Şimdi Ara

Bir ninja guildi...(Guild dağıldı :S)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen bir Toc 10 a girdim adamlar guild olarak girmişler herhalde 1-2 kişi biz ayrıydık.Adam Toc 10 devam ederken beni guilde aldı sonra...

Sonra olay anub'arak ı kestikten sonraki çıkan itemleri paylaşmaya.Baktım bana uygun bir item var hemde çok ihtiyacım olan bir item o item de bu işte perdition

Bu arada bunu yapanların isimlerini vereyim mi bilmiyorum

Sonra item düştü raid başkanı o iteme MS attı ben roll attım hem de yüksek attım raid lideri yok albericu adlı bir şerefsize lazımmış salak bir DK de diyor ki o staff sen staff kullanamazsın ya ben orda elimde 200 level silahlarıyla dolaşırken nasıl ona veriyor rollu en yüksek ben attım ve üstelik o hiç roll atmadı ya :S.Ayrıca raid roll da atmadı lider sadece MS.Ya böyle ninjalar varmı hala ya.

Benim raid roll konusunda sorduğum şey buydu ben en yüksek attım ama o adama perditionu alma hakkını nasıl veriyor?

Dün de onyxia 25 yaptılar guildce ben saveddim baktım birileri PM atıyor bizim guildden birisi ninjaymış diye Pm atıyolardı.Sizce ne yapmalıyım bu guildde ninja dolu bir guild anladığım kadarıyla beni guilde girmekten soğuttular

Edit:arkadaşlar bu konuyu açtıktan 2 hafta sonra bir ICC 10 a girmiştik ve grup çok kötüydü ve 2 grup gittik.2.grubun başkanı bendim ve 4.8 k -5 k gearscore lu adamlarla 4 boss kestik.Fakat öteki grupta yani guild leaderinin olduğu ve guild leaderinin yanına 5.5 k -6k gearscorelu olan grupta bir takım ninjalıklar yaşandığını öğrendim altta guild chatta yine kavga gürültü koptu.

Sonra baktım ilk önce ben guildden kovulmuşum.Allah allah dedim acaba 4 boss kestiğimizden dolayı bizi noob mu gördü de attı dedim.Sonra baktım millet noluyo guildden atılmışız falan diyor.Sonra 1.gruptaki bir arkadaşıma sordum noluyo niye guildden attı bizi diye başkan?Dedi ki guild bozuldu dedi bu ninjalık yüzünden dedi.OHH iyi olmuş böyle ninjalık yaparken iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 24 Nisan 2010; 15:42:12 >

• Valla dostum genelde guild ler öyle oluyor. O yüzden zorda kalmadıkça guild run olanlara girmiyorum. Banada aynısı ICC 25 rep run yaparken olmuştu. Trashlerden ring düştü roll attım en yüksek olmama rağmen kendisi roll yapmadan aldı. GM'e söyliyip uğraşmakta istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

Valla dostum genelde guild ler öyle oluyor. O yüzden zorda kalmadıkça guild run olanlara girmiyorum. Banada aynısı ICC 25 rep run yaparken olmuştu. Trashlerden ring düştü roll attım en yüksek olmama rağmen kendisi roll yapmadan aldı. GM'e söyliyip uğraşmakta istemiyorum

GM e söylesende birşey farketmiyor zaten
  • ya ben battle chest aldım okuyorum onda 3 farklı sekilde item paylasma varmıs onları yapın master looter yerine ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuari

ya ben battle chest aldım okuyorum onda 3 farklı sekilde item paylasma varmıs onları yapın master looter yerine ?

