Şimdi Ara

?????BİR SAYININ FAKTÖRİYELİ BİR KARE OLABİLİR Mİ?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar benim kafama takıldı bir de size soriyim dedim. bence böyle bir sayı yoktur çünkü sonuçta sayılar ardışık ve aralarında asal olanlar da var...

• 1
  • Ne diyorsun sen bir sayının faktoriyeli o sayının karesi olabilir mi mi demek istedin yoksa birin karesi mi?

0!=1

yani birin karesi oluyor.

1!=1

yani birin karesi 1 olduğundan yine bir sayının karesi faktoriyelide olabiliyor.1den sonrakiler hariç tabi.

Soru ne lan tam olarak

0 faktoriyel 1 miydi bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guitarist -- 1 Aralık 2006; 18:35:17 >
  • 1! = 1 = 1in karesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 1 Aralık 2006; 18:41:18 >
  • 0!=0=0 ın karesi
  • Sorduğun şey ;

!!!!Rakamlar örnektir !!!!!

Mesela 6! sayısı aynı zamanda 6'nın karesi oluyor ( aslında olmuyor , 6! sayısı 720 yapıyor , 6'nın karesi 36) gibi bir kombinasyon mümkün mü ise , bence mümkün değil . Seninde belirttiğin gibi sayılar arasındaki orantı buna izin vermiyor . Ama 3. , 4. , 5. kuvveti olan sayılar çıkabilir bence .

Ama herhangi bir sayının faktoriyeli başka bir sayının karesi olabilirmi ise , o da mümkündür .

Ancak bir şeyi peşin peşin kabul etmek lazım ; 0'dan büyük tam pozitif sayılar olmak şartı . Vigüllü sayıları , 0 doğrusunda sola doğru ilerleyen sayıları işin içine aldıkmı , çıkamayız işin içinden . Ama bir bilene sormak lazım

Bu arada matematik konusunda bana pek inanmayın , lise 1'de bütün yazılılarım 10'du

• quote:

Orjinalden alıntı: emure

0!=0=0 ın karesi

0!=1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kümeler konusu zor mu ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet 0!=1 dir ayrıca 1 aklıma geldi de başka var mı bilen var mı diye soriyim dedim...
  • YANLIŞ O!=1 dir haha

quote:

0!=0=0 ın karesi
  • 756!
  • quote:

0!=0=0 ın karesi

Yanlışın war!!!

0!=1=1in karesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mariuhana

756!

abicim bunu mantıklı bir şekilde açıklarsan anlıycam da. biraz daha açar mısın olayı?
  • kesin lan lise 2 matematiği anca bukadar yerin dibine soktunuz ya polinomlarda gelin abi
  • quote:

kesin lan lise 2 matematiği anca bukadar yerin dibine soktunuz ya polinomlarda gelin abi

yanlisin var 0!=1 olcak
  • quote:

kesin lan lise 2 matematiği anca bukadar yerin dibine soktunuz ya polinomlarda gelin abi

Horner metoduyla bölme yap bakayım (basit sordum hadi iyisin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 2 Aralık 2006; 0:32:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.