Şimdi Ara

Bir pratisyen hekim, 5 yıl ’mecburi hizmet’ yapacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamamen haklı sebeplere dayanan ama düzen kurmaktan ve bunu mantık ve akılla çözmekten bihaber devletin ilaç ürettiği fabrikaları kapatacak, hastane eczanelerini kapatıp; doktorların 5 yıldızlı otellerde ilaç şirketleri sponsorlı tatilleri, gelir beyanlarındaki kaçağın boyutunu, sağlık sisteminin yediği müthiş çoğu kirli parayı,sistemin paraya dayanan düzenini değiştirmekten aciz ve hatta o sistemden kendi pis emellerine çıkar sağlamaya çalışan hükümetin ilk aşamada haklı son aşamada ben emrediyiciyim ne istersem onu yapmalısın boyutuna gelmesi ve diplomalara el koyacak kadar haksızca bir salaklığa varmış durumdur.Şahsen ben doktor olsam nankör insanlara 2 sene hizmet edeceğime 5 sene Kars'a, Erzurum'a, Yozgat'a hizmet etmeyi kabul ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

quote:

Orjinalden alıntı: waterman

peki arkadaşlar siz 4 sene mühendislik okuduktan sonra mühendis diplomasını alıyormusunuz ( alıyorsunuz.) ( büro açıp mühendislik hizmeti yapabiliyor.)

hukuk fakultesini bitirdirkyten ve staj yaptıktan sonra avukatlık diplomasını alıyormusunuz ( alıyorsunuz.) ( özel avukatlık yapabiliyor)

eğitim fakultesini bitirdirkten sonra öğretmen diplomasını alıyormusunuz ( alıyorsunuz.) (özel okullarda veya dersanelerde öğretmenlik yapabiliyor.)

peki 10 sene tıp fakultesini okuyan bir doktor niye diplomasını almak için zorunlu hizmete gitmek zorunda anlamıyorum. ( o doktordan bir hizmet bekle )

Ama o saydıklarına oranla doktor daha ihtiyaçtır.... doktor hayat meselesi. iNSAN SAĞLIĞI O SAYDIĞININ HEPSİNDEN ÖNEMLİDİR.

İnsan Sağlığı hepsinden elbette önemlidir. ama Devletin doktor diplomasını ipotek altına almasının hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum.

ama elbette bir doktor bir devlet hastanesinde çalışacaksa Vatanın herhangi bir yerine gitmem dememesi gerekir.

• İlkokul 7 sene
    Ortaokul 3 sene
    Lise 3 sene
    Tıp fak.(ingilizce) 7 sene
    Uzmanlık 5 sene
    Zorunlu hizmet 5 sene
    Askerlik 2 sene
    şimdi gelin hesaplayalım
    7+3+3+7+5+5+2=32
    Buna birde ilkokula başlama yaşı olan 7 yi ekleyelim
    32+7=39
    Hah! işte bir doktor ancak 40 yaşında rahatca ve özgürce borcunu ödemiş olarak yaşayabiliyor
    Düşünün bakalım hangi meslekte bu gibi şartlar var?
    Ayrıca Doktorlukta hiçbir meslekte bulunmayan TUS gibi bir sınav var(ki kazanma oranları ne halde bir araştırın derim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: topall.ashack

quote:

Orjinalden alıntı: waterman

peki arkadaşlar siz 4 sene mühendislik okuduktan sonra mühendis diplomasını alıyormusunuz ( alıyorsunuz.) ( büro açıp mühendislik hizmeti yapabiliyor.)

hukuk fakultesini bitirdirkyten ve staj yaptıktan sonra avukatlık diplomasını alıyormusunuz ( alıyorsunuz.) ( özel avukatlık yapabiliyor)

eğitim fakultesini bitirdirkten sonra öğretmen diplomasını alıyormusunuz ( alıyorsunuz.) (özel okullarda veya dersanelerde öğretmenlik yapabiliyor.)

peki 10 sene tıp fakultesini okuyan bir doktor niye diplomasını almak için zorunlu hizmete gitmek zorunda anlamıyorum. ( o doktordan bir hizmet bekle )

arkadaşım eğer yanlış anlamadıysam özel çalışanlara, yada çalışmayanlara biz zorlama olmaması lazım..
    ama biliyorsun maaşını devletten alıyorsan, nerede hizmet vermen gerekiyorsa oraya gitmek zorundasın, özel öğretmen olabilirsin ama şırnakta lise eğitimi verilmesin ilkokul açılmasın diye gitmemezlik edemezsin, yada avukat olabilirsin ama diyarbakırda suçlular yargılanmasın oradakilere ceza vermeyim diye hakimsen gitmemezlik edemezsin, yada özel koruma olabilirsin ama karsda asayişi ben sağlamam orada polislik yapmam diyemezsin..

eğer maaşını devletten alıyorsan, nereye tayin edilirsen gideceksin.. kimse bütün doktorların doğuya gitmesini istemiyor elbette.. sağlık bakanlığı gördüğü lüzum üzerine kadrosundaki elemanları yolluyor, yoksa özel bir hastanede çalışana git sen doğuda hizmet et sana istanbulda, ankarada ekmek yok demiyor..

bu şekilde doktorlar kapris yaparsa ilerde, öğretmeni, polisi, askeri, bankacısı, hakimi, hatta kaymakamı valisi ben gitmem der.. böyle saçma şey olur mu?

evet arkadasim su anki sistemde ben ozelde calisacam devlette calismayacam diyen doktorlara dahi mecburi hizmet var,nasil mi? ozelde calisman icin diploma lazim ve su anki sistemde mecburi hizmet yapmadan diploman verilmiyor...ozelde calisana git calis yok yani...

• Herkes ahkam kesiyo yok hizmet etsinler devlete , yok insan sağlığı herşeyden önce gelirmiş , yok kırsal bölgeye de doktor gitsin miş. Tamam güzel de peki doktor kendini feda etmek zorunda mı?
    Elinden kaçıp giden hayatı kim geri getirecek , 40 yaşından sonra gelen özgürlüğün ben ta içine edeyim.
    Bazıları yüklü miktarda para kazanan doktorları gördükçe bunların tuzu zaten kuru biraz da çeksinler noolcak canım diyorlar galiba ama Ben annemden biliyorum doktorlukta çok da ahım şahım para kazanmıyorlar.

Kaldı ki bu doktorun aile kurma şansı da sıfıra iniyor sevgilisi ya da kız arkadaşı şehirde kalıcak sen hakkari koyunde çalışacaksın 40 yaşına kadar. Olmadı ordan bi koylu kızı buluruz di mi belki benim felsefi görüşlerime ve hayat hakkındaki düşüncelerime uyuyodur.

Herkesin hayalleri vardır ve hayal kırıklıkları doğal olarak peki bir doktorun hayalleri ne olabilir ?

O kadar sene en zorlu eğitimlerden geçen saçlarını döken bir doktor hayattan ne bekler ki ?

Değerinin bilinmesini bekler. Sizler doğalgazlı evlerinizde sıcacık ortamınızda yaşarken , allahın dağında yanlız başına günde onyüzbinmilyon hastaya kısıtlı şartlarda bakmaya çalışmak mı doktorun hakettiği.

O zaman doktor olmasaydın mühendis olsaydın mı dediniz?
    Peki kim doktor olucak?
    eElbet bulunur birileri bu şartlar altında çalışmayı kabul edecek diyorsanız bunların kalitesi nasıl olacak acaba.
    ÖSS de en düşük puanla öğrenci alan bölümler tıp fakülteleri olur artık.
    Kimse benim babamın oğlu değil benden bu fedakarlığı beklemesinler. Ha devlet beni okuttu bir yığın para döktü diyorsanız devlet mühendisleri de okutuyor ama onlardan zorunlu bir hizmet talep etmiyor.

Bu eşitsizik değil de nedir?
    Bu haksızlığın en yakınzamanda giderilmesini diliyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

zorunlu hizmet kadar saçma bişi yok

Açın doktorluk fakultesi mezun sayısı çağolsın

Bu döner sermayeden werilecek paylar ile kaçtane üni yapılırdı

YÖK YENİ TIP FAKÜLTELERİ AÇMAYA NEDENSE YANAŞMIYOR...

arkadaşlar şu anda evlerine atama bekleyen bir sürü doktor var,aslında yeni fakültelere gerek yok... devlet sağlık politikasını düzeltmedikçe,adil davranmadıkça,doğuyu cazip hale getirmedikçe bu iş düzelmez....

daha önce açtığım bir başlıkta eşi için yeşil kart talep eden işsiz kardiyologdan bahsediliyordu... yani düşünün... adam 10 küsür yılını vermiş ve işsiz.... daha ne söylenebilir ki????

• * evet görev zorla görev yaptırmak haksızlık.
    * görev yapmak istemezsen dışarıdan getirilmek istenen doktora da dayılık yapmayacan!
    * bunların amacı doktorluk yapmak değil doktorculuk oynamak, ben doktor oldum herşey ayağıma gelecek mantığındalar..
    * türk doktorları tedahülden kaldırıla! yerine gavur doktorları getirile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tırtılcık

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

zorunlu hizmet kadar saçma bişi yok

Açın doktorluk fakultesi mezun sayısı çağolsın

Bu döner sermayeden werilecek paylar ile kaçtane üni yapılırdı

YÖK YENİ TIP FAKÜLTELERİ AÇMAYA NEDENSE YANAŞMIYOR...

arkadaşlar şu anda evlerine atama bekleyen bir sürü doktor var,aslında yeni fakültelere gerek yok... devlet sağlık politikasını düzeltmedikçe,adil davranmadıkça,doğuyu cazip hale getirmedikçe bu iş düzelmez....

daha önce açtığım bir başlıkta eşi için yeşil kart talep eden işsiz kardiyologdan bahsediliyordu... yani düşünün... adam 10 küsür yılını vermiş ve işsiz.... daha ne söylenebilir ki????

kardiyolog işsiz kalmaz kardeşim o onun kendi hatasıdır...
    asarsın tabeleyi 20 milyona bakiyorum dersin bak ne kadar hasta gelir bu kadar kalp hastasi varken...
    pratisyenin işsiz kalmadığı yerde kardiyolog mu kalacak...

• quote:

Orjinalden alıntı: wineleven

* evet görev zorla görev yaptırmak haksızlık.
    * görev yapmak istemezsen dışarıdan getirilmek istenen doktora da dayılık yapmayacan!
    * bunların amacı doktorluk yapmak değil doktorculuk oynamak, ben doktor oldum herşey ayağıma gelecek mantığındalar..

sen yazdıklarını oku da ondan sonra tamam a bas,ust otorite misin memlekette...
    gel iki gün poliklinik yap da görim seni...ya da git iki gün poliklinikte misafir oyuncu olarak dur...
    cicili bicili haftada 3 gün üniversiteye gidip de sabah 08,30-17,30 5 gün mesai yapan tıp talebelerine ve doktorlara laf etmeyin...
    ithal doktor gelsin kardeşim nasil olsa bizi doğuya gonderiyolar batıya da doktor lazim sosyeteyi bakacak...
    sen doğuya yatırımın önünü kes sonra da doktor yolla,herkes gitsin...doktor devlet memuru mu?ben ozelde calisacam diyenin de diplomasini vermiyorsan madem doktor gidiyor tum meslekler gitsin...sen oraya fabrika acacak adami tehdit edersen tabi orda muhendise degil doktora ihtiyac var dersin...fakulteye girerken mecburi hizmet yoktu sonradan cıkti bilsem girmezdim diyen adamin hakkini nasil verecekler? o zaman yonetmelik ciktktan sonra girenlere mecbur olsun,boylece girmeseydin kardesim diyenlere de belki bir dogruluk payi dogardi...

• Herkesin bu vatana olan borcunu ödemesi gerekiyor gönül isterki oraya zorunlu olarak değilde seve seve gitmeleri..

