Şimdi Ara

Bir pratisyen hekim, 5 yıl ’mecburi hizmet’ yapacak. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok iyi olmuş,doktorlar kadar sömürücü grubu zor bulunur,pratisyenlerin bir kısmı hariç,doktorların aldığı maaş onların çerez parası,bir uzmanın muayene ücreti en insaflısında 100 YTL günde en az 20 kişiye muayenehanesinde baksa 2000 YTL günde.2000YTL çarpı ayda 20 işgünü eşittir ayda 40.000 YTL ayda,bu adam devletin verdiği maaşa bakarmı.Buna ilaç şirketlerinin avantalarını da ekleyin,adamlar para manyağı oluyor.Doğu ya gitme işine gelince benim ailemden ve arkadaşlarımdan bir sürü kişi yıllarca doğunun en ücra köşelerinde görev yaptı,elemanı malzemesi,kırtasiyesi eksik,bazen maaşının 1/3 ünü ev kirasına yatırıp geçinmeye çalışan ve bu şartlarda doğuda görev yapan binlerce memur var bu ülkede.
    Ama doktorlar mezun olurken görev yapacağım zihniyeti ile değil,zengin olacağım zihniyeti ile mezun olduklarından,doğuda çalışmak istemiyorlar,doğuya gönüllü gidecek doktorlara vaadedilen maaşı bugün çok çok az devlet memuru alabiliyor,buna rağmen gitmediler.Tek dertleri para gerisi hikaye.

• 40.000 ytl kazanan %1-2 yui geçmez.Farzetki öyle homoseksüel bir şarkıcının bir konserde kazandığı para Fulbolcuların milyonlarca dolar kazandığını görmeyip uzman bir doktorun kazandğı parayı çok görenlere ne demeli şimdi...
    quote:

Orjinalden alıntı: dartannyan

Çok iyi olmuş,doktorlar kadar sömürücü grubu zor bulunur,pratisyenlerin bir kısmı hariç,doktorların aldığı maaş onların çerez parası,bir uzmanın muayene ücreti en insaflısında 100 YTL günde en az 20 kişiye muayenehanesinde baksa 2000 YTL günde.2000YTL çarpı ayda 20 işgünü eşittir ayda 40.000 YTL ayda,bu adam devletin verdiği maaşa bakarmı.Buna ilaç şirketlerinin avantalarını da ekleyin,adamlar para manyağı oluyor.Doğu ya gitme işine gelince benim ailemden ve arkadaşlarımdan bir sürü kişi yıllarca doğunun en ücra köşelerinde görev yaptı,elemanı malzemesi,kırtasiyesi eksik,bazen maaşının 1/3 ünü ev kirasına yatırıp geçinmeye çalışan ve bu şartlarda doğuda görev yapan binlerce memur var bu ülkede.
    Ama doktorlar mezun olurken görev yapacağım zihniyeti ile değil,zengin olacağım zihniyeti ile mezun olduklarından,doğuda çalışmak istemiyorlar,doğuya gönüllü gidecek doktorlara vaadedilen maaşı bugün çok çok az devlet memuru alabiliyor,buna rağmen gitmediler.Tek dertleri para gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 16 Mart 2006; 21:57:24 >

• Şarkıcı ile doktor arasında devlet memuru sıfatı farkı var ve bu ülkede sıfatı devlet memuru olup ta oran itibari ile bu kadar yüksek kazanca sahip başka bir grup yok.Hem devlet memuru maaşı al,hem tüccar gibi muayehane açıp para kazan,üstelik saat 3 te çalıştığın hastaneyi terket muayehaneye git,doğuya gitmem de,para almadan ölüm döşeğindeki insanları amaliyat etme,ok az istisna dışında ben şahsen bu ülkenin ve bu halkın parasını sömüren bu gruptaki güya devlet memurlarından bu ülkenin insanlarının sırtından kazandıkları paranın hesap günü tek kuruşuna kadar sorulacağını biliyorum.Bu dünyada cenneti yaşayın,öbür tarafta cehennem doktorları bekliyor.Herzaman olduğu gibi istisnalar mutlaka vardır.
  • ooo senin baya doktorlara bir hıncın var.nedir ki bunun sebebi?
    quote:

Şarkıcı ile doktor arasında devlet memuru sıfatı farkı var ve bu ülkede sıfatı devlet memuru olup ta oran itibari ile bu kadar yüksek kazanca sahip başka bir grup yok.Hem devlet memuru maaşı al,hem tüccar gibi muayehane açıp para kazan,üstelik saat 3 te çalıştığın hastaneyi terket muayehaneye git,doğuya gitmem de,para almadan ölüm döşeğindeki insanları amaliyat etme,ok az istisna dışında ben şahsen bu ülkenin ve bu halkın parasını sömüren bu gruptaki güya devlet memurlarından bu ülkenin insanlarının sırtından kazandıkları paranın hesap günü tek kuruşuna kadar sorulacağını biliyorum.Bu dünyada cenneti yaşayın,öbür tarafta cehennem doktorları bekliyor.Herzaman olduğu gibi istisnalar mutlaka vardır.

• Tabiki tıp okumak zor , zahmetli bir iş... ama bu zahmetler malesef mazeret olamaz ..

Kardeşim bu ülkenin vatandaşıisen , bu vatanda okumuş isen gideceksin , gönül isterki imkanlar her yerde eşit olusn ama değil ..

Ne yani sen kariyer yapacaksın , daha çok para kazanacaksın diye millet orada baytaramı gitsin ..

Derdin para kazanmak ise , 8 + 3 +6 =17 yılın hakkını maddi olarak alma ise git özel sektörde çalış , değilse gideceksin ..

Malesef imkanlar yeterli değil , ülkemizde hala bazı sorunlar var ...

Ülkemizde Eğitiminde , Sağlığında , Güvenliğinde mazereti olanaz ..

Nasılki asker bu memleketin her köşseinde bir emir ile hizmet yapıyorsa ve her karış toprağı kutsal kabul ediyorsa .. Öğretmende edecek , doktorda edecek ...

Ben nice karacı subay tanıyorum , Amerikada yüksek yapmış natoda vazife yapmış bilmem kaç dil biliyor okuyor araştırıyor , ama bir terfi ve yeni vazife yerin Hakkari , gıkını çıkarmıyor , yok benim kariyerim , yok ben istanbuldan uzak kalacam yok kendimi yetiştiremicem , ben burada olsam daha iyi hizmet ederim vatanıma faydalı olurum hikayesi yok .. Gidiyo aslanlar gibi vazifesini yapıyo ..

Doktorsan gideceksin , yok gitmiyon git kendini özel sektöre sat , onlar sana parada verir ,kariyerde ...

• @ASURPANİBAL

quote:

