Avira AntiVir Windows ve UNIX tabanlı bilgisayarları virüsler, truva atları, solucanlar, istenmeyen reklam yazılımları ve tehlikeli indirme dosyaları gibi işletim sistemi ve yazılımlar için tehdit içeren öğelere karşı koruma sağlar. 2008 yılı itibariyle 250 kişilik geliştirme ekibine sahip olan Avira AntiVir yazılımı dünyada 40 Milyon kişi tarafından kullanılmaktadır.
TARİH VE SÜRÜM BİLGİSİ
İlk versiyonu 1988 yılında çıkan Avira AntiVir 2008'de 20.yılında 8. kararlı sürümüne ulaşmıştır. Windows Masaüstü sistemler için Bireysel ve Windows Server, Active Directory, ISA Server, Exchange Server, Webgate (UNIX), Mailgate (UNIX) sistemler için Kurumsal seçenekleri bulunmaktadır.
VİRÜS YAKALAMA BAŞARISI
Antivirus yazılımlarının tespit performanslarını düzenli olarak test eden bağımsız kuruluş AV-Comparatives Mayıs 2008 testlerine göre Avira Antivir en başarılı Antivirus yazılımı olarak belirlenmiştir.
Daha fazla güvenlik için takımınız.
Avira 60 miyondan fazla kullanıcısı, 250 çalışanı ile profesyonel ve özel kullanım için kendi geliştirdiği güvenlik çözümlerinin tüm dünyada lider sağlayıcısıdır. 20 yıldan fazla tecrübesiyle Avira bu sektördeki öncülerden biridir.
Lider Alman güvenlik uzmanı olarak Avira, kendi çözümlerinin geliştirme ve desteğinde sağlam bir tecrübeye sahiptir. Özellikle iş istasyonlarında kullanıma ek olarak, Avira asıl olarak birçok seviyede ağların çapraz sistem koruması için profesyonel çözümler sunar. Bu iş istasyonları, dosya, posta ve web sunucuları için ürünleri içerir. Gateway bilgisayarları tüm işletim sistemleri için bir merkezi yönetim konsolu ile iş istasyonu bilgisayarları gibi yönetilebilir. Tekli çözümlerin yönetim ürünlerine ek olarak, PDA’lar için güvenlik programları, smart telefonlar ve gömülü aygıtlar da sunulur. Almanya’daki ve uluslararası müşterilerinin birçoğu borsada işlem gören tanınmış şirketler olup, eğitim ve kamu sektöründen de birçok referansa sahiptir. Ücretsiz Avira AntiVir Personal ürünü, dünyada milyonlarca ev kullanıcısı tarafından kullanılmakta olup, Avira bu anlamda güvenliğe çok önemli bir katkı sağlamaktadır.
Avira, Almanya’da birçok şubeye, Avrupa, Asya ve Amerika’da ise iş ortaklarına sahiptir. Merkez ofisi Almanya Tettnagg’ta bulunan Avira 180’den fazla çalışanı ile bu bölgedeki en büyük firmadır. Dünyada ise 250’den fazla çalışanı ile sürekli ödül almaktadır. Ayrıca lokal ve global tehditlerle uğraşan çeşitli virüs laboratuarlarındaki düzinelerce araştırmacıya sahiptir. Bu çalışmalar VB 100% Virüs Bülten test ödülleri veya TÜV sertifikası belgelerle de tanınmaktadır.
UNIX pazarında teknoloji lideri olan Avira temel kenar standartlarını geliştirir. Diğer Avira yenilikleri ise Symbian için virüs koruması ile dünyanın ilk SAP sertifikalı virüs korumasını içerir.
Akıllı teknolojilere ek olarak, Avira “ Güvenlikten daha fazlası” sloganı altında uzmanları tarafından çözüm odaklı tavsiye ve özel destek sağlar. Avira AntiVir Personal ile kullanıcıların korunması ve kurumsal ağlar için ek firewall güvenliğe katkıyı temsil eder.
Avira ürünlerinin kazandığı ürünler ve sertifikalar ile IBM, Sun, Novell, AVM veya Clearswift gibi kuruluşlarla olan çözüm ortaklığı firmanın öz yeteneğinin ve verimliliğinin altını çizer. Avira’nın güvenlik çözümleri dünyaca talep edilen ve eğitimli ve yetkili çözüm ortakları tarafından en kısa zamanda sağlanabilen ürünlerdir.
Tüm dünyada dağıtımı yapılan OEM ürünleri içindeki AntiVir scan “Savapi” motoru, bir çok entegrasyon çözüm ortağı tarafından direkt olarak uygulanır. Savapi ve altında yatan tarama teknolojisi çapraz platform ve işlemci bağımsız programlama tarafından karakterize edilmiştir. Bu Intel ve Intel olmayan işlemcileri desteklediği gibi Windows ve Linux ile kullanımı da içerir. Kaynak tasarrufu programlama teknolojileri sayesinde, Avira ürünleri düşük RAM gereksinimine sahiptir.
