Şimdi Ara

Bir Ütopya Kursanız. Gerçek olacağını bilseniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Suçların çok ağır şekilde cezalandırıldığı. Okullarda. 10'larca gereksiz bilgi yerine. Daha faydalı ve işe yarayacak bilgiler öğretme. Birsürü siyasi partinin olmadığı. Herkezin ortak görüşünden oluşan bi partinin olduğu. Birsürü ırkın değil. Tek bir ırktan oluşan bir milletin olduğu bir ülke. Tek bir dilin konuşulduğu. Yardımlaşma ve toplumdaki diğer kişilere güvenme duygusunun yüksek olucağı bi millet. Fazla toparlayamadım fakat. Anlatabildiğime inanıyorum. Sizin düşünceleriniz neler ?

• Bu senin ki hayal mi ?
    Ben hayal kuracak olsam suçluların ağır bir şekilde cezalandırıldığı değil suçun olmadığı bir dünya hayal ederdim. Ütopya dediğin böyle olur. Ayrıca suçluların en ağır şekilde değil suçunun tam karşılığı olan ceza ile cezalandırılması esas ve adalete uygun olandır. Eğer iyi şeyler hayal edilecekse bu adaletsiz olamaz.

Siyasi partilerden nefret ederim. Ama bir siyasi görüşüm var. Ben seçme işleminin propaganda ile yapılmasına karşıyım. Bu demokrasi demek değil benim inancıma göre. Bu iyi reklam yaparsan boş paketi bile satarsın demek. Bakınız; ülkemiz.
    Diğer yandan hayalini kurduğun tek parti dönemi ülkemizde yaşanmıştır.
    Herkesin ortak düşünceleri elbette olur ve hatta bizi millet yapanda budur. Ama bütün insanların aynı düşünmsi iğrenç olurdu.
    Tek ırk, tek dil'de hayali kurulacak bir güzellik değil. Bunların hayatın renkleridir. Senin hayalini kuracağın bir dünyada yaşamayı kesinlikle istemezdim.

• Neden bir ülkeyle sınırlandıralım ki?
    Tüm insanlık üzerine kafa yormaya başlamaya, ne dersiniz?
  • @etusch yorumun için teşekkürler. Ben böyle bişeyler düşünmüştüm. Aslında tamda hayal değil bu..

@Yazat Neden olmasın.
  • komünizm(:

benim ütopyam değil ama ütopya istenirse olay budur. herkes tek dil tek vatan tek dünya.. para değil insan önemli.. bilime yatırım var. herkes iyi,yardımlaşan ve hoşgörü esasına dayanan fiileri yapan insanlardan oluşuyor.. dinler serbestçe yaşanıyor vs..

ama vatan kavramının yok olmasına(ülke) razı olamam..
  • aklınıza gelebilecek tüm kötülüklerin anası hak yemektir.kimse kimsenin hakkını yemediği bir dünya benim hayalim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demonchild

komünizm(:

benim ütopyam değil ama ütopya istenirse olay budur. herkes tek dil tek vatan tek dünya.. para değil insan önemli.. bilime yatırım var. herkes iyi,yardımlaşan ve hoşgörü esasına dayanan fiileri yapan insanlardan oluşuyor.. dinler serbestçe yaşanıyor vs..

ama vatan kavramının yok olmasına(ülke) razı olamam..

Tek Dilmi Hangi Millete Göre Tek Dil. Tek Dil diye birşey yok. Tek dil demek İnsanları Asimile Etmektir bunuda Emperyalist Ve Faşist Ülkeler yapıyor.Ayrıca Ütopik Sosyalistler Marx tan önce Gelenlerdir Marx, Engels Gibi Komünistler ise Sosyalizmi ; Tarihsel ve Diyalektik Materyalizm,Ekonomi politik ve Bilimsel Sosyalizm Olarak Ele Almışlardır Buda Komünizmi Ütopik olmaktan çıkarmış Marksizmi oluşturmuştur ve Bİlimselleşmiş bir eylem Klavuzu haline getirmiştir." Bilmsel Olan birşey Ütopik olamayacağına göre Komünizme Ütopik demek Saçma Olur ".

Komünizmde Vatan kavramı yok demişsin proleterya Vatansız Değildir Mücadelesini yalnızca Burjuvanın çizdiği sınırlarda değil Tüm Dünyada TÜm İnsanlık adına Verir. Vatanı İşgale Uğrayınca En önce Savaşan Ve savaşması Gerekende Yine proleterlerdir.

Bunlarda Mahir Çayan'ın Yazılarından " Millilik ve Enternasyonalizm ile ilgili Yazıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 28 Aralık 2008; 18:18:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karl marx'ı biliyorum arkadaşım.bu kadar şeyi söyleyip onuda 176218742 tane parantezde bahsetmeye üşendim. kastettiğim daha keskin çizgilerle olanı. anladın işte..

yani bazen keşke diyorum. karl marx'ı her topikte savun, gelsin marxcılar ayar vermeye kalksın. avaba gelipte milletin dediği gibi, sakallı maymun muı diyeyim. böyle içi boş laflar mı atayım..

heh! fransız ihtilalini etkenleriyle bakıp, bir çok toplumda farklı sonuçlar göstermesini(determinizme laf koyalım arada) ele alınca komünizme ütopya demek gerek harbiden..

ayrı vatan tek ülkü değil. ayrı ülküler. ortak ülküler, ortak ülkü değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonchild -- 28 Aralık 2008; 0:51:37 >
  • Daha eğitimli insanların olduğu bir dünya hayal ediyorum. Eğitimli insan demek ; göreli olarak daha iyi bir dünya öngörüsünü sağlayacaktır. Eğitim seviyeniz düştükçe açılımlardan anladığınız mana ; esastan uzaklaşır diye düşünüyorum. Doğru sistem var mıdır? bilmiyorum. Ama doğru insan , eğitimli insan olmalıdır diye düşünüyorum. Eğitimli insan göreli olarak , eğitimsize göre daha hakkaniyetli ve objektiftir. Bu bile eğitimin önemine işarettir. Diye düşünüyorum.

Din, siyaset, felsefe, bilim her ne?ise!! HEr bir konuda! eğitimli olan daha doğru yerdedir.Diye düşünüyorum.

Saygılarımla,
  • benim ütopyamda da hep dünyanın en iyi ülkesi ve süper güç Türkiye olmuştur.dünya aynı Türk milleti kusursuz diğerleri normalTürkler zeki çalışkan sporda başarılı çevreci ....bazen ülkeyi kurtarma hayalleri kurduğum olur
  • insan ile utopya yanyana gelemiyecek 2 sozcuk........... belki evrimimizin son noktalarinda bu mumkun olabilir....
  • ben buyuyunce utopik olucam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: onurmaurer

ben buyuyunce utopik olucam..

Şimdi gerçekçi misin ?
  • İnsanların kendini değil, insanlığı düşündüğü bir ütopya isterdim.

Bu arada bir arkadaşın imzasında gördüm, çok hoşuma gitti:
    "Bir tek ülke istiyorum adı " Dünya ", bir tek ırk istiyorum adı " insan ".Bir tek kaynak istiyorum adı " sevgi " ve bir tek slogan istiyorum " Yaşasın Halkların Kardeşliği "..!"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralik kettle -- 29 Aralık 2008; 0:20:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.