Şimdi Ara

BİR TÜKETİM DEĞERİDE BENDEN 208 1.4 E-HDİ YENİ TEST SONUÇLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

test amaçlıda olsada fikir veriyor. Bu arada pejo 208 ile kendini çok geliştirmiş 1.2 benzinli modelide Ş.d 3.9 ve ş.i 5.5 fabrika verisi ile sınıfında en az yakan benzinli. Ağırlığın azaltılması için çok geliştirme yapılmış bu araçta. Malzeme kaliteside sınıfına bakıldığında en iyiler arasında.
  • Bir alt modeli 1.4 HDi motorlusu var. Uzun yolda 90km hızlarda 4,4.5 ve şehir içindeki ortalamam 6 litre kadar. Bu değerler mükemmel bir de otomatik. Ama gerçekten 1.4 HDi sadece tasarruf motoru 70 kilometreyi geçmediğinde süper az ama 100ü geçtiğinde ise normal 1.6 HDi motordan daha fazla yakmaya başlıyor. Sonuçta devir 2500 civarını buluyor.

Bu arada çekişinden memnun değilsiniz sizde sanırım tamamen tüketim odaklı bir model. Hem öyle olduğu zaman basasım da gelmiyor zaten araba gitmiyor diye geçiyorum sağ şeride 70 ayak kontrolü (cruise control'ün ayak versiyonu) öyle idare ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Bir alt modeli 1.4 HDi motorlusu var. Uzun yolda 90km hızlarda 4,4.5 ve şehir içindeki ortalamam 6 litre kadar. Bu değerler mükemmel bir de otomatik. Ama gerçekten 1.4 HDi sadece tasarruf motoru 70 kilometreyi geçmediğinde süper az ama 100ü geçtiğinde ise normal 1.6 HDi motordan daha fazla yakmaya başlıyor. Sonuçta devir 2500 civarını buluyor.

Bu arada çekişinden memnun değilsiniz sizde sanırım tamamen tüketim odaklı bir model. Hem öyle olduğu zaman basasım da gelmiyor zaten araba gitmiyor diye geçiyorum sağ şeride 70 ayak kontrolü (cruise control'ün ayak versiyonu) öyle idare ediyorum.

aslında aracın rampa performansı gayet güzel.daha önce 206 benzinli aracım olduğu için şimdiki aracın rampa çekişini çok beğeniyorum.tek açığı bence ilk iki vitesteki hantallığı.manuel kullanılırsa o sorun kısmen azalıyor.ama o hantallık aslında yakıt ekonomisini getiriyor.yoksa 3.vitese geldikten sonra aracın gidişi gayet iyi.aslında tam şehiriçi arabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

değerler gerçekse hemen bir 208 almak farz oldu demektir. mesela 2000 km lik bir mesafede ortalama 30 km/s ve üstü hızlarda ne gösteriyor yol bilgisayarı...

arkadaşım aldığımdan beri 4500 km geçti.32 km ortalama hızla istanbul şehiriçi ortalamam 4,7
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

Bir alt modeli 1.4 HDi motorlusu var. Uzun yolda 90km hızlarda 4,4.5 ve şehir içindeki ortalamam 6 litre kadar. Bu değerler mükemmel bir de otomatik. Ama gerçekten 1.4 HDi sadece tasarruf motoru 70 kilometreyi geçmediğinde süper az ama 100ü geçtiğinde ise normal 1.6 HDi motordan daha fazla yakmaya başlıyor. Sonuçta devir 2500 civarını buluyor.

aslında aracın rampa performansı gayet güzel.daha önce 206 benzinli aracım olduğu için şimdiki aracın rampa çekişini çok beğeniyorum.tek açığı bence ilk iki vitesteki hantallığı.manuel kullanılırsa o sorun kısmen azalıyor.ama o hantallık aslında yakıt ekonomisini getiriyor.yoksa 3.vitese geldikten sonra aracın gidişi gayet iyi.aslında tam şehiriçi arabası.

Yok aslında "berbat" bir performans demedim yani şehir içi için gerçekten çok iyi bir motor. Belki 20 yaşındaki bir gence yetmiyor diyebiliriz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

quote:

Yok aslında "berbat" bir performans demedim yani şehir içi için gerçekten çok iyi bir motor. Belki 20 yaşındaki bir gence yetmiyor diyebiliriz

aynen katılıyorum.genç işi arabası değil performans açısından.

• Performans isteyene THP var. Hem yağ da yakmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

güzel tüketim ancak araç internete girecek command veya mmi online benzeri bir sistem mi var?avea yoksa telefonun operatörü mü?

avea telefon operatörü.herhangi bir internet bağlantısı yok
  • biri şu arabaya yakıtla çalıştığını hatırlatsın
  • Yokuş aşağı boşta giderken çektin fotoları heralde Dünyada hiçbir araba türkiye yollarında o kadar az yakmaz. Reklam yapmayın satamazsınız.
  • mükemmel tüketim. bir de bildiğim kadarıyla sahil yolu düz de olsa ışıklı bir yol.
    ben imzamdaki aracımla kırşehir den konyaya 3.0 lt ile varmıştım da sevine sevine ölmüştüm. canım çekti şimdi.

kim ne derse desin, devir ekonomi devri. benzin 5 , mazot 4 ,2 lira olmuş. öyle performans yapacak yolumuz da yok. bence en az yakan hangisi ise o alınmalı.
  • evet arkadaşlar haftalık eminönü seyahatimde yeni değerlerle karşınızdayım.bu sefer ikitelliden basın ekspres -tem-o3 otoyolu-e5-balat ve eminönü güzerhahını izleyerek yeni değerler elde ettim.yine en az tüketecek şekilde sürüş yaptım
    değerler sıfırlandı
     BİR TÜKETİM DEĞERİDE BENDEN 208 1.4 E-HDİ YENİ TEST SONUÇLARI

e5 ten balat yoluna indim.kilisenin oralar

unkapanı köprüsünün altı ve inanılmaz trafik

böyle sıkışık olunca en az tüketim için parkur 1 km önce sona eriyor

yinede merak edenler için söyliyeyim çekim yapmadım ama sıkışık trafikte otoparka vardığım zaman değer 2,8 di.bu stop-start sıkışık trafikte çok işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 25 Mayıs 2013; 15:21:09 >

• arabayı çekiciye koyup o yolu götürsen bile bu kadar az yakamazdı :)

size'de peugeot'a da tebrikler.
  • Bende kullandım güzel araç çok az tüketiyor.
  • Yine yakmamış
  • 208 fabrika veriside bunu gösteriyor (bu değerlerde birde c3 1.4 ehdi var)

Şehiriçi/Şehirdışı/Ortalama yakıt tüketimi
    1,4L e-HDi Auto5R
    Stop&Start
    “Blue Lion”................. 3,6/3,2/3,4
  • Nerdeyse 2 litre yakacak.

Scooterlar bile bu kadar inemiyor

Helal Pug'a
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARBOSA_

çok iyi değerler avp nın en çok satan b -hb modeli ülkemız de hiç tutulmuyor malesef ...

arabanıza chip yaptırmayı düşünüyor musunuz ?

avrupada 50 bin tl ye kakalamıyorlar ki buradaki gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler yanlış mı görüyorsunuz 50km de 3lt yakıyor araç, kabaca hesaba vurursanız 100km de 6lt ş.içi yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

Beyler yanlış mı görüyorsunuz 50km de 3lt yakıyor araç, kabaca hesaba vurursanız 100km de 6lt ş.içi yani.

100 km ortalamasıdır o değer.zaten ortalama tüketim /100 yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.