git özel sektörde çalış , değilse gideceksin

Biraz yukarıda yazdığımı okudunmu?Özelde de çalışmaya izin yok.Diplomaya el konuyor güzel kardeşim...
  • siz cok insafsizca konusuyorsunuz,hem de cok...
    devlet memuru olan doktorla olmayani ayirt etmek lazim...
    uzman muayenesi 100ytl demis iyi sallamis,soyledigine destek lazim ya, prof muayeneleri 140-150 yken uzman 100 olur mu?
    basiniz sıkışınca doktoor diye bağırırsınız,bu da doğal doktor hemen yardıma koşar önemli değil...
    bütün bu insafsız eleştirileri yapanlarin ne yazık ki yaşı genç(<35) yani mahrumiyet görmemiş insanlar...çok fazla başı sıkışmamış,yanında yakını acil doktor beklerken doktorun kıymetini anlayacak fırsatı olmamış insanlar,yani toylar...
    yok mu doktorun gariban bir yerde mahrumiyetle yetişmiş olup da ulan bi doktor olim ortaliğin ... diyeni... var ama bunlar da sizin aranizdan çıkıyor gökten zembille inmiyor... doktor hizmet sektörünün alt kademelerindeki neo terminolojideki işçi,ya da eski kavram olan köle değildir. iki kanat takmış melek de değildir. bir gazinodan göbek sallayarak çıkan zibidinin bir konser ücreti 20000-50000 olduğu göze batmaz... 16 yaşında ortalığa çıkmış sadece seyir zevki veren bir piyonun yılda 1,000,000 kazanmasi da göze batmaz, ortalığa çıkıp şebeklik yapıp gösteri başına kişi başı 30-40 ytl alan da...ama sen o parayı ona verirsin. maça da 30-40 ytl verirsin canin isteyince.konsere de... ama dün beraber çamurda oynadığı adam doktor olup para kazanınca göze batar,niye kolay para kazaniyordur. benim şahsen paraya pula ihtiyacim yok Allaha şükür doktorluk yapmasam da ihtiyacim yok ama doktorun kazandığı para bence yukarıdakilerden daha helaldir. fakire hangi doktor bakmaz!!! tabii ki de bakar,ama gene sizin bizim içimizden parası olduğu halde fakir rolü yapanlar bunun suyunu çıkarınca nasıl bilsin kimin fakir olduğunu? tuvalete bile başında adam olmayınca 30-40 kuruş vermeyip kaçan insanlarla beraberiz hergün. biz televoleye küfredip televole izleyen insanlariz. memnuniyetsiz insanlariz. Malzemesiz yapılan işe ilk yardım denir,bunun bir sürü kursu var medeni dediğimiz ülkelerde bu halkın büyük çoğunluğuna öğretilir,malzeme yoksa doktorun yapacağı iş de ilk yardımdan öteye gitmez,ilk yardımı bilmeyip de doktora söğen insanlar utansın,ehliyet alırken kurslarda ilk yardım öğretilir,öğrenmeye tenezzül etmeyen ya da öğretmeden ehliyet verenler utansın. dört duvar arasında hemşiresiz personelsiz,malzemesiz doktora ne gerek var,öğret ilk yardımcı da yapar aynı işi,zaten doktor napsin sevk ediyor elinde imkan olmadığı için...imkan sağlamadan doktor göndermeyi şova dönüştürenler utansın..ben her şeye rağmen gidecem,gidip ne kadar kalacaksam kalacam ama benim üzerimden siyaset yapanlar ve şerefimi beş paralık edenler utansın...

• quote:

Orjinalden alıntı: ASURBANIPAL

Doktorsan gideceksin , yok gitmiyon git kendini özel sektöre sat , onlar sana parada verir ,kariyerde ...

artistlik yapma,doğru düzgün konuş...
    komunist zihniyet vatanında ölmüşken sen burada saçma sapan tabirler kullanıyorsun...
  • zorunlu hizmete şahsen karşıyım...

devlet hem anayasaya çalışma özgürlüğünü koyacak , hem de sen çalışcaksın
    ama 3 yıl şurda 2 yıl şurda diye dayatmalarda buluncak..
    böle saçma şey olmaz...

doktora da polise de hakime de zorunlu hizmet diye bişey olmamalı..

sen oraya yatırım yapma
    heba olmuş şekilde bırak sonra doktorun kulağından tut oraya sürükle... neresi mantıklı bunun

sen adam gibi yatırım yap.. oraları kalkındır.. halkın yaşam düzeyini yükselt.. milletin oraya gönüllü olarak gitmesini sağla...
    ama yok
    illa "ben gidin diyorum gidiceksiniz.. sen istediğin kadar oku beni ilgilendirmez sen orda hizmet ediceksin bana"...

bana biraz abes geliyo..
  • Bu ülkede herkes herşeyin farkında ama insanlar doktora muhtac,yoksa kimin ne yaptığını kimin hakkıyla para kazanıp kazanmadığını herkes biliyor,ama tabii can derdi,kimse ses çıkaramıyor,doktorlar da bunun farkında.Doktorlara hıncım felan yok,bende senelerce okudum ve işimi yapmak için devamlı okumak zorundayım ama bir ilçede bile doktorların döner sermayeden benim aldığım maaşın yarısı kadar para artı maaş aldığını çok iyi biliyorum ve ben bu ilçede en az doktorlar kadar çalışıyorum.Benim söylemek istediğim şu,devlet memuru olarak zaten çok iyi kazanıyorsunuz,kazanın ama bu ülkede kazandığınız paranın yarısını bile alamayan ve en zor koşullarda görev yapan binlerce memur var,ya bu memurlara da sizin kadar iyi olmasa da iyi yaşayacak kadar maaş verilsin,yada siz bu döner sermaye,ilaç şirketlerinin avantalarından vazgeçin.Hadi vazgeçmeyin ama bari doğu ya gidin be kardeşim.
    Sizin para hırsınız kendinizi futbolcu ve sanatçıyla karşılaştırmanızdan belli,hangi devlet memuru kazancını bir futbolcuyla şarkıcıyla karşılaştırma cesaretini gösterebilir.
    Mahrumiyet görmeme ve tecrübesizlik işine gelince,mahrumiyet gördüm ve ülkenin gerçeğini biliyorum da buraya yazıyorum ve yaşımda sizlerden daha büyüktür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dartannyan -- 17 Mart 2006; 0:32:20 >

