Şimdi Ara

Bir programa daha fazla işlemci gücü vermek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mesela ben phosop cs6 daha hızlı calıssın diye ona daha fazla işlemci gücü ya da ram ayırabiliyormuyum. sorsam i5 miz var 2gb vga mız var. bi resim düzenliyoz bit bit bit gıcık oluyorum. işlemciye bakıyom yüde 6 larda. kardşeim yüzde yüz çalış hızlı yap benim işlemimi.

Nasıl oluyor yokmu çaresi arkadaşlar!

• 2gb vga gt635m hem mobil gpu hem giriş seviyesi hakkaten vgaymış sadece görüntü verir o işinize yaramaz, bu tarz uygulamaların hızlı iş görebilmesi adına en en en azından laptop kullanıyorsanız gt650m veya dengi ve üstü grafik işlemciler gerekir.
    AMD RYZEN 7 5700X @4.75Ghz ||| MSI MPG B550 GAMING PLUS ||| CM Masterliquid Lite120 ||| Zotac RTX 3060 12GB Twin Edge OC ||| XPG Gammix D30 64GB ||| Samsung QVO 870 2TB SATA3 SSD + 2x SanDisk 500GB Ultra 3D NAND SATA3 SSD @RAID0 + NETAC 1TB M2 NVME SSD + Seagate SSHD 2x 1TB @RAID0 ||| EVGA Supernova GT 750W ||| Corsair 4000D + Xigmatek Galaxy III Royal + 3x Arctic P12 PWM PST ||| Viewsonic 27" VX2718 QHD + Viewsonic 24" VG2448 ||| Corsair K55 RGB PRO Membrane ||| SteelSeries Rival 600 + RAZER Basilisk X Hyperspeed ||| DS4 + Xbox One 9.Controller ||| Razer Barracuda X ||| LG SSJ3 Soundbar 300W |||
  • 2 sene öncesine kadar 650 mi vardı. Benim bahsettiğim başka bir şey. bu kart cokda kötü br kart değil. daha fazla pay vermek amacım sadece
  • 635 li laptopu 2 sene önce mi aldınız ? pek zannetmiyorum. kaldı ki i5 işlemciler mobil platformdada masaüstü platformdakiler kadar performanslı ve o seviyede değillerdir. sorunuza cevap olarakta maalesef öyle uygulamaya çekirdek atama gibi bir çözüm olacağını ne duydum nede gördüm.
    AMD RYZEN 7 5700X @4.75Ghz ||| MSI MPG B550 GAMING PLUS ||| CM Masterliquid Lite120 ||| Zotac RTX 3060 12GB Twin Edge OC ||| XPG Gammix D30 64GB ||| Samsung QVO 870 2TB SATA3 SSD + 2x SanDisk 500GB Ultra 3D NAND SATA3 SSD @RAID0 + NETAC 1TB M2 NVME SSD + Seagate SSHD 2x 1TB @RAID0 ||| EVGA Supernova GT 750W ||| Corsair 4000D + Xigmatek Galaxy III Royal + 3x Arctic P12 PWM PST ||| Viewsonic 27" VX2718 QHD + Viewsonic 24" VG2448 ||| Corsair K55 RGB PRO Membrane ||| SteelSeries Rival 600 + RAZER Basilisk X Hyperspeed ||| DS4 + Xbox One 9.Controller ||| Razer Barracuda X ||| LG SSJ3 Soundbar 300W |||
  • Görev yöneticisini açıp işlemi bul sağ tıkla öncelik ata menüsünden arttır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

BU GIF 100x100 ÇÖZÜNÜRLÜKTE VE 19.99 KB BOYUTUNDA. BU GIF 100x100 ÇÖZÜNÜRLÜKTE VE 19.99 KB BOYUTUNDA.
    BU ÜYE İMZA HAKKINI SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYOR. BU ÜYE İMZA HAKKINI SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYOR.
    BU ÜYE İMZA HAKKINI SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYOR. BU ÜYE İMZA HAKKINI SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYOR.
    BU İMZA INTERNET EXPLORER'DA 1024x768 EKRAN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNDE DENENMİŞTİR VE KURALLARA UYGUNDUR.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd den de kaynaklı bir durum o
  • Genelde işlemciyle aynı fiyattaki bir ekran kartı arasında 4-5 kat fark olabiliyor işlem gücü olarak. Belki 15 kata kadar çıkabilir.

Orijinalden alıntı: o1yasin

Arkadaşlar mesela ben phosop cs6 daha hızlı calıssın diye ona daha fazla işlemci gücü ya da ram ayırabiliyormuyum. sorsam i5 miz var 2gb vga mız var. bi resim düzenliyoz bit bit bit gıcık oluyorum. işlemciye bakıyom yüde 6 larda. kardşeim yüzde yüz çalış hızlı yap benim işlemimi.

Nasıl oluyor yokmu çaresi arkadaşlar!

İşlemcinin %6 çalışması kedinden kaynaklanmıyor.
    Siz elle resim düzenlerken işlemcinin hızına yetişemiyorsunuz sadece. Sizi OC edebiliriz biraz.
    Elle düzenleme bitip de encode vb durumuna geçince zaten işlemci kullanımı artacaktır gerektiği kadar.

Bir programa fazla güç verme task managerden yapılabilir. Program threadlarının önceliğini (düşük-normal gibi değerden yüksek değere ayarlayabilirsiniz. (Task manager -> işlemler -> öncelik ata)

Veya diğer çalışan proseslerin bazı çekirdekleri kullanmasını engelleyebilir, bazı çekirdekleri sadece PS kullanımı için tahsis edebilirsiniz. (Task manager -> işlemler -> benzeşmeyi ayarla) Burada seçtiğiniz prosesin hangi çekirdekleri kullanabileceğini işaretleyebilirsiniz. Ancak windowsun sürüyle prosesi için tek tek ayar gerekir (engelle). Ve her boot olayında ayarlar kaybolur.

Galiba Ashampoo Core Control diye bir program vardı. Bu işleri basit ve kolay arayüz ile hızlı şekilde hallediyordu. Her program için ayar seti kaydedebiliyor ve program yüklenince tekrar otomatik ayarlıyordu.
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.