Evet şartlar kesinlikle zor bazı bölgelerimizde peki imkanların genişlemesi açısından oralarda hizmet yapmak gerekmiyormu.....

Belki biz zorluk çekiceğiz ama bizden sonraki nesillere daha güzel bir TÜRKİYE bırakacağız... bence doktorlarımızın bunu sürgün olarak görmemesi gerekiyor eğer görenlerde varsa zaten isteksizlikle yapılan işten ne hayır gelirki....
  • ben gidecem niye tamam ihtiyac var biraz fedakarlikta bulunmak gerekir...
    ama 1-2 sene tamam da, sen gel pratisyen oldun onun icin 2 yil+uzman oldun onun icin 2 yil+daha devam mi ediyosun yan dal yaptin onun icin 2 yil...bu adalet degil... ben 35 yasina kadar okuyup da 6 yil da mecburi hizmet olmaz yani...tamam ben gonullu bir sekilde 1-2 yil giderim bunda bi sey yok...ama bu sistem somurdukce somurme uzerine kurulmus...4 yil okumanin 2 yil bedeli mi olur ya nerde gorulmus...toplamda 1-2 yil hadi neyse...
  • Karışmayacağım diyorum ama dayanamıyorum.

Aramızdaki ''doktorlar haklıdır doğu bölgelerinde ne işleri var onlar bilgili, kutsal varlıklar yok onlar öleceğine on kişi ölsün tavrında olan'' arkadaşlarrrrrr

Doktorun canı canda köylünün, öğretmenin, askerin canı patlıcan mı? Ne kadar anlamsız ifadeler öne sürülüyor. Doğu'ya gitmek istemeyen en çok ihtiyaç duyulan yerdeki sağlık hizmetini görmezden gelen, kim yaparsa yapsın tavrındaki insanlar zaten kendilerine okumuşlardır. Bu işi para için yapan, muayene ücretlerinden köşe olmuş doktorlarımız yok mu? Ülkemiz gerçeklerine göre hareket edeceksiniz Tabibler Odasının Basın açıklamasında dediği gibi sağlık hizmetinin yetersizliğini sadece ekonomiye bağlarsanız mesleğinizin kutsallığı kalmaz sıradan esnaf olur çıkarsınız. Hayati gerçekler önümüzde hayali konuşmayalım lütfen.

• quote:

Orjinalden alıntı: BIYIKLI

Karışmayacağım diyorum ama dayanamıyorum.

Aramızdaki ''doktorlar haklıdır doğu bölgelerinde ne işleri var onlar bilgili, kutsal varlıklar yok onlar öleceğine on kişi ölsün tavrında olan'' arkadaşlarrrrrr

Doktorun canı canda köylünün, öğretmenin, askerin canı patlıcan mı? Ne kadar anlamsız ifadeler öne sürülüyor. Doğu'ya gitmek istemeyen en çok ihtiyaç duyulan yerdeki sağlık hizmetini görmezden gelen, kim yaparsa yapsın tavrındaki insanlar zaten kendilerine okumuşlardır. Bu işi para için yapan, muayene ücretlerinden köşe olmuş doktorlarımız yok mu? Ülkemiz gerçeklerine göre hareket edeceksiniz Tabibler Odasının Basın açıklamasında dediği gibi sağlık hizmetinin yetersizliğini sadece ekonomiye bağlarsanız mesleğinizin kutsallığı kalmaz sıradan esnaf olur çıkarsınız. Hayati gerçekler önümüzde hayali konuşmayalım lütfen.

madem kendini tutamıyorsun bende tutmayayım
    ne olduğunu bilmiyorum diyelimki ogretmensin
    devlette çalışmayacaksın fakat mezun oluyorsun illa devlette çalışacaksın 5 sene doğuda görev yapacaksın
    sonra diplomanı alacaksın ok
    muhendissin aynen
    işletme okudun
    beden eğitimi falanda okudun aynen

düşünsene sana saçma gelmiyormu
    haaa söyle denebilir mezun olursun devlete muracat edersin ben seninle çalışmak istiyorum atamamı yap
    ozaman seni doğuda çalıştırırlar ama zorunluluk yoktur çalışmak istemezsen ben de seni işe almıyorum der

işin içinde olmadan kimse neyin ne olduğunu bilmiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: destroil

quote:

