Şimdi Ara

Bir Otomobil İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • * İkinci el düşünmüyorum. Aracın rodajını kendim yapmak istiyorum.
    * Bütçem biraz belirsiz, 200 bine çıkabilirim diye tahmin ediyorum.

    Şu anda hayalimdeki otomobile en yakın otomobil Honda Type-R sanırım. Onu da almama olanak yok. Beklentilerim:

    * Sportif bir araç olmasını istiyorum. Bozuk zeminlerde konfor beklentim yok. Yol tutuşunun iyi olması önemli.
    * Frenler güvenilir, zorlamaya dayanıklı ve hisli olmalı.
    * Direksiyon tepkileri hızlı ve hisli olmalı.
    * Sürüş pozisyonu alçak, 1.82 boy için direksiyon yakın ayarlanabilir olmalı.
    * Gaz tepkisinin iyi olmasını istiyorum. Mümkün olduğu kadar tabi. Yüksek hacimlere çıkmamıza olanak olmadığı için mecbur turbo olmalı sanırım.
    * Motor sesini bol bol duymak istiyorum.
    * Hızlanma yeteneği iyi olsun istiyorum. Ancak ilk kalkış hızının iyi olması gerekmiyor, elastikiyet daha önemli.
    * Önden itişli olması ve sedan olmamasını tercih ederim.
    * Rüzgar sesi alabilir, kapı sesi çok kötü olabilir, iç mekanda orası burası oynayabilir, ses yapabilir; hiç önemli değil. İç plastik kalitesi, radyosu, yol bilgisayarı yetenekleri vs. önemli değil. IPhone değil bir otomobil istiyorum.
    * Her gün kullanabileceğim, güvenilir bir otomobil olmasını istiyorum. Düzgün kullanılmasına rağmen sorun çıkartıp duran bir otomobil istemiyorum. Uzun yıllar kullanabileceğim bir otomobil olsun istiyorum.
    * Parçaları bulunabilir olsun istiyorum.
    * Modifiye etmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Aracı mühendislerinin tasarladığı hali ile kullanmak istiyorum.

    Aslında çok şey istemiyorum ama ülkemizde satılan araçlar bu isteklerimden çok uzaktalar galiba.

    Gönlümden geçenler sıralamasına göre, şu ana kadar ki girişimlerim:

    1) Ford Fiesta ST - Ford bayii bu aracın şu an satılmadığını, yönetimin canı isterse getireceğini, kimseden gelip gelmeyeceğini öğrenemeyeceğimi --> kısacası avucumu yalamamı söyledi!

    2) Honda Civic HB 1.5T --> Honda bayii manüel vitesinin kesinlikle gelmeyeceğini söyledi. Sedan 1.5T CVT test sürüşü yaptım. 10 dakikalık sürüşte herşeyini anlayabilecek kadar yetenekli değilim, ama frenler ve direksiyon hoşuma gitti. Araç çok ağır ve büyük izlenimi verdi. Buna rağmen hızlanması ve direksiyon tepkileri iyi gibiydi. CVT --> yalandan vites geçişleri beni kandırmayı başardı, gayet iyi. Ancak gaz tepkisi çok geç ve biraz garip geldi. Ayrıca gazdan ayağımı çekince bir süre gaz vermeye devam etti. Baya garip bir davranış gibi geldi, neden öyle anlayamadım.

    3) Ford Focus 1.5 Ecoboost 182 beygirlik modelinin gelip gelmeyeceğine bayinin tepkisi yine 1. maddedeki gibi oldu.

    İbiza Cupra sanırım artık satılmıyor.
    Polo GTI da yok gözüküyor, olsa da bir uzay mekiği parası istenir diye tahmin ediyorum.
    Lupo GTI istersem zaten tam bir geri zekalı olduğumu düşünecek tüm ülkem korkusu ile aklımın ucundan bile geçirmiyorum onu.
    Clio RS yok, 208 GTI yok (ikisinin de incelemelerini sevmedim zaten.)
    308 GTI fiyatı uçmuş gitmiş. ÖTV varmış gibi bir fiyat koymuş sevgili sadece satarak para kazanan güzide otomobil kurumlarımızdan birisi.

    Başka da bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.







  • Yalan bu mesajda diğer çoğu mesajın gibi. Özellikle Subaru ve Mazda'daki sürüş hissini, direksiyon tepkisini ve akıcılığı öyle Leon'da Golfte Megane'da falan bulamazsın, bazı bir takım avrupa araçlar bu konuda iddialı sadece, Peugeot 308 gibi. Modern uzakdoğu/japon otomobillerinin özellikle GTI'ları sürücü iletişimi olarak avrupalı modellerden daha üst seviyede, nereye bakarsan bak, ister Type-r, ister İ30 N, Veloster, ister STI, Yaris GRMN vs. Hepsi odaklanmış aletler, avrupalı araçlar gbi hedefi iyice konfora, imaja, düzlük gazlamasına kaymış araçlar değiller. İlla kullandım ettim yalanına girmene gerek yoktu, iki yayın, dergi, karşılaştırma, video vb bile izlesen günümüzde durumun ne olduğunu görürdün.

    --------------
    Konuya gelince, 200bine sıfır km'de dediklerini yapan araç yok arkadaşım. 208 GTI vardı, satışı bitti diye biliyorum. İbiza Cupra 1.8T vardı ama 208 gibi eğlenceli olmaz o, roll falan yapıştırmak için daha çok. Çok iyi yürüsün demezsen ve iki kişilik olması dert değilse MX5 olabilir, 124 spider olabilir satışı varsa hala. özetle 200bine dediklerini hakkıyla yapabilmek için ikinci el araç bakılır bu ülkede, sıfır değil. Bu durumda temiz FK2 Type R bile bulursun.
  • Forumda bu kadar uzun yazıyı okuyacak adamı zor bulursun

    Benim tavsiyem 2 kapılı uyarsa kia pro ceed gt.
  • Şuan isteklerini karşılayabilecek en makul araba civic hb. Ben de 2019 modelinin gelmesini bekliyorum son kalan 2018ler için 145 civarı fiyat veriliyor şuanda
    Yazılımla da gaz tepkisi hızlanma max hız vs. seni tatmin eder

    Kötüleyenler çıkar şimdi ama 150bine daha sportif görünümlü daha iyi teknik verilere sahip sııfr bir araç varsa buyursunlar

    Ayrıca aradıklarını julyette de bulabilirsin bakmanı öneririm ben tasarım eskidiği için düşünmedim ancak sürüşü seni tatmin edecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cqr52 -- 6 Mayıs 2019; 22:2:36 >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Kia hiç incelememiştim doğrusu. Biraz baktım şimdi, fazla VW çakması olmuş gibi geldi tasarımı. Ama mühim değil, otomobil iyi olsun yeter. Söylediğiniz model satılmıyor sanırım. Satılanların arasında da tarifime yaklaşan bir model göremedim. Teşekkürler.
  • Bmw 1 serisi başkasına bakmana gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cqr52

    Şuan isteklerini karşılayabilecek en makul araba civic hb. Ben de 2019 modelinin gelmesini bekliyorum son kalan 2018ler için 145 civarı fiyat veriliyor şuanda
    Yazılımla da gaz tepkisi hızlanma max hız vs. seni tatmin eder

    Kötüleyenler çıkar şimdi ama 150bine daha sportif görünümlü daha iyi teknik verilere sahip sııfr bir araç varsa buyursunlar

    Ayrıca aradıklarını julyette de bulabilirsin bakmanı öneririm ben tasarım eskidiği için düşünmedim ancak sürüşü seni tatmin edecektir
    Belki bu bilgiler ilginizi çeker: 2019 Civic HB Temmuz sonu veya Ağustos ayında kesinlikle gelecektir dedi bugün bayi. Yenisinde kendi kendine fren yapması, radyo ses düğmesi gibi değişiklikler olacakmış sadece. Manüel vitesi kesinlikle gelmeyecekmiş ve muhtemelen kendi fren yapmayı beceren modelinin fiyatı epey yüksek olacakmış.

    GIULIETTA'yı test edeceğim. Uzun yıllan Fiat Bravo'yu severek kullanmıştım, İtalyan arabalarına karşı bir sempatim var. İlk çıktığı senelerde (yani uzuuun zaman önce) bir arkadaşımın yaptığı test sürüşüne katılmıştım. O dönemde Leon Cupra vardı bende, ondan sonra binince sesi elektrik süpürgesi gibi gelmişti ama, uzun süredir kullandığım dizel Clio'dan sonra Ferrari gibi hissettirebilir. Ben artık satılmıyor sanıyordum, uçuk bir fiyattan da olsa satılıyormuş. İnceleyeceğim, çok teşekkür ederim.