Hakikatten ya ben master looter i çok saçma buluyorum birileri roll atıyor en yüksek atan,raid liderinin şerefsizliğine maruz kalabiliyo
  • Dkp sistemi olan herhangi bir türk guildine gir hiç roll derdi çekmezsin basarsın dkp yi alırsın itemı
  • horde-dunemaul serverındayım artık bu serverda yabancınında ,turkun de yaptıgına okadar çok alıştımki biri kazandıgım item i ninjalasa artık umrumda bile olmuyor:) hani bazı insanlar vardır game play olarak bilumum f2p oyunlar ile wow u aynı kefeye koyarlar! bunlara kızarız ederiz ,git mario oyna falan deriz:) şimdi baktıgımda gameplay olmasa bile seviye olarak wow un bu kitleden hiç bir farkının olmadıgını goruyorum. oyun kalabalık oldukça wow olmaktan uzaklaştı ,oyun kalabalık oldukça seviyeden ,yardımlaşmadan , takım olmaktan uzaklaştı. wow kalabalık oldukça vs.. diye gider.

oyunun kalabalık olmasından bahsediyorum çunku bu tip insanlar ninjalık gibi şeyleri yaparken buna guveniyor ve blizzard ta bunlara gozyumucak bir çok şey çıkarttı. ilk zamanlar oyun zaten bukadar kalabalık degildi ve migrate denen bir olay yoktu! dolayısı ile insanlar tanınırım korkusu ile ninjalık olayına girişemezdi. sonra serverların kalabalıklaşması ile migrate olayı geldi ufaktan da ninjalık olayları çıkmaya başladı eger bir oyuncu bunu çok yapıpta adı çıkarsa basıp migrate i gidiyordu. tbc geldiginde wow un oyuncu sayısı 2 katına çıktı tabi bunla beraber daha çok sorun ! "name change" olayı bu ninjalar için paha biçilmez bir olay oldu. adam serverda tanınmaya başladıgında artık migrate yapmıyor bunun yerine bulundugu guild ten cıkıp yada guild i yok ise direk name change i basıp aynı işleme tekrar devam etmeye başladı. wotlk geldi kullanıcı sayısı 11-12 milyonlara kadar ulaştı ! tamam bukadar insanı mutlu etmek elbetteki kolay degil ancak insanları mutsuz eden olaylarıda engellemek bliz in gorevi:) blizz birnevi emek hırsızlıgı olan ninja lık olayına bir çozum bulmuyor !gold satıcılarına buluyor,karakter satısı yapanlara buluyor, gameplay e mudahale olan bug kullananlara buluyor. ama gel gorki hepsinden en kotusu olan bu item ninjalama olayına hiç bir şekilde çozum bulamıyor,bulunamıyor.

işin en kotu tarafı ne biliyormusunuz? sonucta herkes insan ve insanların hatalardan ders cıkarma huyu oldugu gibi hataları ornek alıp aynı şeyleri bana yaptılar bende yaparım mantıgına sahip olup bunu dahada çogalta biliyorlar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 20 Nisan 2010; 2:34:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla söylenebilecek bir şey kalmamış. Aynısı bir arkadaşımın daha başına geldi, etrafta böylelerinden bolca var.
    Sana tavsiyem elindeki staffı değiştirmek için PoS HC yapıp Engraved Gargoyle Femur düşürmen. Seni uzun bir süre idare edecektir.
  • atlı dana bir kere raid roll ne roll ne MS ne söylermisin? raid roll atılıyorsa roll atılmaz ki raid roll sadece binek, çanta , saronite gibi herkesin ihtiyacı olan şeylere atılır.. MS dedigin main specse zaten roll atılmadan, itemlar başka türlü dağıtılıyor demektir.. hem sen guilde yeni girdigin içn oranın kurallarına göre senden daha kıdemli birine itemı bırakmış olabilirsin.. biraz konuşup ne oldugunu anlamaya çalışmalıydın..

toc 10 dediğin artık her pugla yapılabilen kıytırık bir yer.. benzer hatta daha güzel itemlar başka bir arkadaşın dediği gibi 5 man yeni heroiclerden bile düşüyor.. bol bol pit of saron yapıp son bosstan güzel bir staff düşürebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

atlı dana bir kere raid roll ne roll ne MS ne söylermisin? raid roll atılıyorsa roll atılmaz ki raid roll sadece binek, çanta , saronite gibi herkesin ihtiyacı olan şeylere atılır.. MS dedigin main specse zaten roll atılmadan, itemlar başka türlü dağıtılıyor demektir.. hem sen guilde yeni girdigin içn oranın kurallarına göre senden daha kıdemli birine itemı bırakmış olabilirsin.. biraz konuşup ne oldugunu anlamaya çalışmalıydın..

toc 10 dediğin artık her pugla yapılabilen kıytırık bir yer.. benzer hatta daha güzel itemlar başka bir arkadaşın dediği gibi 5 man yeni heroiclerden bile düşüyor.. bol bol pit of saron yapıp son bosstan güzel bir staff düşürebilirsin..

Ben yukarıdaki arkadaşı suçlamıyorum, ama dediğine katılıyorum. Yani raid roll atılıp arkadaş kendi roll attıysa haksız demektir... Bu arada ToC10'den güzel item düşmüyor Anub' Araktan düşen shield haricinde (tanklar için zaten oda). Ama ToC25'den yinede fena itemlar düşmüyor.

Ayrıca PoS'un lootu normalinden iyi gibi geldi, çünkü son bossdan düşen Axe HoR'un son boss kaçışından düşen axe'den çok çok daha iyi. Tyrannical Beheader'dı galiba ismi.

• bi guild yapar bi guild yapmaz ama riske atmamak lazım zamana yazık
    pugdan daha telikeli bi olay o
  • Bu soruyu sorman bile ilginç...
    1- /gleave
    2- LF Guild

Tüm guildlerin böyle olduğu fikrine kesinlikle katılmıyorum, ML 'yi saçma bulan arkadaşlara ise hiç mi hiç katılmıyorum. Asıl ML olmazsa ninjalık olur. 24 kişinin ninjalık riskindense 1 kişininkini yeğlerin. Kaldı ki kimse öyle kolay kolay ninjalık yapamaz.
    1- Sorununu blizzarda aktarmayı biliceksin (daha önce yaşadığım olaylar oldu ve itemımı bana maille yolladılar, nasıl ticket atıcagını biliyorsan çözülmeyecek bir sorun değil)
    2- Ninjaları Trade'e bildiriceksin, Ghostlands oyuncusuyum ve Trade'de bir kez adın çıktı mı ne pug ne guild bulabilirsin.

Guild raidlere gelince, Trade'e reklam atan değil, sitesine başvuru yaparak, seçkin insanlarla oynayabileceğin olgun bir guild bul kendine. O guilde de çapayı at biryere ayrılma. raidleri de pug yapmanı tavsiye etmiyorum, sanırım nedenlerini belirtmeme gerek yok, zaten tecrübe etmişsin.

Bir de laf aramızda, iLvl 200 ile ToC10 e kabul edilmen çok ilginç... EoT + Frozen Halls = min 5k GS + iLvl 232 gear. Adamlar belki de o itemı uzun zamandır almaya çalışan üyelerini layık görmüş olabilir, tabi bu durum tartışılır. Etik olduğunu savunmuyorum.

• south77 dogru diyorsunda ! yukarda bir yazı yazdım bak ninjalıgı onelemenin bir yolu yok:) adamın ismi çıksa ne olurki basar namechange i sorun çozulur. hiç olmadı migrate eder okadar kotuyse durumu.birde kalabalık serverlda trade ten bildirmek hiç bir işe yaramaz ! 10 dak. sonra unutulur gider. ustune birde seninle dalga gecen tipler bile gorursun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

atlı dana bir kere raid roll ne roll ne MS ne söylermisin? raid roll atılıyorsa roll atılmaz ki raid roll sadece binek, çanta , saronite gibi herkesin ihtiyacı olan şeylere atılır.. MS dedigin main specse zaten roll atılmadan, itemlar başka türlü dağıtılıyor demektir.. hem sen guilde yeni girdigin içn oranın kurallarına göre senden daha kıdemli birine itemı bırakmış olabilirsin.. biraz konuşup ne oldugunu anlamaya çalışmalıydın..

