Şimdi Ara

Bir Kimya Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Cl2, C2H6 , NaOH moleküllerinin kaynama noktalarını neye göre karşılaştırabiliriz? Konu kimyasal türler arası etkileşimler. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

• Öncelikli olarak bağ türüne ve yapılarına bakman lazım. Dandik bağlar çabuk bozulacağından daha çabuk kaynar. Dolayısıyla Kaynama noktaları düşük olur. Eğer aynı bağlı olanlar varsa ağırlıklara bakacaksın.

Hey gidi lise yılları. Hala unutmamışım
  • İyonik bağ kovalentten daha kuvvetlidir. naoh en büyük olur. Diğerlerinde de yanlış hatırlamıyorsam elektronegatiflik farkına bakmak gerekiyor.

• Ya şimdi kısıtlama şu derecede kaynar bu derecede kaynar diye. Bırak kafalarına göre kaynaşsın gençler
  • en çabuk ch3 ün kaynaması lazım, cl2 apolar kovalent baği diğeride iyonik, en geç iyonik kaynar sonra apo
  • Aklım iyice karıştı :). Daha net söyleyecek olan yok mu ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakos145

Aklım iyice karıştı :). Daha net söyleyecek olan yok mu ya?

Konuyu yanlış yere açmışsın. Dalga geçende var yardım etmek isteyende. YGS/LYS bölümüne sor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Bir tane edebiyat sorusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İyonik bağ kovalent bağdan daha sağlam olduğu için NaOH'ın kaynama noktası en yüksek. Diğerleri kovalent bağ o yüzden elektronegatiflik farkına bakılır. Buradaki arkadaşların söylediğinin aksine, elektronegatiflik farkı çok olunca kaynama noktası yüksek olurdu diye hatırlıyorum ben. Eğer benim hatırladığım gibiyse C2H6'nın kaynama noktası Cl2'den büyüktür. Yanlış hatırlıyorsam da tam tersi geçerli. Bir ara tekrar bakacağım bu konulara.
  • Bence oradaki iyonik bağ deil . Sonuçta 3 U de zayıf bağ

İyon - kalıcı dipol bağı en kuvvetli bu

Cl2 apolAr ama Elektronegatflik az
    C2H6 apolardir ama molekül ici polar Bağdir

Yani naoh. > c2h6 > cl2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 13 Mart 2012; 23:51:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

quote:

İyonik bağ kovalent bağdan daha sağlam olduğu için NaOH'ın kaynama noktası en yüksek. Diğerleri kovalent bağ o yüzden elektronegatiflik farkına bakılır. Buradaki arkadaşların söylediğinin aksine, elektronegatiflik farkı çok olunca kaynama noktası yüksek olurdu diye hatırlıyorum ben. Eğer benim hatırladığım gibiyse C2H6'nın kaynama noktası Cl2'den büyüktür. Yanlış hatırlıyorsam da tam tersi geçerli. Bir ara tekrar bakacağım bu konulara.

Elektronegatiflik arttıkça o bağ ayrışmaya karşı direnç gösterir. Dediğin doğru.

• meslek liseli bitireli 4 sene oluyor vay be ne kimya ne matematik ne fizik ne biyoloji ne coğrafya gördüm bu yazılanların hepsi bana farklı bir dil gibi geliyor
  • the brain has collapsed .... System reboot
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.