* evet zorla görev yaptırmak haksızlık.

gel iki gün poliklinik yap da görim seni...ya da git iki gün poliklinikte misafir oyuncu olarak dur...
    cicili bicili haftada 3 gün üniversiteye gidip de sabah 08,30-17,30 5 gün mesai yapan tıp talebelerine ve doktorlara laf etmeyin...
    ithal doktor gelsin kardeşim nasil olsa bizi doğuya gonderiyolar batıya da doktor lazim sosyeteyi bakacak...
    sen doğuya yatırımın önünü kes sonra da doktor yolla,herkes gitsin...doktor devlet memuru mu?ben ozelde calisacam diyenin de diplomasini vermiyorsan madem doktor gidiyor tum meslekler gitsin...sen oraya fabrika acacak adami tehdit edersen tabi orda muhendise degil doktora ihtiyac var dersin...fakulteye girerken mecburi hizmet yoktu sonradan cıkti bilsem girmezdim diyen adamin hakkini nasil verecekler? o zaman yonetmelik ciktktan sonra girenlere mecbur olsun,boylece girmeseydin kardesim diyenlere de belki bir dogruluk payi dogardi...

1. maddeyi okumadın heralde.. bende 2 yıl senin dediğin kişiler arasında kaldım..neyin ne olduğunu az çok biliyorum.

quote:

işte bunun içim diyorum doktorculuk oynamak istiyorsunuz..

yabancı doktorlara bide karşı geleniniz var. aylık 250 $ için çalışmaya meraklı adamlar var türki cumhuriyetlerde, hem onlar darbe çığırtkanlığı yapan proflarda da yetişmemiş. anası çarşaflı olduğu için oğlunu muayene etmeme densizliğinde de bulunmazlar!!..

• Arkadaşlar öyle gözünüzü kapamışsınız ki alıntı yapılan haberde sözü edilen ''ikinci derece mahrumiyet bölgesi'' tanımını es geçiyorsunuz. Yani hor görülen illerdeki mecburi hizmet yılı 5 yıl değil.

Üstelik sağlık hizmeti diğer hizmetlerden, mesleklerden çok farklı eğitimin zorluğu ve süresi söz konusu olduğunda övünen arkadaşlarımız bu kutsal görevden kendilerini geri çekmemeliler. Benim gözümde askerlik hizmeti ile aynı derecede önemli ve ülkemiz şartlarında malesef zorunlu hizmet gerektiren bir meslektir. Bitti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pioneer1907

quote:

Orjinalden alıntı: bozo

quote:

quote:

quote:

quote:

bu konuda mecburiyet olmazsa kimse gidip o koşullarda çalışmaz. boşuna okumuyoruz uzman doktor olmayan Devlet Hastanelerini. ordakilerde insan.

ancak şartlar iyileştirilmeli tabiki. ordaki insan en az batıdakinden hatta daha fazla almalı parayı. kendisine bir dayı bulan soluğu alıyor batı illerinde.

DOstum ßu Senın Gercek Imzan mı CIdden ? Yoksa Internette ßuldun da Koydun Mu ?

gerçek imzam

Eğer Soledığın Şaka Değil Gercekse ßen Senın Yerınde Olsam Imzamı Kaldırrırdım .. ßundan 2 Ay Once ßı Arkadasım Kendı Imzasını Scannerdan Taratmıs Ve ßılgısayarına Atmıs Yanlıslıklada Ares E Mı Ne KOpyalamıs. SOnra Herneyse ßırısı Almıs sunun Imzayı ßılgısayarda Yazı YAzmıs ßılmem Ne Kadar ßorcu Vardır Dıye Altınada ßunun Imzayı Yapıstırmıs Yazıcıdan CIkarmıs Hıc ßır Değişıklık YOk Adam 1,5 Sene Mahkemede Urastı. Sonra Adama Mecbur Parayı VErdı Taßı ßısı Idda Edemedı.. Adam Ole ßır Akkıllıymıs Kı Muhurunu Falan Herseyını Ayarlamıs ßen Senın Yerınde Olsam Kaldırırdım O Imzamı.