Ek olarak, Avira sürekli olarak kullanıcıların güncel güvenlik gereksinimlerine adapte olur. AntiVir bu nedenle dünyadaki ilk dialer tespiti yapan ürünlerden biridir. Bu dialer tespiti adware ve spywarein hızlıca tespiti ve temizlenmesini ile takip eder. Bu alandaki diğer bir geliştirme ise aktif rootkitlerin tespitidir. Bir firewall ve davranış bloklayıcıların başlangıcı tabiî ki bir sorun. Firma içindeki gelişim PDA’lar, smart telefonlar ve gömülü aygıtlar gibi bir çok yeni özel tarama teknolojilerinin gelişimini takip eder. Ancak Avira ayrıca Windows sistemlerini daha esnek hale getirmek için RBCD teknolojilerinin entegrasyonu ile proaktif sistem koruması alanında da aktiftir.
Sanal dünyada sağladığı korumanın yanı sıra Avira Auerbach Vakfı’na destek vererek dünyada gerçek anlamda da koruma ve güvenliği sağlar. Avira’nın kurucusu Tjark Auerbach tarafından kurulan Auerbach Vakfı, sanat, kültür ve bilime katkısının yanı sıra hayır amaçlı ve sosyal projeleri de destekler.
avira kullanıyodum eskiden güzeldi ama sırf virüs silerken kasadan gelen sesi kapayamadığım için sildim. sinir bozucudan öte bir ses resmen kasayı tutup fırlatasım geliyodu duydukça.
|Avira Güvenlik Kulübü| |Avira AntiVir Premium 9 + Malwarebyte's Anti-Malware| |Avira'nın Cebit 2009'a özel 3 aylık key kampanyası için tıklayın! --> Premium & Security Suite| Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth Serisi Oyuncusu. Oyun hakkında sorularınız ve sorunlarınızı PM yolu ile belirtebilirsiniz.
|Avira Güvenlik Kulübü| |Avira AntiVir Premium 9 + Malwarebyte's Anti-Malware| |Avira'nın Cebit 2009'a özel 3 aylık key kampanyası için tıklayın! --> Premium & Security Suite| Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth Serisi Oyuncusu. Oyun hakkında sorularınız ve sorunlarınızı PM yolu ile belirtebilirsiniz.
avira kullanıyodum eskiden güzeldi ama sırf virüs silerken kasadan gelen sesi kapayamadığım için sildim. sinir bozucudan öte bir ses resmen kasayı tutup fırlatasım geliyodu duydukça.
Ben de nefret ediyorum bu sesten. Virüs taraması bile yapamıyorum adam akıllı. Ama bunun dışında memnunum Avira'dan, senelerdir de kullanırım.
Ekliyeyimmi Orochinagi?
Doppelganger
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 4 günü kaldı.
21 Kasım 2008, 14:25:18
quote:
Orjinalden alıntı: Sovalye1991
Arkadaşlar burası sohbet topici değil lütfen. Eklenmek isteyen ve fikir sahibi olmak isteyenler yazsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ouzzz- -- 21 Kasım 2008; 14:50:56 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ouzzz- -- 22 Kasım 2008; 13:06:52 >
@Far-Cry E ne var bunda birinin kaçırdığını diğeri yakalar.Açın test sonuçlarına bakın.2 tane virüsle test olmaz
@dephyr 1.Onun için her testte 1.(av-comparatives ve av-test.org a göre ki bu siteleri bilmeyen yoktur.Varsa da bi google amcaya sorsun) 2.O dediğin eskidendi.Artık okadar yanlış alarm vermiyor. 3.Beni 1 yıldır bıktırmadı çünkü öyle bir durumla hiç karşılaşmıyorum 4.Buna katılırım evet başarısız. 5.Tam aksine Hepsiburada da kampanya ile Avira Premium 30 liraydı uzun süre boyunca ve şu an bile hala alınabilecek seviyede.Abarttığınız kadar pahalı değil.(şuan KIS 2009 ,70 Lira,Avira Security Suite 67 lira.KAV 55 Lira ,Avira Premium 47 lira.Yani atıyorsunuz hala) 6.OZaman diğerleri de yavaş.Sadece kaspersky e bakarak kıyas yapmışsınız bu da fanatizm demektir.Yani değerlendirmelerinizin hepsi kaspersky e göre neredeyse.Objektif karşılaştırma yok. 7.2009 da Türkçe dil seçeneği eklenecek. 8.Avira da da keylogger koruması var.Sadece ayrı modül olarak gösterilmiyor.Yanlış bilgi vermeyin. 9.Evet parental control yok. 10.Bence gayet yeterli düzeyde konfigüre ediliyor.O sizin görüşünüz.Kullanım kolaylığı sağlanmış ayarlar minimum a düşürülerek.Kullanıcı dostu diyoruz bu tip yazılımlara. 11.Evet hips yok.Olmak zorunda da değil.Kaspersky de hips var çünkü o olmadığında firewall u zayıf kalıyor.Firewall a destek çıkması için hips eklenmiştir. 12.Hatalı sonuçları bu kadar fazla ise son zamanlardaki bütün VB100 testlerinde neden hala sertifika alıyor? 13.Proaktif koruması nasıl yok.Menü olarak yok.Hala kaspersky ile karşılaştırıyorsunuz.Ozaman mühendisleri arayalım kaspersky e benzetsinler.Güldürmeyin.Proaktif korumada en yüksek koruma ve yakalama oranına sahip çünkü heuristic taraması çok kuvvetli.Hala yanlış bilgiler veriyorsunuz.Bence program hakkında bilginiz yok.Kaspersky nin tek olduğunu ıspatlama çabası içindesiniz.
