arkadaşlar merhaba benim şikayetim şöyle bilgisayarı yeni açtığım zaman oyunlara girdiğimde bir problem olmadan düzgün bir şekilde oynuyorum yalnız aradan yarım saat geçiyor oyunlarda kasma sorunu oluşuyor özellikle pes 2009 da cok fena kasıyor pes 2008 de de kasıyor ilk aklıma ısınma problemi geldi alakası yok çünkü diyelimki yarım saat geçti aradan oyunda kasmaya başladı bilgisayarı yeniden başlatıyorum sonra problem gidiyor ısı değerlerine baktığımdada normal bu sadece bazı oyunlarda oluyor masaüstünde felan değil ... şimdiden teşekkürler
O/c yaptınız mı? Sistem stabil değil gibi geldi bana
sistem bilgisinde belirttiğim gibi ekran kartımda yok ama Amd 6000+ 3.3 de çalışıyor normali 3.0 Amd overdrive kullanıyorum stability testini tamamlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAedp -- 7 Nisan 2009; 18:07:05 >
Ekran kartından kaynaklanıyor..
Pes2009 gibi oyunlar ekran kartını yüksek istiyor..
Ekran kartınız düşük olduğundan donma, kasma gibi sorunlar yaratabilir.. Oyunu daha düşük çözünürlükte oynayınız.. Sorun düzelecektir..
Arkadaşım bu sorunu yaşaman normal. Çünkü Pes 2009 gib oyunlar grafiksel bazda iyi bir ekran kartı isteyen oyunlardır. Birde onboard(dahili ekran kartı) kartlar harici ekran kartları gib değildirler.
arkadaşlar ne demek istediğinizi anlamadım pes 2009 gibi oyunlar grafik anlamda yüksek felan diyosunuzda ben zaten Sapphire 3870 512mb ddr4 kullanıyorum..Crysiste kasmayan pc pese mi yetmiyor .
ekran kartından doğan bir sorun olacağını tahmin etmiyorum.İlk aklıma ısı geldi yanlız sıcaklık değerlerine baktığımızdada sorun yok gibi gözüküyor.Garip :D
Valla bende anlamadım acaba bilgisayar ilk açıldığında çalışmaya başlayan trojen virüs felan mı var.
evet bu sorunun aynısı bendede war pc yi açıyorum en fazla yarım saat sonra kasmaya başlıyor (işlemciden tiz bir ses geliyor çok sesli değil) Termal macun sürmeyi denedim 1 gün düzgün çalıştı ertesi gün gene aynı sorun başladı . yaklaşık 1 ay böyle devam ettim o yarım saat bu sefer 10 dakikaya düştü işlemciyi sökeyim dedim , işlemciyle soğutucu biribirine yapışmış.Bi yardımcı olursanız sevinirim...
bilgisayarında bir problem yok bence.bendede aynı problem vardı.bilgisayarı avg antivirüs programıyla tarattım 8 adet truva atı(virüs) çıktı bilgisayardan onlarıda sildim şimdi canavar gibi.anti virüs programıyla tarat.
arkadaşlar foruma bakıyorum son 1-1.5 haftadır millette ekran kartı problemi var. sanırım sistemlere bir şey bulaşıyor. 1 haftadır acayıp sıkıntım var. artık tum hddlere format atıcam.. hatta atıyorum...
avg antivirusle tarattım 12 tane trojen buldu .Sildi Ama smss.exe diye bir dosya buldu bunu siliyor geri geliyor ve işlemlerdede açık gözüküyor acaba ondanmı kasıyor.
Eğer sistemi belli bir süre kullandıktan sonra yavaşlama ortaya çıkıyorsa, ya sıcaklık değerleri çok yükseliyordur, ya ram "şişiyordur" ya da işlemci kullanımı %100 ile tavan yapıyordur.
Sıcaklık değerleri normal ise -ki aslında BIOS'tan da bir bakılmasını her zaman tavsiye ederim-, geriye sadece ram'in "şişmesi" ile yüksek işlemci kullanımı kalıyor.
Ram nasıl şişiyor? Eğer mevcut sürücüler ya da programlarda bir sorun varsa -memory leak- hafıza dolar ve sistemin hayati fonksiyonları devam ettirebilmesi için çok az bir hafıza kalır. Bu da sistemin sürekli takas dosyası kullanmasına ve de yavaşlamasına neden olur.
İşlemci kullanımı nasıl yükseliyor? Yine, eğer mevcut sürücüler ya da programlarda bir sorun varsa, işlemci kullanımı tavan yapıyor olabilir.
Bu sorunlar, güncel ve de beta olmayan sürücüler ya da programlar kullanılarak giderilebilir.
Daha önce benim başıma benzer bir şey gelmişti: HP yazıcıların sorunlu sürücüleri yüzünden yazdırmaya başladıktan sonra kapatılana kadar %100 çalışan işlemci, bilgisayarın bir 286 gibi olmasına yol açıyordu :( Sonra HP sürücüyü güncelledi :)
quote:
Orjinalden alıntı: helal1
avg antivirusle tarattım 12 tane trojen buldu .Sildi Ama smss.exe diye bir dosya buldu bunu siliyor geri geliyor ve işlemlerdede açık gözüküyor acaba ondanmı kasıyor.
genelde taramalarımı güvenli kipte yapmayı denerim sende bir dene
bilgisayarında bir problem yok avg anti virüsle virüsleri sil.ayrıca güncelle avg anti virüsü smss.exe de virüs varsa silecektir.yada riskli ise bence elleme.bazılarında virüs der bazılarına riskli dosya der eğerli riskli konumundaysa silme dursun pc kasmaya devam ederse silersin.
quote:
Orjinalden alıntı: helal1
arkadaşım smss.exe bir sistem dosyasıdır. ona dokunursan yanarsın, baştan söylim. fakat kendini smss.exe gibi veya svchost.exe gibi gösterip yanıltan virüslerde var. eğer senin smss.exe olan orjinal sistem dosyana gerçekten virüs bulaşmışsa, durum kötü. sana önerim şu, harddiskini başka bir bilgisayara bağla ve kendi PC nin smss.eexe dosyasını sil ve harddiskini takmış olduğun bilgisayardaki temiz smss.exe isimli dosyayı kopyala yapıştır.
Peki şöyle Bir şey yapsam , herhangi bir arkadaşımdan smss.exe doyasını alsam bendeki ile deiğiştirsem
Acaba fan toz veya pislikten dolayı görevini yerine getiremiyor mu ? Sistemde sonradan şişme oluyorsa düşnülmesi gereken bir husus.
size ne diyeyim sırf o toz için mobilyacıya götürdüm. Kasa yeni alınmış gibi.Birde Ekran kartı ısısına bakıyorum pc normal çalışırken 45 derece gösteriyor belli bir süre sonra kasmaya başladığında 48-49 derece oluyor . aradaki 3-4 derece kasmasına neden olabilirmi.
bennddede şu sorun oluyor oyun açıyorum (s2 son silah) 30 dk ka sonra kasıyor Ram 2gb İşlemci İntel Pentium D CPU 3.00GHz CPU sıcaklığı 35 derece Yardım edebilirmisiniz