Şimdi Ara

Bir üçgenin dış açıları toplamı kaçtır ? 900 değil mi ? [paint içerir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben topluyorum topluyorum 900 derece çıkıyor ama internette araştırıyorum cevaplar hep 360 olduğu yönünde

aklıma bi fıkra geldi
    Temel, Almanya'da otobanda arabasını sürerken radyodan bir anons işitir : "Sürücülerin dikkatine; Otobanda bir araba ters yönde gitmektedir. Lütfen azami dikkat sarf ediniz." Haberi duyan Temel sinirlenir ve " ula ne bir tanesi haçan bunların hepsi ters gidiyo da!! der.

neyse isveçli bi güzel resmi koyumda barışalım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Üçgenin Dış Açıları Toplamı

Bir üçgenin dış açılarının toplamı, bir iç açısının komşu iki iç açıyla oluşturduğu dış açılardır. Herhangi bir üçgenin dış açılarının toplamı her zaman 360 derecedir.

Bu, dış açıların üçgeni oluşturan doğruların uzantısında yattığı gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Dış açılar, iç açıların komşu kenarlara uzatılmasıyla oluşur. Bu uzantılar, tüm iç açıları kapsayan ve 360 derecelik bir daire oluşturan tek bir doğru oluşturur. Sonuç olarak, bir üçgenin dış açıları toplamı her zaman 360 derecedir.

Bu bilgi, üçgenlerin özelliklerini anlamak ve geometrik problemleri çözmek için önemlidir. Örneğin, bir üçgendeki iki dış açının toplamının 180 derece olduğunu ve bir üçgenin dış açılarından birinin diğer iki dış açının toplamına eşit olduğunu bilmek yararlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: wayfarer2140

ben topluyorum topluyorum 900 derece çıkıyor ama internette araştırıyorum cevaplar hep 360 olduğu yönünde

aklıma bi fıkra geldi
    Temel, Almanya'da otobanda arabasını sürerken radyodan bir anons işitir : "Sürücülerin dikkatine; Otobanda bir araba ters yönde gitmektedir. Lütfen azami dikkat sarf ediniz." Haberi duyan Temel sinirlenir ve " ula ne bir tanesi haçan bunların hepsi ters gidiyo da!! der.

neyse isveçli bi güzel resmi koyumda barışalım

• Resmi koydun ucuz kurtuldun

1-2 tane daha resim koyda küfür yeme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam ın beyni yok ya ağlamak istiyorum daha dış açının açıklamasını bilmiyo uhuhuhu
  • Bu manitayla kutuplarda Balık pişirmek istiyorum, mangal yapmak istiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.