Şimdi Ara

Bir sabah uyandık ve...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vatandaşa doğrudan saldırı gerçekleştirmeyen, bu şekilde anılan gerillalar ellerinde bıçaklar ve silahlar ile evlerimize baskın yaptılar. Her bir gerilla yani terörist 10 kişiyi öldürmeyi hedeflese ve bunu başarsa sayılarının 10 misli vatandaşı yok etmiş olacaktır. Bugün bunun gerçekleşeceğine ihtimal vermek saçma olur ama nüfusları gittikçe çoğalıyor. Çözüm sürecinin götürüleri kadar getirisi de olduğunu düşünüyorum bu bakımdan. Ama olduki ırkçılık arttı kutuplaşma çoğalarak yaygınlaştı, taraflar artık kesin neticeye ulaşmak için öldürücü darbeyi vurmaya hazırlanıyor bunu düşünmemelerini beklemiyorum çünkü benim aklıma gelen onların aklına hayda ha gelir. Bugün mahallelere girip topluca araba yakanlar yarın evlerimize girmek isteyebilirler. Yakın bir gelecekte kimsenin planları dahilinde olmasa dahi belki 10 belki 30 sene sonra böyle bir C planı için hazırlıklara şimdiden başlamış olamazlar mı. Her ne kadar şu kadar şehit veriyoruz diye ağlasakta, sinirlensekte bunlar hain, şerefsiz desekte sürekli olarak askerin polisin hedef alınması gözlerimizin körleşmesine neden olabilir. Bu bizim bildiğimiz hainlik, şerefsizlik ama adı üstünde mertçe bir savaş verilmiyor ve her yolu denememeleri için hiçbir neden yoktur. Belkide böyle bir şeye girişip bizi ağır bir şekilde yaralayarak sakat bırakarak hemen arkasından Ermenistan gibi bir ülkeninde desteğini alarak öldürücü darbeyi vurmayı düşünecekler. Biz Türküz hainle savaşmayı biliriz ama hainliği bilmeyiz akıl edemeyiz.

• Hainliği bilmeyiz ama çok iyi çanak tutarız, ırkçılık/milliyetçilik tuzağına düşeriz. Ne zaman millet olarak da milliyetçilik ayaklar altına alınır, kürtle türkün farkı kamaz işte o zaman terörün propaganda malzemesi biter, hainligiyle ortada kalır.

Türkçülük oldukça kürtçülük de elbet olacaktır. Etki tepki. Çok sabah uyandık kürtçüler kürtleri vurdu. Meselenin ırk olmadığını türk kürt meselesi olmadığını görmemize fırsat verilmedi/vermedik/vermediniz. Çözüm süreci bunu kürtlerin görmesini sağlamayı hedefliyordu, pkk kürtlerin gözüne soktu. Artık kürtler farkında da türkler ne zaman uyanır hangi süreç lazım en azından ben bilmiyorum daha.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stuka Bismarck S kullanıcısına yanıt
    Kürtçüler kürdü nerede vurmuş?
    - Bebek katili hangi bebeğin katili?

Türkçülük diye bişey yok memlekette.
    - Ne mutlu türküm diyene? Türkün türkten başka dostu yoktur? En iyi kürt ölü kürt? Türkçülük olsaydı terör biterdi? Türküm doğruyum çalışkanım? Bunları söyleyen türkçü değil türkçülük yaptığının farkında değil yani?

Eğer olsaydı şuan terör diye bişey olmazdı, kökünü kazırlardı.
    -sabiha gökçen? Kazındı mi?

Dedim ya, birinciyi göremiyoruz, ikincinin de farkedilmesi için daha çok can yanması gerekiyor galiba.

Pardon beni pkk ile nasıl yan yana koydun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertreis -- 30 Ağustos 2016; 7:44:35 >
  • Sabiha gokcen?

Gayet guzel kazimis ki ozal ihanet edip iraktaki gelecegin pkklilarini ulkeye sokana kadar sorun yasanmamis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stuka Bismarck

Bu benim kişisel fikrim, ülkemiz adım adım iç savaşa doğru gidiyor. İç savaşta bahsettiğin şeyler olur. Ne kürt sorunuymuş be birader bitmedi gitti. Gerillasının da teröristinin de siyasi uzantılarının da sempatizanlarının da alayının köküne kibrit suyu.

@sertreis,

Kürtçüler kürdü nerede vurmuş? Türkçülük diye bişey yok memlekette. Eğer olsaydı şuan terör diye bişey olmazdı, kökünü kazırlardı. Pkk yı neredeyse haklı çıkaracaksın, pes.

Hocam pkk daha geçen gün bombalı aracı durduran sonra da o aracı kovalayan köylülerin canlarını bombayı patlatarak aldı.

Geçmiş dönemde ki haberler araştırılırsa Kürt sivillerin öldürüldüğü birçok olay bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dahi Olalım -- 30 Ağustos 2016; 7:53:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Öyle olursa bireysel silahlanma sağlanır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahobea Y kullanıcısına yanıt
    İç savaşa gelince türk kürt alevi sunniden ziyade kemalist dindar çatışması artık olgunlaşmakta. Ama iç savaş boyutu biraz abartı olur.

Laiklik artık bitiyor, kemalistler yeni farkına varıyor. Önceden ihlal ediliyordu, balans ayarı filan toparlanıyordu, şimdi onun da mümkün olmadığını görünce endişe başladı. Bayağı bayağı bitiyor, unutuluyor. Şeriat geliyor demiyorum, dinin yasaklanması şeklinde savunulan laiklik unutuluyor. Buna müsaade etmek istemeyecekler. Bi horon oynanacak. İç savaş gerçekçi değil.

