|
|

2 Mobil
|
|
Yas Süreci
Kuşunuzu kaybettikten sonra yas tutmak normal ve sağlıklı bir süreçtir. Üzüntü, öfke, suçluluk ve yalnızlık hissedebilirsiniz. Bu duyguların zamanla azalacağını unutmayın.
Anılarını Canlı Tutun
Kuşunuzu unutmamanın en iyi yolu, anılarını canlı tutmaktır. Fotoğraflarına bakın, videolarını izleyin ve onunla yaşadığınız özel anları hatırlayın. Anılarını bir deftere veya günlüğe yazabilirsiniz.
Kendinize İzin Verin
Yas tutmak için kendinize zaman ve alan tanıyın. Duygularınızı bastırmayın veya onları görmezden gelmeye çalışmayın. Ağlamanız, konuşmanız veya yalnız kalmanız gerekiyorsa kendinize izin verin.
Destek Alın
Yasını tutarken destek almak önemlidir. Aileniz, arkadaşlarınız veya bir terapistle konuşun. Ayrıca kuş sahiplerine destek veren gruplara veya forumlara katılabilirsiniz.
Kuşunuzun Ölümünden Önceki Davranışları
Kuşunuzun ölmeden önceki davranışlarını gözlemlemek, yas sürecinde yardımcı olabilir. Bazı yaygın belirtiler şunlardır:
Sonuç
Kuşunuzu kaybetmek acı verici bir deneyimdir, ancak anılarını canlı tutarak, kendinize izin vererek ve destek alarak zamanla yasınızı aşabilirsiniz. Kuşunuzun yokluğunu her zaman hissedebilirsiniz, ancak anıları kalbinizde yaşamaya devam edecektir.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unlucky19 -- 10 Mayıs 2020; 1:4:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bugün sevda papağanım yuvalığın altında kalarak ezildi ve öldü can çekişe çekişe öldü benim kuşum psikolojim bozuldu. Üstelik rahmetli babannemin emanetiydi adına benim ismimi vermişti. Güneş < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
bugün oldu saat 6 gibi dilekolay tam 2.5 sene yarın onsuz ilk günüm artık omzumda boğazımda uyuyan bi çaylak olmayacak ağlamaktan helak oldum babam mezara götürene kadar inanmamıştım hastaydı zaten 6 7 ay en fazla bizleydi kanatlarını yoluyordu boğazına kayısı çekirdeği kaçtığı için nefes alamadı ve can verdi kafayı yiyorum ölüm çok acı ve ani bir şey yarını nasıl geçiricem onsuz hiçbir fikrim yok. Resmen kafayı yiyorum |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciklet1tane -- 28 Mart 2022; 19:1:39 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
kardeşim başın sağolsun. bizim de bir muhabbet kuşumuz hastalıktan ölmüştü, bahçeye gömdük. zaten bizim bahçede, en az 10 kedi, 5-6 tane de kedilerimizin getirip yemediği fare ölüleri var. bu senin hatan değil! çünkü o ilacı vermeseydin de yine ölecekti. kuşlar, hastalıklara karşı maalesef çok dirençsiz zaten canı-kanı nedir ki... başka bir kuş alabilirsin.. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciklet1tane -- 12 Nisan 2022; 18:31:20 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kuşum bugün öldü. Yedi yıldır benimleydi . Onu çok seviyordum , seviyorum ve hep de seveceğim . Onsuz nasıl geçecek bilmiyorum ona çok alıştım. Çok hastaydı ve solunumda zorluk çekiyordu . Ölmeden yaklaşık on dakika önce boynuma geldi yüzümü ve boynumu öptü , kafasını boynuma gömdü , normalde sırtını sevmeme izin vermezdi fakat izin verdi . Annem kafesi yıkamaya git hadi dediği için kuşumu yere bıraktım yukarı yerlerde duramazdı uçamıyor , sürekli düşüyordu bende bu yüzden yere koydum . Annem anladı sanırım öleceğini git görme sen dedi. Kuşum yerde can çekişe çekişe vefat etti . Bugün nasıl uyuyacağım bilmiyorum gözümü kapattıkça onu görüyorum . Yardımcı olur musunuz lütfen iyi değilim. Şimdiden teşekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
sultan papağanım bugün öldü. evde her yere baktığımda onunla olan anılarımız aklıma geliyor her dakika ağlıyorum kafayı sıyırmak üzereyim. canım tarçınımı giardia bakterisi yüzünden kaybettik. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben yazalı 3 yıl olmuş. O benim bebeğimdi ve acısı geçmiyor geçmesin de arkadaşlar. Onu unuttuğum bir dünya istemem zaten. Onunla kavuşmayı çok istiyorum. Allahım kavuştursun bizi inşallah cennette < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|