Son 1 yıldır bütün uzman ve bağımsız test sonuçlarında Avira ve G-Data açık ara öndedir.Kaspersky ürünleri son testlerde düşüşe geçti ama Avira hep daha ileriye gidiiyor.Hatta beğenmediğiniz Avast ın son sürümü bile Kaspersky e hatta özellikle nod32 ye oldukça güzel şekilde kafa tutup geçiyor.Çünkü o beğenmediğiniz avast taki boot tarama özelliği neredeyse hiçbir antivirüs te mevcut değil.Avira ayrıca malware testinde de lider durumda.Bence kişisel yorumu kenara bırakıp biraz profesyonel ve bağımsız testlere göz atın.Yanlış iblgi vererek insanların aklını çelmeyin.
Yani uzun uzadıya yazdığınız yazı tamamen yanlış bilgilendirme içeriyor.O yok bu yok dediğiniz çoğu şey avira da mevcut.Avira forumlarını gezerken bir de özelliklerini derinlemesine inceleyin ve yanlış bilgi vermeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 22 Kasım 2008; 15:59:09 >
Arkadaşım biz bu başlığı Avira'nın eksiklerini, kötü olduğunu anlatmak için açmadık. Avira'yı sevenler ve kullananlar için açtık. Bu başlığa başka firmaların propagandasını yapmak için gelmeyin lütfen.
Edit: Yazı için teşekkürler BrooklynZU
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ouzzz- -- 22 Kasım 2008; 16:03:18 >
Rica ederim.Yanlış bilgilendirmeye her zaman karşı çıkarım.Bunu her program için yaparım çünkü bazıları gibi fanatik değilim.Ortada uzman ve amatör test sonuçları var.Göz atmadan kendi kullandıkları yazılımlara göre yorum yapıp insanların kafasını karıştırmak hoş değil.Ha Av-Comparatives ve av-test.org sitelerini takmayan varsa kendi bileceği iş.Çünkü neredeyse bütün AV şirketlerinin sitelerinde bu testlerden aldıkları sonuç gezer.
Son av-test.org testi.VB100 sitesinde yayınlandı.VB100 için de önemli olduğu için eklediler.
yaz hocam benide !... büromda antivir free ... notebookumda antivir premium var. o kadar begendiğim ki geçen ay satın aldım.. 3 yıldır kullanıyorum.. en çok sevdiğim işim gereği flash disklerle çok işim oluyor kimin flash diski taksam bilgisayrıma.... dit... onlar diyo bizde nod var kasperseky var... en çok bu özellik hoşuma gidiyor...
büromdaki bilgisayar ekim 2004 den beri format yemedi.. halen çatır çatır xp çalışıyor...
"Yabancı bir devletin koruyup kollayıcılığını kabul etmek, insanlık vasıflarından yoksunluğu, güçsüzlük ve miskinliği itiraftan başka bir şey değildir. Gerçekten de bu seviyesizliğe düşmemiş olanların, isteyerek başlarına bir yabancı efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez. Halbuki, Türk'ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir!..O halde, ya istiklal ya ölüm!".
BrooklynZU, istatistikler Avira'nın bayağı iyi olduğunu gösteriyor. Kötüleyenlere belgemizdir.
Teşekkürler.
@Yander: Amacımız, Avira kullanan herkesi bir arada tutmak, paylaşım yapmaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ouzzz- -- 22 Kasım 2008; 16:21:27 >
"Yabancı bir devletin koruyup kollayıcılığını kabul etmek, insanlık vasıflarından yoksunluğu, güçsüzlük ve miskinliği itiraftan başka bir şey değildir. Gerçekten de bu seviyesizliğe düşmemiş olanların, isteyerek başlarına bir yabancı efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez. Halbuki, Türk'ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir!..O halde, ya istiklal ya ölüm!".
arkadaşlar bende bu programın hastasıyım yok key gireceksin yok crackli virüs bulacam derdinde son bu program hem bedava hemde müthiş özellikleri var ve makinayı hiç kasmıyor benide ekle kardeş.
Bu başlığın açılması benim için güzel oldu.İstatistiklerime ekliyorum.Kullanan sayısı arttıkça yazdığım yazılarda verdiğim örnekler bakımından daha rahat oluyor.
Senin adına sevindim. Daha da bekliyoruz istatistiklerini.