Şimdi Ara

Bir Öneri: Altyapı Sağlayan Firma, Perakende Satış Yapmamalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ülkede internete erişim, nüfusun büyük kısmı için gerçekten büyük sorun. Birkaç büyükşehirdeki belli başlı mahallerde binalara neredeyse her firma kendi kablosunu çekiyor. Aynı binada birkaç firmanın altyapısı varken ülkenin geri kalanı ADSL altyapıya devam etmek zorunda kalıyor. Hatta ADSL altyapıyı bulamayanlar bile var. Ülkenin küçük bir kısmı 1Gb hız alırken büyük bir kısmı 10Mb hız alıyor.


    Aynı mahalleye, binaya birden fazla altyapının gitmesi diğer bölgeleri geride bıraktığı gibi israfı beraberinde getiriyor.


    Bunun önüne geçmek için devletin ciddi bir düzenleme yapması gerekir. Her şehir için altyapı sağlayacak firmalar ihale ile belirlenmeli. O firmanın işi altyapı döşemek ve bunu işletmek olmalı. Altyapıdan sorumlu firmanın kendisi veya yan firmasının perakende internet satışı yapması kesinlikle yasak olmalı. Toptan satış fiyatları BTK tarafından belirlenmeli. Tek altyapıdan çeşitli İSS firmaları rekabet içinde hizmet sunmalı.


    Böylece hem israf önlenecek hem altyapı yayılımı düzenli hale getirilecek hem de "yerleşik operatör"ün alternatif İSS müşterilerine sorun çıkarmasının da önüne geçilecektir.








  • Bu böyle kanun, yasa ile değilde bence iş modeli olarak fizibil bir şekilde ticari faaliyet olarak gerçekleşmeli. Nasıl olabilir, omurgalar dışında yerel - mahalle bazı alt yapıları Telekomda, Turkcell'de satacak alternatif firmalara doğrudan, bu süreçte bu küçülme ile ilgili personel yükünü de alternatif firmalar kendisi sağlayacak omurga dışında, yerel altyapılarında. Tabi mevcut küçük ISS'ler bu kadar yatırım yapamaz veya bütçe ayıramazlar dışarıdan büyük ihtimal devlerin bu satış esnasında yeni müşteriler, yatırımlar çekmesi gerekecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.