  • kesınlıkle avrupa araba istiyorsun. auıdı a3 a4 sporback yada bmw bakman gerekiyor.
    seat leon yada golf sportda göz kırpıyor.
  • hissenet H kullanıcısına yanıt
    Arkadan itişli bir araç istemiyorum. Yanlama yapmaktan çok hoşlanmıyorum. BMW hayranı olmayan birisi için 118i çok da iç açıcı bir otomobil izlenimi vermedi bana. Araç kodunu hatalı girmediysem tabi:http://www.zeperfs.com/en/duel5966-6717.htm

    Kendisini kullanmadım ama çokça binmişliğim var, pek sevemedim nedense.
  • otomobilsever O kullanıcısına yanıt
    Honda sensing sistemiyle birlikte gelecek evet ingilteredeki fiyatı 2018 ile 2019 arasında çok bir fark olmadı ancak Honda Türkiye bu bindirebilirler.
    Yarın ben de gidip julyeti tekrar gözden geçireceğim
  • Hocam alın bi giulietta 170 beygir olanından

    Iç mekan kalitesizliginden tutun gidişi, yol tutuşu, freni vs tam tarif ettiğiniz araç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrix1212

    kesınlıkle avrupa araba istiyorsun. auıdı a3 a4 sporback yada bmw bakman gerekiyor.
    seat leon yada golf sportda göz kırpıyor.
    Avrupa, Asya, Japon, Amerikan fark etmiyor benim için. A3, Golf, Leon aynı araba sayılabilir benim yaptığım tarife göre. Bildiğim ve o kadar içimin atmadığı otomobiller. A4 ise çok uzaklarda, onu bilmiyorum, bilmek de istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yılan Serdar

    Hocam alın bi giulietta 170 beygir olanından

    Iç mekan kalitesizliginden tutun gidişi, yol tutuşu, freni vs tam tarif ettiğiniz araç
    Giulietta satılmıyor diye bir yanılgı yaşamışım, şuan şaşıyorum kendime. İlk fırsatta test edeceğim hocam, teşekkür ederim. Biraz inceleyeyim şunu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilsever -- 6 Mayıs 2019; 22:51:20 >
  • 124 Spider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilsever

    Avrupa, Asya, Japon, Amerikan fark etmiyor benim için. A3, Golf, Leon aynı araba sayılabilir benim yaptığım tarife göre. Bildiğim ve o kadar içimin atmadığı otomobiller. A4 ise çok uzaklarda, onu bilmiyorum, bilmek de istemiyorum.

    Alıntıları Göster
    eger şu iki maddede mutabiksan bunlarda kim ne derse desin en iyi kalite kuzey ve avrupa otomobillerinde.
    almanlar ve isvec çeliği.

    eğer hisli bir direksiyon istiyorsan ve yola kedi gibi yapışan bir araç varsa kafanda bu ikisini bir uzakdoğu aracında bulman cok zor. 100 e yakın farklı otomobil kullanmışımdır. hisli ve frende yola çok iyi yapışan uzakdoğulu görmedim.

    ben i20 kullanıyorum. 20 yaşında almanı frende ararım.




  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Honda Type-R da bir uzak doğulu. İncelemenizi tavsiye ederim. Kullandığım Alman arabalarında frenlerden şikâyet ettiğimi hatırlamıyorum, bu konuda size katılıyorum. Ancak Golf kullanıp yol tutuşundan, gidişinden hiç hoşlanmadığımı hatırlıyorum. Leon daha iyi gibiydi ama bir şeyler eksik. A3'ün yeni kasalarını kullanmadım ama aynı altyapı ile bir mucize çıkacağını sanmıyorum. Ben de 2017 Clio'nun frenlerinin 1991 model Fiat Tipo'dan daha kötü olduğunu düşünüyorum (ABS yeteneği dışında). Ancak bu Fiat Tipo'yu iyi bir otomobil yapmıyor.
  • Satiliyorsa astra 1.6 200 hp
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Ah hocam, satılmıyor :(
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Yalan bu mesajda diğer çoğu mesajın gibi. Özellikle Subaru ve Mazda'daki sürüş hissini, direksiyon tepkisini ve akıcılığı öyle Leon'da Golfte Megane'da falan bulamazsın, bazı bir takım avrupa araçlar bu konuda iddialı sadece, Peugeot 308 gibi. Modern uzakdoğu/japon otomobillerinin özellikle GTI'ları sürücü iletişimi olarak avrupalı modellerden daha üst seviyede, nereye bakarsan bak, ister Type-r, ister İ30 N, Veloster, ister STI, Yaris GRMN vs. Hepsi odaklanmış aletler, avrupalı araçlar gbi hedefi iyice konfora, imaja, düzlük gazlamasına kaymış araçlar değiller. İlla kullandım ettim yalanına girmene gerek yoktu, iki yayın, dergi, karşılaştırma, video vb bile izlesen günümüzde durumun ne olduğunu görürdün.

