Şimdi Ara

´´ Bir saniye. Hangi saniye? Durmuyor ki...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
4.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lütfen cevap yazmadan önce, aşağıda arkadaşlarımızın yaptıkları yorumları da okuyun.

Bir saniye diye başlar ufak ricalar ya da sözlerin bölünüşü.
    Ben dururum ama zaman? O durmaz ki. O sadece benim için durabilir o zaman da benimse bir daha devam edememek pahasına durmuş olmam gerek...

Zaman mefhumu.
    Zaman akıyor. Hayat akıyor.
    Biz mi onun içinde akıyoruz o mu bizim içimizde eriyor belli değil.
    Biz ona şekil veriyormuş gibi görünüyoruz ama aslında hiçbir şekle girmeyen ve kendisi dışında her şeye şekil veren oymuş gibi geliyor.

Bir saniye. Hangi saniye? Durmuyor ki...

Öyleyse son saniyemizin hangisi olduğunu bildiğimizi farz edelim bir an. O an ne hissederdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 20 Ekim 2009; 0:37:39 >

• bu ne içtiyse aynısından istiyorum
  • quote:

Öyleyse son saniyemizin hangisi olduğunu bildiğimizi farz edelim bir an. O an ne hissederdiniz?

Dönüp, şöyle derdim:
    "Bir saniye."
  • hiç bişi
  • Van sekınd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farrabi

bu ne içtiyse aynısından istiyorum

• Çok saçma.Zaten herkes farkında bu durumun,önemli olan bilmediğimiz bir şeyi öğrenmek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçilen ay kesin geliyor mu?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Farrabi

bu ne içtiyse aynısından istiyorum

Bir gün tek bir gün size "Bu" diye hitap edersem şayet o gün içtiğim her şeyden içebilme şansını vereceğim size...
  • quote:

Farzedilemeyen şeyleri farzetmek anlamsızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arukard

quote:

O zaman yaşamak da anlamsız değil mi?
    Yarınımızı farz etmekten başka ne yapabiliyoruz? Sadece plan kurmaktan başka?
  • bu arkadas boyle.ara sira gelip felsefe yapip gidiyor.he deyin gecin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

quote:

O zaman yaşamak da anlamsız değil mi?
    Yarınımızı farz etmekten başka ne yapabiliyoruz? Sadece plan kurmaktan başka?

Yarını farzedebilirim bunda bir şey yok. Fakat hangi saniye öleceğimi bildiğimi farzetmek, bir cinin bana 3 dilek hakkı tanımasını farzetmekle aynı şeydir.
  • Ya bu ömer hocanın açtığı konulara özellikle belirli nickler gelip saldırıyor yapmayın arkadaşlar Allah aşkına.
  • Güzel emeginize saglık
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireGlavieTr

bu arkadas boyle.ara sira gelip felsefe yapip gidiyor.he deyin gecin.

Bknz;10 yaşındaki bir çocuğun öğretmen ile diyaloğu.Saygı fışkırıyor.

"Bu arkadaş?"
  • Beyler son zamanlarda ömer hocanın harbiden çok üstüne gidiyosunuz. Önceden bi saygı vardı. Sonuçta o bir öğretmen. Yapmayın siz hocalarınızla okulda böyle mi konuşuyosunuz. Eminim çoğunuz böyle konuşamazsınız. Çünkü disiplin var. Uzaklaştırma var. Ama sizi tanımayan ve sadece nicklerle katıldığınız bi ortamda isterse küfür bile ederim mantığıyla düz mantık yapmayın. Son olarak biraz saygı saygı...
  • quote:

Yarını farzedebilirim bunda bir şey yok. Fakat hangi saniye öleceğimi bildiğimi farzetmek, bir cinin bana 3 dilek hakkı tanımasını farzetmekle aynı şeydir.

Haklısınız. Ben de onu belirtmek istedim. Bir şey yok işte. Sadece farz ediyoruz ama neticesinden emin olamıyoruz. Deneyip yaşayıp görmek istiyoruz sadece. Oluyor ya da olmuyor. Gerçekleşiyor ya da gerçekleşmiyor.

Şimdi hiç öldüğümüz gün arkamızda bırakacaklarımızın neler hissedeceklerini düşünmemiş olamayız değil mi?

Bugün "öksüz" ve "yetim" kelimeleri hakkında konuşuyorduk. Allah sıralı ölüm nasip etsin dedim.
    Bir an anlayamadı çocuklar. Ailenizin sizin ölüm haberinizi aldığını düşünür müsünüz dedim. Sessizlik oldu uzun bir süre.

Sadece sordum, eve gidince ne yapacaksınız dedim. Annesini öpmek isteyen mi, kardeşinin saçını örmek isteyen mi, babasıyla balığa gitmek istediğini söylemek isteyen mi...

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Yoksa hayalperestlik olsun diye yazmamıştım.

• Bu forumdaki düzmantık yaşayan insanlara bayılıyorum hepsi geçiciler kalıcı olanlar ise zaten kendini biliyor

Son saniyemi bilicek olsam ciddi ciddi kelime-i şahadet getirmek isterdim
  • Zaman kavramı göreceli olduğuna göre benim 1 saniyem başkasının 1 dakikası olabilir. Yani o geçen 1 saniye kime göre neye gör geçiyor. Benim için 1 saniye anlamsız olabilir senin için çok önemli olabilir. Son saniyemize gelirsek zaten herşey bitmiş demektir. Geriye dönüp bir tebessüm ile gerçimişimizi hatırlamaktan başka bir şey yapmak kalmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kahn !

quote:

Orijinalden alıntı: FireGlavieTr

bu arkadas boyle.ara sira gelip felsefe yapip gidiyor.he deyin gecin.

Bknz;10 yaşındaki bir çocuğun öğretmen ile diyaloğu.Saygı fışkırıyor.

"Bu arkadaş?"

o kadar bekledin,izledin ve sonunda bi acigimi buldun aferim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.