bi sayının 0. kuvveti (üssü 0 olan sayılar da denilebilir) neden daima 1'e eşittir???
nedeni ne??? aranızda Matematik bölümü okuyanlar, nedenini bilenler varsa yazabilir mi?
logaritmayla alakalı olduğunu anımsıyorum.
bir de mentalite olarak üssü 1 olan sayı için 1 kere kendisiyle çarpımı demek, 2 ise 2 kere kendisiyle çarpımı demek ....
ama 0 olunca 0 kere kendisiyle çarpımı demek oluyor: yani yok yere kendisiyle çarpmak demek gibi bir şey olsa gerek bunu da kendisine bölerek sağlayabiliyor sanırım
bu şundan dolayı bu sayı bölü şeklindeyse ve payda da ise, bir sayı bölü sıfır tanımsız olacağı için tanımsızlığı ortadan kaldırmak için bölü kısmı bir yapılarak sorun ortadan kalkar
ya tam ispatı vardı ama:
misal 1=3³/3³=3³-³=3°
matematiğin saçmalığı işte başka sebebi var mı
quote:
Orjinalden alıntı: nolamaz
bugün bilgisayarının başında internete girebiliyorsan o saçmalık sayesinde
1=25/25=5^2/5^2=5^(2-2)=5^0=1
Geçen sene matematik hocasıyla bu konuda 10dk tartışmanın sonunda bunu yazmıştı tahtaya, ondan sonrada bişey söylemek istememiştim:)
Geçen sene matematik hocasıyla bu konuda 10dk tartışmanın sonunda bunu yazmıştı tahtaya, ondan sonrada bişey söylemek istememiştim:)
quote:
Orjinalden alıntı: vese
ya tam ispatı vardı ama:
misal 1=3³/3³=3³-³=3°
İkinizin de söyledikleri mantıklı geldi bana... Aynı 2 sayının birbirine bölümü 1'dir. O 2 sayıyı üslü ifade olarak yazalım. Üslü ifadelerde bölme işleminde üsler çıkartılır. Sayılar aynı olduğu için üsler de aynı olacak. Aynı kuvvet (üs) sayılarını çıkardığımızda sonuç 0 olur. Bulduğumuz 0, baştaki aynı sayıların bölümü olan 1'e eşit olduğunu görürüz.
Teşekkürler....
quote:
Orjinalden alıntı: nolamaz
sen matematiğe saçma diyerek saçmaladığının farkında mısın ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme