Şimdi Ara

Bir Oyun En Fazla Kaç GB Ram Kullanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
11.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu ram bölümüne de açtım.Konuya ekran kartı ramlerini de dahil edip soruyu burada da sormak istiyorum.

Şu an piyasadaki oyunlar en fazla kaç gb ram kullanıyo(sistem rami)r.4 gb'dan fazla kullandığını görmedim şahsen.Asıl sormak istediğim soru yeni nesil konsollar ve yeni nesil oyunlar geldiğinde oyunlar kaç gb ram kullanacak.Yeni nesilde 16-32 gb ram standart olacak gibi.PEki daha fazlasına ihtiyaç var mı ?

Yine aynı şekilde yeni nesilde oyunlar kaç gb ekran kartı rami kullanır?Doku çözünürlüğü ve aa özellikleri artacağı için bir sıçrama yaşanır mı ?Siz neler düşünüyorsunuz?

• hocam sen naptın ya :D 32gb rami bi oyun nasıl kullanacak grafik tasarımcılar bile en fazla 16 gb(gerçi bu bile fazla) kullanıyor.Yeni nesil oyunlar en fazla 8gb ram kullanır.Ekran kartı için bence 2 gb yeterli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukk96 -- 30 Temmuz 2012; 21:47:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: durukk96

hocam sen naptın ya :D 32gb rami bi oyun nasıl kullanacak grafik tasarımcılar bile en fazla 16 gb(gerçi bu bile fazla) kullanıyor.Yeni nesil oyunlar en fazla 8gb ram kullanır.Ekran kartı için bence 2 gb yeterli olur

Sığ düşünüyorsunuz.10 sene önce 256mb ramle çalışan oyunlar vardı.64mblık da ekran kartları...
  • Suan olması gereken 8gb ram ve 2gb video rami(vram dedikleri bu mü oluyor?)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunların hepsi 32 bit olduğu için max 3 gb ram kullanabilirler yani günümüz için 4 gb ram yeterlidir gidip 32 takmanın alemi yok.

Forum silinebilir.
  • 4 gb yeterde artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Bu konuyu ram bölümüne de açtım.Konuya ekran kartı ramlerini de dahil edip soruyu burada da sormak istiyorum.

Şu an piyasadaki oyunlar en fazla kaç gb ram kullanıyo(sistem rami)r.4 gb'dan fazla kullandığını görmedim şahsen.Asıl sormak istediğim soru yeni nesil konsollar ve yeni nesil oyunlar geldiğinde oyunlar kaç gb ram kullanacak.Yeni nesilde 16-32 gb ram standart olacak gibi.PEki daha fazlasına ihtiyaç var mı ?

Yine aynı şekilde yeni nesilde oyunlar kaç gb ekran kartı rami kullanır?Doku çözünürlüğü ve aa özellikleri artacağı için bir sıçrama yaşanır mı ?Siz neler düşünüyorsunuz?

oyun için 8 den fazlası gereksiz şuan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ve gta5 cevap verir:
    wait for me
  • bf 3 en fazla 4ü zorluyor diye biliyorum
  • Yorum yapanların kaçı BF3 Multi olarak oynadı bilmiyorum ama, 4Gb ramı değişmek zorunda bıraktı bende.
    8 GB alınca kullanıma baktım ve 6 GB ram kullanımına şahit oldum.
    Single Player için 4 Yeterlidir şimdilik.!! Multi oyunlar için (BF3 gibi) 8 GB en az. 16 GB tamamen fazlalık..
  • Ram olarak hem single hem multi için şu anda 8 GB yeterli.

Video Ram konusunda ise BF3 multiyi zaten herkes bilir 1900 küsür MB VRam kullandığı oluyor. Multi bir yana 5 yıllık Crysis 1'de bile 1920x1080 çözünürlükte tüm ayarlar en sonda 4xAA ile 1800 küsür MB VRam kullanımı gördüm. Yeni nesil konsollarla birlikte yeni oyun motorları piyasaya çıktığında 2 GB VRam yetersiz kalacak bence. Tabi şu anki GPU'lara sahip 4 GB'lık kartlar o zaman bellekten ziyade GPU'dan dolayı bayılırmı bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canok

ve gta5 cevap verir:
    wait for me

İşte bu.Ben de öyle düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: durukk96

hocam sen naptın ya :D 32gb rami bi oyun nasıl kullanacak grafik tasarımcılar bile en fazla 16 gb(gerçi bu bile fazla) kullanıyor.Yeni nesil oyunlar en fazla 8gb ram kullanır.Ekran kartı için bence 2 gb yeterli olur

3D çizim yapıyorum. 16 GB ram fazla diye bir şey yok. Büyük sahnelerde çalışıyorsanız az bile, belleğe çok fazla gereksinim olur. Kullanılan programlar sonuna kadar kullanır sistemi.
  • yaptığım bf3 testlerinde (dh de konu var) 1680 x 1050 de bf3 multide (ultra 2xaa)4.5 gb civarına kadar kullandı.
    yok oyun 32 bit miş felan onlar yalan 1920 x 1080 ultra 4xx da 5-5.5 gb'ı geçeceğini sanıyorum.
  • İmzamdaki sistemde 1920x1080 çözünürlükte BF3 multi herşey ultra 32 kişilik haritada,1675 MB VRAM kullanımı gördüm en fazla.
  • Şuan en fazla 4GB kullanılıyor.

Yeni nesilde tahminen 8GB kullanırlar.
  • BF3 multiplayer da toplam RAM kullanımını 6.5 GB'a çıkarmıştı, yani 8GB ram bir gereklilik, fazlası ise gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Unknown

Şuan en fazla 4GB kullanılıyor.

eminsin yani en fazla 4gb ram kullanıldğına foruma acaip birşey oldu herkes herşeyi
    biliyormuş havasında yazıyor birşeyler aksini de kabul etmiyor...
    bütün sallayanlar ben mi buluyor ben mi onları buluyorum anlamadım

açtığım konu :
    http://resim.donanimhaber.com/m_63203330/mpage_1/key_/tm.htm

ramin 4gb dan fazla kullanıldığının kanıtı:
    soldaki rakamlardan en alttaki ram kullanımı 1680 x 1050 de 4510 mb 1920 x 1080 olsa 5000 mb'ı rahat geçer heralde.
    yani bf3 multi de full hd de 5-6 gb'a kadar yolu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 31 Temmuz 2012; 16:02:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Şuan en fazla 4GB kullanılıyor.

eminsin yani en fazla 4gb ram kullanıldğına foruma acaip birşey oldu herkes herşeyi
    biliyormuş havasında yazıyor birşeyler aksini de kabul etmiyor...
    bütün sallayanlar ben mi buluyor ben mi onları buluyorum anlamadım

açtığım konu :
    http://resim.donanimhaber.com/m_63203330/mpage_1/key_/tm.htm

ramin 4gb dan fazla kullanıldığının kanıtı:
    soldaki rakamlardan en alttaki ram kullanımı 1680 x 1050 de 4510 mb 1920 x 1080 olsa 5000 mb'ı rahat geçer heralde.
    yani bf3 multi de full hd de 5-6 gb'a kadar yolu var.

Öncelikle bir şeyi bilip de yazıyoruz kardeşim. 1920x1080'ni hangi ayarlar etkin ? AA etkin mi? Etkinse zaten onu kapatman lazım. AA çözünürlüğü katlar.

• quote:

Öncelikle bir şeyi bilip de yazıyoruz kardeşim. 1920x1080'ni hangi ayarlar etkin ? AA etkin mi? Etkinse zaten onu kapatman lazım. AA çözünürlüğü katlar.

aa ile ne alakası var sen 4 gb üstü kullanmaz demişssin ahanda sana 4.5 gb kullanım resmi hemde 4xaa yerine 2xaa birde 1920 x 1080 değil 1680 x 1050
    çöznürülükte başka birşey demeye gerek var mı ?
    hani 4 gb üstü kullanmazdı 4.5 gb neyin nesi ? yukarıda bir kıvırma seziyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 31 Temmuz 2012; 20:28:09 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.