imzamı kullanacak adam önce kimliğimi tespit etmeli bunun için. düşünen olursa bekleriz

uyarın için sağol

Arkadasım Sen Kendını Cok Mu Uyanık Sanıon Yaf. GErcı ßanane Insallah Ole ßısı Olmaz Ama Kımlığını ßulmakta O Kadar Zor Değildir. Unutma.. ßurda ßırı GElır Senle Konusur Aa Msn Versene Konusalım SOnra Nerden Surdanım Falan FIlan Ohooo GIderde GIder ßu ßır Ornek ßaska ßısı de Olaßılır Neyse ßu ßır Uyarıydı Ister Uy Ister Uyma

1- yeri gelince uyanık oluruz kardeş. tanımadığım kimseyi msn listeme eklemem.
    2- tek imza kullanmıyorum, yerine göre farklı imzam var, noterden onaylı
    3- sen bir resmi kuruma yada özel kuruma hiç imza atıyormusun? mesela cep telefonu hattı için bir cepshop a gidince senden bir kimlik fotokopisi isterler ve formlara imza atarsın. şimdi o adam dediğin şeyi rahatça yapabilirmi? aynı şeyi bir memurda yapabilir.
    4- konunun içine limonu sıktınya helal olsun

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: destroil

quote:

* evet zorla görev yaptırmak haksızlık.

1. maddeyi okumadın heralde.. bende 2 yıl senin dediğin kişiler arasında kaldım..neyin ne olduğunu az çok biliyorum.

quote:

işte bunun içim diyorum doktorculuk oynamak istiyorsunuz..

yabancı doktorlara bide karşı geleniniz var. aylık 250 $ için çalışmaya meraklı adamlar var türki cumhuriyetlerde, hem onlar darbe çığırtkanlığı yapan proflarda da yetişmemiş. anası çarşaflı olduğu için oğlunu muayene etmeme densizliğinde de bulunmazlar!!..

250$ a getir de calistir bi yolunu bulup 3-5 ay sonra direk batida solugu alirlar...
    bir defa oralarin tip fakultelerinin diplomalari burada taninmiyor,zaten sinava giriyorlar burada,su anda da gelecek olan sinava girer denkligini alir gelir,ole kolay degilki gozunu acip senin cagirmani beklesinler,git azerbaycana 30000$ a tip diplomasi al, hormet(rusvetin nazikcesi) vererek hocalara...

• Bu ülkenin askeride,poliside,öğretmenide doğuya gidiyor. Tabi doktoru da gidecek ama doktorların bu nazını anlayamıyorum.nNiçin öğretmenler bukadar NAZ yapmıyor. Onların da anası babası,arkasından ağlayanı yok mu.