• ya dostum bu ülkede ezilen kesim memurlar bi de asgari ücretliler...
    onun dışında lalelide orta büyüklüktre kot toptancılığı yapan ortaokul terk bir adam bile yılda 400,000-500,000 kazaniyor,walla bak atmıyorum böyle bir sürü benzer adam tanıyorum...bu ülkede sendika işçileri meurun iki katı maaş alıyor...ezilen memurlar ve asgari ücretliler...doktora münhasır bir durum değil...hakim bi tanıdık vardı hakimlikten emekli oldu avukatlık yapmaya başladı ayda 15,000-20,000 kazanıyor hakimken 2,500-3,000... yani her yerde aynı sorun var...bence memurların durumu iyileştirilmeli ama yatanlara da iş yaptırılmalı...gereksiz kadro açılmamalı...
  • Bak kardeşim ben taşrada okudum.Bu yüzden diğer fakültelerde okuyanların öğrenciliklerinin nasıl olduğunu çok iyi bilirim.Onlar kahvehanelerde geyik yaparken, barlardan çıkmazken biz tıp öğrencileri dirsek çürütüyorduk.Eski kitaplarıma şöyle bir baktığımda sayfa aralarında dökülmüş saçlarımı hala görüyorum. 10 yıllık hekimim. 1000 ytl maaş+750 ytl döner sermaye alıyorum.Lise mezunu bir polisin 1000 ytl maaş aldığını düşünürsek acı tablo ortada.
    quote:

Bu ülkede herkes herşeyin farkında ama insanlar doktora muhtac,yoksa kimin ne yaptığını kimin hakkıyla para kazanıp kazanmadığını herkes biliyor,ama tabii can derdi,kimse ses çıkaramıyor,doktorlar da bunun farkında.Doktorlara hıncım felan yok,bende senelerce okudum ve işimi yapmak için devamlı okumak zorundayım ama bir ilçede bile doktorların döner sermayeden benim aldığım maaşın yarısı kadar para artı maaş aldığını çok iyi biliyorum ve ben bu ilçede en az doktorlar kadar çalışıyorum.Benim söylemek istediğim şu,devlet memuru olarak zaten çok iyi kazanıyorsunuz,kazanın ama bu ülkede kazandığınız paranın yarısını bile alamayan ve en zor koşullarda görev yapan binlerce memur var,ya bu memurlara da sizin kadar iyi olmasa da iyi yaşayacak kadar maaş verilsin,yada siz bu döner sermaye,ilaç şirketlerinin avantalarından vazgeçin.Hadi vazgeçmeyin ama bari doğu ya gidin be kardeşim.
    Sizin para hırsınız kendinizi futbolcu ve sanatçıyla karşılaştırmanızdan belli,hangi devlet memuru kazancını bir futbolcuyla şarkıcıyla karşılaştırma cesaretini gösterebilir.

