla daha doğrusu nasıl işlerle karşılaşacağız. İnternet de o kadar aradım bulamadım. Daha da açık anlatmak gerekirse ; bir doktor öğrendiği bilgilerle hastayı tedavi etmeye çalışır , bir öğretmen öğrendiklerini örencilerine öğretir, bir avukat müvekkilini savunur. Peki bir yazılımcı öğrendiği programlama dilini nasıl kullanır ? Kısacası aranızda bir yazılım şirketinde çalışmış olan arkadaşlar , ne tür işlerle uğraştığını , grup olarak mı tek başınamı çalıştığını , grup olarak çalışıyor sa gruptaki görev dağılımını .... Kısacası bana gelen bir işin nasıl hallettiğinizi anlatır mısınız ?

Önce çıkar şirketi dolaşır kim ne istiyormuş onu öğrenir sonra gelir yavaştan tasarım yapmaya başlar db filan derken arkasını doldurur bir şeyler ortaya çıkmaya başlayınca ilgili departmana götürür gösterir tabi arada testlerini de yapıyorsun sonra o departmandaki arkadaş biz böyle istemiştik ama yanlış istemişiz der baştan yaparsın bu döngüyü bir kaç defa tekrar edersin en sonunda bitti dersin gmy lere filan sunarken kesin hata çıkar arada onları düzeltirsin, gerçek kullanıcı test etsin diye birkaç kullanıcıya üyelik açarsın o arada hatalar yada yeni istekler çıkar onları düzeltirdin sonra kullanacak herkese kullanıcı açarsın millet kullanmaya başlar. Sonra gelirler o kullanıcı bunu görmesin bu görsün ama değiştiremesin derler yeni kullanıcı tipleri eklersin. Bir bakmışsın akış değişmiş hoop algoritmayı değiştirirsin filan filan...

• hangi sektörde calışcagına bağlı Vestel , arcelik gibi bi yerde çalışırsan işte bildiğin tv , stb vb eşyalar için kodlama yapcaksın. Yada bankada falan calışcaksan işte o bankanın şube , internet , mobil bankacılığı üzerine kod yazcaksın. Ama buyuk şirketlerde alanlar cok küçültülmüştür. Yani ben simdi şubeler için bir şey yazcam yarın mobilde demen imkansız.
  • sabah gelir. bir güzel agzete okur. sonra kahve demlenmiş olur gider kahvesini alır. sonra aşağıya çay ile birlikte sigarasını içmeye iner. saat 10 biraz geçiyordur. bir toplantı setler, sıkıntıları dertleri dinler. gılgamış destanına dönmüş iş listesine birkaç birşey daha ekler. öğle vakti gelmiştir bile. yemeğe inilir. yemek üstü sigara kahve vs saat 2 olmustur bile. toplantı veya birkaç iş daha yapılır. saat 4-5 olunca trafiğe kalmamak için kaçılır.

Orijinalden alıntı: frknkntr

hocam daha güzel özetlemişsin... Ben normalde olması gerekeni söylemek istedim ama sen gerçekte ne varsa dökmüşsün ortaya helal olsun

Valla bazen delirtiyorlar ya daralmışım demek ki içimi döktüm :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.