    --------------
    Konuya gelince, 200bine sıfır km'de dediklerini yapan araç yok arkadaşım. 208 GTI vardı, satışı bitti diye biliyorum. İbiza Cupra 1.8T vardı ama 208 gibi eğlenceli olmaz o, roll falan yapıştırmak için daha çok. Çok iyi yürüsün demezsen ve iki kişilik olması dert değilse MX5 olabilir, 124 spider olabilir satışı varsa hala. özetle 200bine dediklerini hakkıyla yapabilmek için ikinci el araç bakılır bu ülkede, sıfır değil. Bu durumda temiz FK2 Type R bile bulursun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Yalan bu mesajda diğer çoğu mesajın gibi. Özellikle Subaru ve Mazda'daki sürüş hissini, direksiyon tepkisini ve akıcılığı öyle Leon'da Golfte Megane'da falan bulamazsın, bazı bir takım avrupa araçlar bu konuda iddialı sadece, Peugeot 308 gibi. Modern uzakdoğu/japon otomobillerinin özellikle GTI'ları sürücü iletişimi olarak avrupalı modellerden daha üst seviyede, nereye bakarsan bak, ister Type-r, ister İ30 N, Veloster, ister STI, Yaris GRMN vs. Hepsi odaklanmış aletler, avrupalı araçlar gbi hedefi iyice konfora, imaja, düzlük gazlamasına kaymış araçlar değiller. İlla kullandım ettim yalanına girmene gerek yoktu, iki yayın, dergi, karşılaştırma, video vb bile izlesen günümüzde durumun ne olduğunu görürdün.

    --------------
    Konuya gelince, 200bine sıfır km'de dediklerini yapan araç yok arkadaşım. 208 GTI vardı, satışı bitti diye biliyorum. İbiza Cupra 1.8T vardı ama 208 gibi eğlenceli olmaz o, roll falan yapıştırmak için daha çok. Çok iyi yürüsün demezsen ve iki kişilik olması dert değilse MX5 olabilir, 124 spider olabilir satışı varsa hala. özetle 200bine dediklerini hakkıyla yapabilmek için ikinci el araç bakılır bu ülkede, sıfır değil. Bu durumda temiz FK2 Type R bile bulursun.
    türkiye'de subaru kaç tane satıyor. boş konuşmayalım.
    mazda arkadaşın aradığı kriterleri tanımlamıyor. hikayen güzelmiş çok beğendim.
    japon hissizliği beyinlere zuhur etmiş.gece vakti seninle uğraşamam.

    biraz düşündüm.mazda mx5 hariç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 6 Mayıs 2019; 23:24:56 >




  • Fiat 124, Mazda MX-5 benim için fazla havalı aletler. Kullandığım otomobilin yola odaklanmış olmasını istiyorum, diğer insanların gözlerine değil. Yanlış anlaşılmasın, iki aracı da çok seviyorum ancak benim hayatıma pek uygun değiller gibi. Ford Fiesta ST çok güzel o yüzden. Aradığım her şey var ve normal bir Fiesta gibi gözüküyor.

    Aracın rodajının düzgün yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde yardırarak rodaj yapma eğilimi fazla olduğu veya hiç dikkat edilmediği için sıfır bir araç istiyorum. 2. el alacak kadar cesaretli değilim, hele bu tarif ettiğim gibi bir otomobili. Sıfır araç alıp sorun yaşayan arkadaşlarım da olmadı değil ancak çevremdeki insanların anlattıklarımdan edindiğim izlenime göre 2. el almaya kalkarsam beni kesin kazıklarlar. Modelini uzun uzun araştırıp belirlediği yazlık Continental marka bir lastiği almak için bir dükkana girip de satıcının tatlı dilinin etkisiyle kışlık Kumho alıp evine dönen bir Karadenizli olmaz olsun diyeyim ve konuyu kapatayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilsever -- 6 Mayıs 2019; 23:58:16 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.