• Evet işte bu noktada insanların dünya görüşleri işin içine giriyor,her türlü adaletsizliğe rağmen hizmet mi edeyim,yoksa bu ülkede kimler ne maaş alıyor ben onlardan daha çok okuyup onlardan azmı kazanayım mantığı çatışıyor.
    Bende epey zor sayılabilecek bir üniversiteye gittim ve yaptığım iş sorumluluk ve saatlerce çelışma ve devamlı okuma gerektiren bir iş ve aldığım maaşın 2 katını alıp hiç bir iş yapmayan bir sürü lise mezunu var ve ben zar zor aldığım tofaş arabayı tamir ettirecek parayı bulamıyorum.
    Tartıştığımız konu,bu ülkeye bu şartlar altında hizmet etmek gönül ve görüş meselesi.Herkesin düşünce ve görüşlerine saygılarımla.
  • Hala bazı arkadaşlarımın devletin bizim diplomamıza el koyduklarını anlamadıklarını görüyorum
    Aslında sorun farklı tartıştıklarınız farklı
    Devlet memuriyetini kabul ettikten sonra elbette nerede ihtiyaç varsa oraya atanır ve gidip çalışırsınız
    Ama ben istemiyorum kardeşim devlet memuriyeti, ben kendi başımın çaresine bakıcam DİYEMİYORSUNUZ
    Aradaki fark bu
    öğretmen memur , polis memur , adliye mensupları memur. ve dahi doktorda memurluğu seçerse gitmek zorundadır zaten
    Ama bu meslektekiler (Güvenlik kuvvetleri hariç) serbest çalışma hakkına sahip
    Adaletsizlik burada
    Bende serbest çalışmak istiyorum

Bir diğer gözden kaçan noktada şu
    (Öğretmenler ve sanırım 1-2 memur sınıfı hariç)
    Arkadaşlar söylenenler aldanmayın
    Dedikleri sürenin bitiminde
    gel kardeşim senin mecburi hizmetin bitti seni buradan alalım artık DENMİYOOR
    Ben 2. bölgede çalıştım
    Süresi 3 yıl
    6 sene kaldım
    Kimse ses çıkarmadı
    Keza Muş ta çalışan arkadaş var
    8 SENE OLDU
    Dilekçe verdi kaç kere
    sürem doldu alın diye
    Bakanlıktan tık yok
    Netice şu: BİZ GİTTİĞİMİZDE SAPLANIP KALIYOZ
    Sonra etkili ve yetkili TORPİL bulursan çıkabiliyorsun
    Herkez adil bir şekilde gitse hiçbir doktor ben gitmem demez
    ben gidince ne zaman döneceğimi bilmiyorum
    Ama asker, polis biliyor (Az önceki istisnalar hariç gene), hakim savcı biliyor
    FARK BU!!!!!!!
    Lütfen ciddiye alın çünkü GERÇEK BU!!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: MeTeN

Hala bazı arkadaşlarımın devletin bizim diplomamıza el koyduklarını anlamadıklarını görüyorum
    Aslında sorun farklı tartıştıklarınız farklı
    Devlet memuriyetini kabul ettikten sonra elbette nerede ihtiyaç varsa oraya atanır ve gidip çalışırsınız
    Ama ben istemiyorum kardeşim devlet memuriyeti, ben kendi başımın çaresine bakıcam DİYEMİYORSUNUZ
    Aradaki fark bu
    öğretmen memur , polis memur , adliye mensupları memur. ve dahi doktorda memurluğu seçerse gitmek zorundadır zaten
    Ama bu meslektekiler (Güvenlik kuvvetleri hariç) serbest çalışma hakkına sahip
    Adaletsizlik burada
    Bende serbest çalışmak istiyorum

Bir diğer gözden kaçan noktada şu
    (Öğretmenler ve sanırım 1-2 memur sınıfı hariç)
    Arkadaşlar söylenenler aldanmayın
    Dedikleri sürenin bitiminde
    gel kardeşim senin mecburi hizmetin bitti seni buradan alalım artık DENMİYOOR
    Ben 2. bölgede çalıştım
    Süresi 3 yıl
    6 sene kaldım
    Kimse ses çıkarmadı
    Keza Muş ta çalışan arkadaş var
    8 SENE OLDU
    Dilekçe verdi kaç kere
    sürem doldu alın diye
    Bakanlıktan tık yok
    Netice şu: BİZ GİTTİĞİMİZDE SAPLANIP KALIYOZ
    Sonra etkili ve yetkili TORPİL bulursan çıkabiliyorsun
    Herkez adil bir şekilde gitse hiçbir doktor ben gitmem demez
    ben gidince ne zaman döneceğimi bilmiyorum
    Ama asker, polis biliyor (Az önceki istisnalar hariç gene), hakim savcı biliyor
    FARK BU!!!!!!!
    Lütfen ciddiye alın çünkü GERÇEK BU!!!!!

Sadece bu noktada haklısınız,diplomaya el konulması ve belli bir süre çalıştıktan sonra ayrılamama hususları adil değil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.