Ha ama sen terörden bahsediyorsun. Terör her zaman terördür. Devletle çatışır terördür. Vatandaşla çatışır terördür. İç savaş için toplumun iki kesiminin çatışması gerekir ki bizde bu zaten iki ana kesimdir yani asli unsurdur, artı toplum düzeyinde çatışma yoktur. Misal bölgede görev yapan -kürt olmayan- memura işçiye "toplum" tarafından bi saldırı yoktur. Hatta öğretmene doktora minnet ile bakarlar. Aynı şey batıda da geçerli olup meydana gelen kaynaşma artık ayrıştırılması imkansız hale gelmiştir. Kız alma verme vs.

Senin arabanı yakan kürt değil terörist, senin arabanı da senin olduğu için değil terör eylemi olsun diye yakmakta. Aynı dhkpcnin yaptığı gibi. Farkı yok, ikisi de devlet düşmanı ikisi de terörist ikisi de araba yakıyor. biri türkçü öbürü kürtçü. Bunların da nüfusunun sayısını tutuyor musun?

Değil. İnönü bile kürttür.

Türk olmayana bile "türküm doğruyum çalışkanım" dedirtirsen bunun adı zulümdür, itiraz edenin başını kestirirsen baş istemeden de baş kesmiş olursun.

Sonra pkk çıkar " kalkın kalkın ey bu türklerden yıllarca zulüm gören kürt haklı, artık susmayacağız, vuracağız kıracağız intikamımızı alacağız... Bize destek verin...ayrı devlet kuracağız... Hesap soracağız .... Vs. diye ortaya çıkartılır. Jitemler catlilar vs de yangına körükle gönderilir. al sana nur topu gibi kürt sorunu.

Amaaan benim boyle bi kaygım endişem yok. Uyurken de uyanırken de kürt türk iç savaş dertlerim yok. Daha derin ve de mühim meseleler var uyku kaçıracak. Size kolay gelsin.

Ben yeni anladım. Yıllarca sorun çıkmadı ney ya? Bunların ilk ortaya çıkma, propagandalarinda en ağır söylem, sabiha gökçen!

"Ulan devlet kendi halkını bombalar mi be!
    Kendi halkını suçlu masum çoluk çocuk genç yaşlı demeden bombalamak suretiyle vatanına ihanet edenin ilk türk kadın savaş pilotumuz diye hava limanına ismi verilir mi be!"

Taraflarına girmiyorum.

İnsan düşünmez mi, benim bunu yaptığım bu halk yarın mezarıma bevletmez mi diye? Colugumu çocuğumu bulup intikam almaz mi diye!

Aha sana yıllarca sorun çıkmadıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertreis -- 30 Ağustos 2016; 8:31:53 >
    Hı hı tamam

He canım he hiç bişey yok ortada ben fitne tohumu ekiyom. Lan ne bölücü adamım ben de haa.

Önce benim başka yorumlarıma bi bak uslubuma bi bak kimle konuştuğunu bilgi birikimini dünya görüşünü bi öğren sonra da işine bak. Türklük bağıyla bağlananları da görüyoruz, bağ boğazlarını koparacak yakında!

• İç savaşın tek sorumlusu baştakiler. Diğer ülkeleri iç işlerini karıştırıp,sanki biz teröristmişiz algısı yarattılar.Ayrışma kısmında adam mitingde sen lazsın,sen alevisin,sen kürtsün diyor. Eee sen böyle dersen camide bile sana ırkını sorarlar.

Yanarım yanarım adam gibi silahımızın,aracımızın olmamasına yanarım. Bişeyde üretmiş olsaydık be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu dediklerinle 90 yıldır atılan taklanın sayısı?

• Silahlanın diyoruz, her an gerçekleşebilecek bir olay bu. Her an terör estirip mahallere inebilirler. Özellikle başını dhkp-c gibi sokak örgütleri çeker ve 1 gecede ülkeyi birbirine katarlar. Devlet hiç birine el atmıyor. Eğer öyle bir olay olursa, olaylar engellendikten sonra hükümet bu olaylara göz yumduğu için vatan hainliğiyle yargılanır, çünkü her zaman olan bir şeydir bu.

Av tüfeği alıp bulundurun evinizde.

http://www.bozkurtav.com/derya-mk-10-full-metal-otomatik-av-tufegi-pmu5688
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertreis

Hainliği bilmeyiz ama çok iyi çanak tutarız, ırkçılık/milliyetçilik tuzağına düşeriz. Ne zaman millet olarak da milliyetçilik ayaklar altına alınır, kürtle türkün farkı kamaz işte o zaman terörün propaganda malzemesi biter, hainligiyle ortada kalır.

Türkçülük oldukça kürtçülük de elbet olacaktır. Etki tepki. Çok sabah uyandık kürtçüler kürtleri vurdu. Meselenin ırk olmadığını türk kürt meselesi olmadığını görmemize fırsat verilmedi/vermedik/vermediniz. Çözüm süreci bunu kürtlerin görmesini sağlamayı hedefliyordu, pkk kürtlerin gözüne soktu. Artık kürtler farkında da türkler ne zaman uyanır hangi süreç lazım en azından ben bilmiyorum daha.

Kürtler farkında Türkler ne yapar bilmem diyerek eleştirdiğiniz ırkçılığı biraz da siz yapıyorsunuz sanki ?

Ayrıca milliyetçilik ayaklar altına alınırsa ne demek ? Siz milliyetçiliğin ne demek olduğunu biliyor musunuz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.