Ne raid rolu ya adam direk MS roll attı sonra ben attım rolu bana vermedi sonra da "pardon raid roll yapıcaktım yanlış oldu" falan demedi adam direk MS roll yaptı ben attım ama o aldı mesele bu

• Dungeon'a girdiğin gearlar, fightlardaki durumun ve kurduğun/kurmadığın iletişimden dolayı diğer adamın hak ettiğini düşünmüş olma ihtimali var mıdır sence? Beni yanlış anlama, bu bir eleştiri değil bir soru.
  • quote:

south77 dogru diyorsunda ! yukarda bir yazı yazdım bak ninjalıgı onelemenin bir yolu yok:) adamın ismi çıksa ne olurki basar namechange i sorun çozulur. hiç olmadı migrate eder okadar kotuyse durumu.birde kalabalık serverlda trade ten bildirmek hiç bir işe yaramaz ! 10 dak. sonra unutulur gider. ustune birde seninle dalga gecen tipler bile gorursun .

Haklısın, name change ve migrate belki adının çıkmasını önlemeye yarayabilir, ama her ninja adı çıkınca bunları kullansaydı blizz google'ı satın alırdı diye düşünüyorum. Bir de arkadaşın bahsettiği durumu düşünücek olursak eğer; Guild name change diye birşey yok. Bu derece ninjalık yapan tradede de adı çıkmış bir guildde durmanın anlamı yok bence. Bu yüzden sunduğum çözüm yolunda ısrarcı olduğumu belirtmek zorundayım;
    1- /gleave
    2- LF guild

Tavsiyem sana rastgele davet gönderen değil, websitesinden başvuru yapacağın, seni seçerek alıcak, işi biraz daha ciddiye alan bir guild aramasıdır.

Saygılar,
    South

• quote:

Orijinalden alıntı: South77

Dungeon'a girdiğin gearlar, fightlardaki durumun ve kurduğun/kurmadığın iletişimden dolayı diğer adamın hak ettiğini düşünmüş olma ihtimali var mıdır sence? Beni yanlış anlama, bu bir eleştiri değil bir soru.

Yok ya lider ona verince küfür falan da ettim adam bişiy demedim hem de hiç bişiy demedi bu adaletli değil dedim hiçbirşey demedi onun gearı kötü de deil 5300 gearscore var adamda bende o sırada 5100 dü adamda 264 lük var bende o da yok sonra guildde sakin sakin tekrar sordum niye vermedin diye itemi yok dedi o daha yüksek rolledi diyo salak neyine rolledi ulan o kadar baktım bir onun rollünü göremedim
  • Atlı Dana (Kertemeyenkele).. Yazdıklarını göndermeden önce bir kere daha okumanı tavsiye ederim; çünkü alel-acele yazılmış, birbirine girmiş, anlamsız cümleler şeklini almış yazıların. Lider MS attı da ne demek ? Lider MS Roll tarzında bir şey söylemiş olmalı sonrasında da 2-3 caster buna roll atmıştır. Lider'in MS atması kavramını çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

Atlı Dana (Kertemeyenkele).. Yazdıklarını göndermeden önce bir kere daha okumanı tavsiye ederim; çünkü alel-acele yazılmış, birbirine girmiş, anlamsız cümleler şeklini almış yazıların. Lider MS attı da ne demek ? Lider MS Roll tarzında bir şey söylemiş olmalı sonrasında da 2-3 caster buna roll atmıştır. Lider'in MS atması kavramını çözemedim.

Mortal Strike olmasın? O afallamayla bu kadar yazabilmiş, derdini bir nebze anlatabilmiş en azından
  • lider priestse Mind sear atmışta olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.