Siz de ki bu böbürlenme niye!!!
  • En iyisi zorunlu hizmet.Asker yapıyo doktor niye yapmasınki.Bir hasta tutup memleketinden ankaraya istanbula tedaviye gitmek zorunda değil.On binlerce hastaya eziyet yapamazsın öyle.Doktorlar doğuyu adam yerine koysaydı bugün zorunlu hizmete gerek de kalmazdı.Haklı olan devlettir.Doktorların büyük kısmı doğuyu istemiyo.Doğuda ne var ki doğu batı ayrımı yapıyorlar.Ben doğuluyum kendimden biliyorum.Bizi batıya küstürdüler.Doktora gitmiyorum kaç yıldır
  • Arkadaşlar bu doktorlara mecburi hizmet yasasını yanlış anladığınız ortada.Devler doktorun diplomasına el koyuyor.Yani ben devletde çalışmayacağım kendim özel çalışacağım diyemiyorsunuz.Tabiki bir doktor devlete başvurup çalışmak isterse o zaman devler haklı.O zaman benim doğuda doktora ihtiyaccım var diyip orada görevlendirebilir.Ama isteyende devlete başvurmaz.Ama buna izin verilmiyor işte.Devlet bende mecburi hizmet yapmazsan dşplomana el koyarım doktorluk yapamazsın diyor.Başka hangi meslekte var bu durum.Polis ve askerlik başka çünkü bunlarda zaten istesenizde özel çalışamıyorsunuz.Yani polis ve asker olmayta karar veren biri devlet kadrolarında çalışmayı kabul etmiş oluyor.Bir öğretmen bir mühendis ister devletde ister özel çalışabilir.Kimse onları zorluyormu, diplomalarına el konuyormu?10 yıllık hekimim.25 yaşında tıp fakültesinden mezun oldum.Kendi imkanlarımla okudum.Gün oldu geceleri taksicilik yaptım,GÜn oldu kitap pazarlama işi yaptım.Şimdi devlet bana diyecekki dipoloman bende bana çalışacaksın.Yok öyle yağma.Hem öyle sadece doktor göndermekle olmuyor bu işler.Nerede bina neerede yardımcı personel.Öyle 4 duvar yapıp doktor göndermekle olmuyor bu işler.Bunlar hep halkın gözünü boyamak.Bak ben doğuya ss kurallarıyla doktor gönderdim demek.2 yıl doğuda görev yaptım.İlk gittiğimde 4 duvar bir bina ile karşılaştım.Hiç bir malzeme yoktu.Çocuklara yapılacak aşıları saklamak için küçük bir buzdolabıyı ben kendim ilk maaşımla aldım.eee bu mu şimdi sağlık hizmeti.Mucburi hizmeti koy sağlık sorunlarl çözülsün öylemi.Arkadaşlar biraz düşünün.Batıda doktor varda sağlıkda herşey yolundamı?İthal doktormuş.Gülerim sadece buna.şu anda 1000 tane hekim okulunu bitirimiş atama bekliyor.Ama beyefendiler ithal doktor getirecekmiş.Ben fakültede 70 alarak geçtğim derslerden 40 alarak geçen Türki devletlerdeki kalitesiz doktorları getirecekler bunu biliyormusunuz.Bilmediğinize eminim.Bu ülkede her yıl binlerce bebek yetersiz beslenmeden ilk 1 yaşına gelemeden ölüyorlar.Bebek ölümlerinde afrika ülkeleri ile aynı sıralardayız.Öyle bazı arkadaşların dediği gibi tıp fakültesi açmakla da oluyo bu işler.Zaten hergün gecekondu tıp fakülteleri açılıyor.Ben tıbba girerken 27 idi şimdi en son 57 di galiba.Önemli olan koruyucu hekimliktir.Her yıl bebek ishalleri nedeniyle onbinlerce bebek ölüyor.Evet yanlış demedim.Basit bir ishal nedeniyle ilk 1 yıl içinde bebekler ölüyor.Tabiki tıp fakülteleri de açılacak ama gerçekten tıp fakültesi olacak.Türkiye de yaklaşık 100.000 doktor var.Peki bu ülkede kaç tane makam şoförü var biliyormusunuz? Ben söyeyeyim size tam 140.000 tane.Acınacak bir durum.Şimdi şapkalarınızı önünüze koytun ve düşünün bu ülkenin ithal doktorlaramı ihtiyacı var yoksa ithal başbakana ve bakanlaramı?Evet bende teklif ediyorum şimdi ithal başbakan ve sağlık bakanı istiyorum.Gerçekten sağlık sorunlarını çözmede samimi olacak, çözümler üretecek bu işi bilen ithal sağlık bakanı istiyorum.
    Şimdi gelelin doğudaki doktor eksiklğinin çözümüne.Tıp fakültesine girierken ek kontenjanlar olacak ve aynı askeri okullarda polis okullarında olduğu gibi tüm masrafları karşılanacak.Tıp fakültesini biitiridiği zamanda belli bir süre devlete mecburi hizmet zorunluluğu olacak.İşte gerçek çözüm budur.Daha bu konuda diyeceklerim var.Aklıma geldikce ve vakit buldukca yazarım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.