Şimdi Ara

Bir Kitabı Yorumlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kitapları okumak kitap okumaya alışan kişi için oldukça kolay ve akıcı bir aktivitedir ama iş yoruma geldiğinde beyin düşünür de dile dökemez hale gelebilir.
    Belirli bir süre boyunca bana da aynısı oldu, sürekli olarak bir şeyleri bildiğimi düşünüp anlatmaya kalktığımda anlatamadım.
    Sonra bir gün blog açtım. Kitapları incelemeye başladım.

    Bu benim için bir proje aslında. Şimdiye kadar okuduğum tüm kitapları anlatıma geçirmek.
    100'den fazla kitabı bu blogta paylaştım. Daha kitaplığımda 200'e yakın okuduğum, 60'a da yakın okuyacağım kitaplar var.
    Size bir teklif sunmak istiyorum (aslında bu konuda biraz çekiniyorum);
    Beni yönlendirmenizi talep ediyorum. Söylediklerim ne kadar geçerli ve mantıklıdır ona sizler karar vereceksiniz tabii ki ama yazdığında alacağım dönütler ve istekler beni mutlu edecektir.

    Kısa da olsa birkaç cümleye ihtiyacınız varsa örneğin bir kitaptan ve bu kitabı okuduysam neden yazmayayım ki bir yazı daha.

    Ne dersiniz? Bana yardım eder misiniz?


    oznurdogancom



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozznurdgn -- 27 Mayıs 2012; 2:08:22 >







  • Okuduğun kitapları yorumlaman ,incelemen gerçekten güzel bir olay.Bu durumda o kitabı okumamış insanlara rehberlik yapmış oluyorsun.Tabi bir kitabı yorumlamak belli bir bilgi birikimi gerektiyor.Kitabı içerik,biçim ve üslup yönlerinden incelemek zor aslında.Çünkü her ne kadar yorumlar öznel nitelik taşısa da nesnel yani kabul edilebilir olmalıdır.Sen zaten kendini yorumlamaya adamış gözüküyorsun o zaman senin uzmanlaşmanda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum...
  • Teşekkür ediyorum. Akla yeni şeyler getirmek için olabilir ya da farklı bir açıdan bakmak adına iyi olur diye düşünüyorum. Gelen istekler doğrultusunda yazmak da beni geliştirecektir, şu anda tamamen kendi kafama göre yazıyorum, diğer türlü okumadığım bir kitabı okumak zorunda da kalabilirim ve büyük bir katkısı olur bana.Yardımlar lütfen :))
  • Zaten kitap yorumlamak sadece belli tür kitaplar için yapılan bir eylem değil aslında.Belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşmış olan bir insan zaten amatör de olsa bütün türlerdeki kitapları yorumlayabilir.Eleştiri eserin olumsuz özelliklerinin yanında olumlu özelliklerinin de belirtilmesidir.Yani artıları ve eksileri.Sayfanı inceledim ,birçok kitabı özetlemiş ve yorumlamışsın.Kitapları yorumlamakta en az o kitabı yazmak kadar zor.
  • Daha yüzlerce kitap okuyup incelemek istiyorum. Teşekkür ediyorum tekrar, görüşlerin beni mutlu etti. Sınav dönemim bittikten sonra daha hızlı bir akış alıcak tahminen okuduklarım ve yazdıklarım.
    Umarım daha çok kişiye ulaşabilirim. :)
  • Şimdi hangi kitabı okuyorsun ?
  • Zahir yarım kalmıştı ona devam ediyorum. Paulo Coelho. Sende durum nedir?
  • Zahir'i ilk çıktığı zamanlarda okumuştum,güzel bir eserdi.Bence yazar Zahir'den sonra yazdığı kitaplarda eski başarılarını yakalayamadı.Yani bir Simyacı gibi ...Ben İskender PALA'nın Babil'de ölüm,İstanbul'da Aşk isimli kitabını okuyorum.Hikayeyi anlatan karakteri beğendim...
  • Zahir beni çok fazla çekmediği için yarım bırakabildim sanırım. Dediğin gibi Simyacı vakasından sonra Zahir bana biraz uzak ve fazla tekrara düşmüş geldi. İskender Pala'ya şimdiye kadar hiç el atmadım. En son bir kitabını aldım ama ona da başlamadım. Kitab-ı Aşk. Okudun mu bunu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozznurdgn

    Zahir beni çok fazla çekmediği için yarım bırakabildim sanırım. Dediğin gibi Simyacı vakasından sonra Zahir bana biraz uzak ve fazla tekrara düşmüş geldi. İskender Pala'ya şimdiye kadar hiç el atmadım. En son bir kitabını aldım ama ona da başlamadım. Kitab-ı Aşk. Okudun mu bunu?

    evet Kitab-ı Aşk İskender PALA'nın okuduğum ilk kitabıydı.Güzel bir eser diyebilirim.Gerçek aşkın tanımı yapılıyor eserde.Gerçek aşkın nasıl olması gerektiği,aşkın manası gibi konulara değinen makale kıvamında bir eser.Günümüz aşkları ile olması gereken türdeki aşklar mevzusuna değinmiş yazar.İçerisinde küçük hikayeciklerde var.Zaten yazarın bu ve diğer eserlerinde olduğu gibi temel amacı eski Divan Edebiyatına ait (Fuzuli,Baki vs.) eserlerde işlenen aşk temasını yansıtmak.Zahir'i bitirdikten sonra Kitab-ı Aşk'ı sıraya koymanı tavsiye ederim.Pişman olmayacaksın...




  • Hmmm tamamdır. Güzel olabilir. Araya da birkaç şiir kitabı alırım . Mis gibi olur. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozznurdgn

    Hmmm tamamdır. Güzel olabilir. Araya da birkaç şiir kitabı alırım . Mis gibi olur. :)

    Kitab-ı Aşk'ı okurken zaten yazarın araya sıkıştırdığı beyitleri,şiirleri göreceksin...Eski divan edebiyatına bir merak ortaya çıkabilir sende :))
  • Divan Edebiyatı'nı ben çok severim zaten de şişirilmiş ve ululaştırılmış olanını pek sevmiyorum. Kıvamında bir edebiyat ile karşı karşıyaysam ne ala. :) Ama sanırım boğan bir durum yoktur İskender Pala'da?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozznurdgn

    Divan Edebiyatı'nı ben çok severim zaten de şişirilmiş ve ululaştırılmış olanını pek sevmiyorum. Kıvamında bir edebiyat ile karşı karşıyaysam ne ala. :) Ama sanırım boğan bir durum yoktur İskender Pala'da?

    Divan Edebiyatı'nı seviyorsan İskender PALA senin bir numaralı yazarın olacaktır.Yazarın eserlerini yazarken en büyük gayesi zaten bu edebiyat türünü bizlere sevdirmek.Eserlerini yazarken de ister makaleleri olsun ister romanları olsun günümüz Türkçesi'ne ait cümlelerinin yanına ufak divan edebiyatı beyitleri sıkıştırıyor ve gerçekten bu türü sıkmadan sevdirmeyi başarıyor.Yazarı bu yönüyle takdir etmişimdir.Sen hem bu türü seviyorsun hem de yazarın başarısı da var o zaman bu ve diğer eserleri tam senin için biçilmiş kaftan :)




  • O zaman hemen sıraya alıyorum. O kadar çok kitap var ki sürekli yeni kitap alıp sıralarını değiştirdiğim için bir türlü başalayamadığım... :)
    Ben de sana Mine Söğüt'ü önereyim. Deli Kadın Hikayeleri ve Beş Sevim Apartmanı. Tamamen farklı bir deneyim olması amacı ile. Bir de Yalçın Tosun, Peruk Gibi Hüzünlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozznurdgn

    O zaman hemen sıraya alıyorum. O kadar çok kitap var ki sürekli yeni kitap alıp sıralarını değiştirdiğim için bir türlü başalayamadığım... :)
    Ben de sana Mine Söğüt'ü önereyim. Deli Kadın Hikayeleri ve Beş Sevim Apartmanı. Tamamen farklı bir deneyim olması amacı ile. Bir de Yalçın Tosun, Peruk Gibi Hüzünlü.

    Dediğin gibi okunması gereken daha birçok kitap var.Bende Kitapyurdu.com 'dan 3 kutu kitap aldım daha yeni ve hangisinden başlayacağımı bilemiyordum.Rastgele sıraya soktum kitapları bakalım.Babil'de ölüm bitsin Katre-i Matem ve Kayıp Sembol sırada.Önerdiğin kitapları dikkate alıp inceleyeceğim,farklı deneyimler iyi oluyor...
  • Kayıp Sembol'ü ben de alacaktım ama sonradan vazgeçtim. Yapı Kredi Yayınları'nın müptelasıyım ben daha çok. Kitap satın almayı bırakıp hepsini bitirmem lazım. :)
  • Şimdi hangi kitabı okuyup yorumlayacaksın ?
  • İskender Pala'ya başlayacağım. Sınavlarım bugün bitti sonunda. Artık sınırsızca okumanın tadına varmak istiyorum. =) Sende durum ne, neyi okuyorsun?
    İskender bitene kadar da birkaç farklı kitabı yorumları kütüphanemde olan tabii.
  • Bende İskender Pala'yı okuyorum bu aralar.Kitabı bitiremedim çok yoğundum ama az kaldı bitmesine.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.