Şimdi Ara

Bir tarih kitabını okuduktan sonra yüzeysel bir şekilde hatırlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu sıralar Osmanlı tarihi üzerine kitaplar okumak istiyorum hatta Halil İnalcık'ın Devlet-i Aliyyesi'ni aldım. Fakat bundan öncesinde İkinci Dünya Savaşı'na biraz merakım vardı, özellikle de Almanya tarafına. Birkaç kitap elime geçmişti set halinde, kitap oldukça detaylıydı yani Almanya cephesiyle ilgili çok fazla işime yarayacak bilgi vardı ama ilk kez tarih işine girdiğim için direkt sanki roman okuyormuşum gibi okuyordum ve bir süre sonra çok yüzeysel hatırladığımı fark ettim. Forumda tarih ile ilgisi olan, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bu sorunu atlatmak için ne yapabilirim? Birkaç kişi not al demişti ama bazen o kadar çok şeyi not almam gerekiyor ki nereye koyacağımı, nasıl tek tek hatırlayacağımı şaşırıyorum.

• senin için vurucu bilgilerin oldugu sayfayı not almalısın
    başucu ktabı dediğimiz o işte
  • Bu sorundan ben de muzdaribim, bilgilenmem gereken konularda, bunlarla ilgili aldığım kitapları nasıl okumam gerektiği konusunda bir fikrim yok. Normal roman okur gibi okursam unutacağımı biliyorum, not almaya kalksam yine her noktasını önemli gördüğüm için o yönteme de giremiyorum, sanırım en doğrusu önemli görülen yerlerin altını çizip, kitabı birkaç kez okumak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hafızam inanılmaz kuvvetlidir. (ya da eskiden öyleydi)
    birkaç yıldır izlediğim her filmi, okuduğum her kitabın içeriğini komple unutuyorum. Onlar hakkında yalnızca kafamda kısa bir özetleri ya da beğenmiştim/beğenmemiştim fikirleri yahut çıkarımlarım kalıyor.

Bu sanırım belli bir yaşa geldikten sonra olan birşey, hala da hafızam çoğu kişiden iyidir fakat genel olarak şu kafada özet çıkarıp yani beyin içinde .zip/.rar lı duruyor herşey açamıyorum :)
  • Bu bence genelde çevresel etkenlerden dolayı oluyor. Tüm gün bilgi bombardımanı altındayız; haberler, sosyal medya, takip ettiğimiz diziler, filmler ve bizim gibilerin durumumda ekstra olarak okuduğumuz şeyler. Hayat endişesinden bahsetmiyorum bile. Her ne kadar insan beyninin sınırsız olduğuna inansam da bu tür şeylerin olması, eğer süper hafızaya sahip değilseniz, doğal gibi.

Ha belki B12 eksikliğiniz vardır, orasını bilemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten kitaplar yüzeysel bir şekilde hatırlanmak için okunur, bu çok normal bence, unutmak da gayet doğal bir şey. Tek bir kitap okuyup o konuda uzman olmayı beklemeyin. Uzmanlaşma diye bir husus var, çok okumak, araştırmak ve bunları anlatmak, gerçek hayatta kullanmak gerek ki iyi bir şekilde bilgi sahibi olunsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.